Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Συνέντευξη Φωτιά

Μια πάρα πολύ σημαντική και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην Πρόεδρος του Πανιωνίου κος Φάνης Γαλλής στην εφημερίδα Sportday και στον δημοσιογράφο Τηλέμαχο Βαρβαρέσο.


Το brfunatic δεν αναδημοσιεύει ολόκληρη την συνέντευξη. Παραθέτουμε ουσιαστικά την περίληψη και σας προτρέπουμε να αγοράσετε το σημερινό φύλλο, να την διαβάσετε και να βγάλετε τα δικά σας ολοκληρωμένα συμπεράσματα.


Για το Δ.Σ ο κος Γαλλής ανέφερε ότι επέλεξε ο ίδιος την σύνθεσή του, όχι όμως και τα πρόσωπα τα οποία το απάρτιζαν. Συγκεκριμένα ήταν θέληση του κου Τσακίρη να μετέχουν στο Δ.Σ οι κ. Μαυρόπουλος και Τσέλιος, στους οποίους ο κος Γαλλής προσάπτει ότι παρεμπόδιζαν συστηματικά το έργο του.


Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική η θέση του κου Γαλλή για τον Λάμπρο Χούτο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο κος Τσακίρης δημιούργησε ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τον Λάμπρο Χούτο, η θέση του οποίου ισχυροποιήθηκε ιδιαιτέρως με την έλευση των Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ και μάλιστα σε τέτοιο σημείο ώστε ο κος Τσακίρης ουσιαστικά ανέχθηκε την εν γένει συμπεριφορά του Έλληνα επιθετικού, είτε αυτή είχε να κάνει με το πρόσωπο του κου Λίνεν, είτε με τα ατομικά προγράμματα προπόνησης είτε με την μη συμμετοχή στην προετοιμασία της ομάδας. Είναι εμφανές από το σύνολο της συνέντευξης ότι ο κος Γαλλής καταλογίζει σημαντικές ευθύνες στον Λάμπρο Χούτο, ως δημιουργό των προβλημάτων, αλλά και στους κ. Τσακίρη, Μαυρόπουλο και Τσέλιο γιατί ανέχθηκαν την συμπεριφορά του αυτή. Ούτε λίγο ούτε πολύ όμως εμμέσως παραδέχεται ότι αν δεν έφευγε ο Λίνεν θα έφευγε ο Χούτος και οι δύο Ουρουγουανοί.


Για το θέμα των μεταγραφών, ο κος Γαλλής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έγιναν εν αγνοία του Λίνεν και μάλιστα την τελευταία στιγμή, ενώ εμμέσως πλην σαφώς δικαιώνει τον Λίνεν στο θέμα της σύγκρουσής του με τον Λάμπρο Χούτο.


Για τον κο Λίνεν: Αναφέρει μια σειρά από καλά σχόλια και του καταλογίζει ως μοναδική ευθύνη ουσιαστικά το μεγάλο ρόστερ της ομάδας.


Για την επιλογή Λεμονή αναφέρει ότι ήταν προσωπική του επιλογή, για την οποία έλαβε την συναίνεση του κου Τσακίρη. Όπως υποστηρίζει τον έπεισε ουσιαστικά η εντιμότητα και ο χαρακτήρας του Έλληνα τεχνικού, όπως επίσης και το γεγονός ότι έδειχνε να έχει ιδιαίτερη όρεξη για δουλειά.


Για τις σχέσεις Λεμονή - Σταματόπουλου αναφέρει ότι διαταράχθηκαν μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν και ο κος Σταματόπουλος «...συζήτησε κάποια θέματα που ήταν ευαίσθητα για την ομάδα και είχε κάποιες συζητήσεις με ποδοσφαιριστές, οι οποίες δεν βοηθούσαν την ομάδα...». Αμέσως ο κος Λεμονής ανακοίνωσε στον κο Σταματόπουλο την απόφασή του για την απομάκρυνσή του από την θέση του βοηθού και ουσιαστικά κατόπιν παρέμβασης των κ Τσακίρη και Μαυρόπουλου τέθηκε το θέμα της απομάκρυνσης του Σταματόπουλου στο Δ.Σ


Για τον κο Τσέλιο αναφέρει ότι ενώ ο κος Λεμονής είχε ζητήσει να έρθει σε επικοινωνία με μάνατζερ για να παρακολουθήσει μεταγραφικούς στόχους μέσω βίντεο, αυτά που του παρέδωσαν ήταν από τις αγωνιστικές περιόδους 2003 και 2006.


Με λίγα λόγια από την συνέντευξη του κου Γαλλή φαίνεται ότι καταλογίζει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση του Πανιωνίου στους Χούτο, Τσακίρη, Σταματόπουλο,Τσέλιο και Μαυρόπουλο, ενώ παράλληλα δεν δέχεται ως επαρκείς και τις εξηγήσεις που έδωσε εγγράφως ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου.


Σας παρακαλούμε και πάλι να διαβάσετε το σημερινό φύλλο και ύστερα να προβείτε στο οποιοδήποτε σχόλιο. Εννοείτε ότι κι εμείς θα σχολιάσουμε την συνέντευξη αυτή.

2 σχόλια:

zamis είπε...

Επομενως(σαπουνοπερα γιναμε..):Τσακιρης,Χουτος σε πρωτο πλανο καιΤσελιος,Μαυροπουλος,Σταματοπουλος(?)-δηλωσε ο Κατσιφαρακης οτι ο Σταματοπουλος εσκαβε το λακο του Λινεν,δεν ξερω αν ευσταθει η δηλωση,μου μεταφερθηκε- δευτερευοντως ,εφαγαν το Γερμανο.Ταυτοχρονα,ο Τσακιρης ελεγχει το Γαλλη μεσω Τσελιου-Μαυροπουλου και τελικα τον αδειαζει μετα το ξεκαθαρισμα που προσπαθει(ο Γαλλης) να κανει μεσω Λεμονη(τον οποιον υποσκαπτουν Τσελιος-Μαυροπουλος).
Αυτα μας λεει ο Γαλλης.
Δε μας λεει ομως:α)πως παρεμενε στη θεση του βλεποντας οτι Τσελιος-Μαυροπουλος(αρα και Τσακιρης?)τον υπονομευαν?
β)τι πα να πει ρωτησα 10 ανθρωπους και πηρα το Λεμονη?-η πλεον διχαστικη και αστοχη επιλογη που θα μπορουσε να κανει,οπως αποδειχθηκε.
γ)επελεξε ενα Δ.Σ.που τον αποδοκιμασε με ψηφους 8-1 η και 6-1 αν θελετε.
δ)γιατι εγω εχω την υπονοια οτι Τσελιος-Μαυροπουλος ηθελαν να μεινει ο Λινεν?
Σε καθε περιπτωση ειναι εμφανες οτι ζησαμε(και ζουμε)ενα εμφυλιο φατριων.
Εμενα δε με νοιαζει να κανω πλεον το ντετεκτιβ.
Ειναι βεβαιο οτι ολα αυτα εχουν γινει με ευθυνη Τσακιρη.Μπορει να μην ξερω τι εχει γινει πισω απο κλειστες πορτες,ξερω ομως οτι δημοσιως εχει θεοποιησει Χουτο και παρελκομενα εις βαρος του Λινεν και οταν ηταν προπονητης μας και μετα.Και αυτο με εχει ενοχλησει πολυ.
Να στελεχωσει σωστα τη διοικηση,να τοποθετηθει δημοσιως για ΟΛΑ και να διωξει το Χουτο.
Αυτα περιμενω εγω απο τον Τσακιρη τωρα.

kim είπε...

1. Όταν ο ιδιοκτήτης μιας Π.Α.Ε αναθέτει σε κάποιον την προεδρεία και την αρμοδιότητα να δημιουργήσει το Δ.Σ κατά το δοκούν (έστω κι αν σε αυτό μετέχουν υποχρεωτικά δύο φίλοι του ιδιοκτήτη) σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει την απόλυτη εξουσία ελέγχου και διοίκησης. Στην περίπτωση αυτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να τραβήξει το αυτί όποιου δεν κάνει καλά την δουλειά του. Όταν ο πρόεδρος αφήνει τους άλλους να κάνουν πλημμελώς την δουλειά τους είναι προφανές ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη έναντι του ιδιοκτήτη που τον διόρισε στο συγκεκριμένο πόστο.
Σε κανένα σημείο δεν λέει ο κος Γαλλής ότι εξέφρασε το παραμικρό παράπονο στον κο Τσακίρη γιά την συμπεριφορά συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ.
2. Αφού έβλεπε την συμπεριφορά του Χούτου γιατί δεν έλαβε ο ίδιος μέτρα. Τι σημασία έχει αν ο Χούτος ήταν ο προστατευόμενος του Προέδρου; Δεν μπορούσε να του επιβάλλει ποινή; Δεν μπορούσε να τον διώξει; Αφού ο ίδιος είχε καταρτίσει το Δ.Σ δεν ήταν εύκολο να βγάλει όποια απόφαση ήθελε; Τι θα γίνονταν στην χειρότερη περίπτωση; Θα τον απομάκρυνε ο Τσακίρης. Ο ίδιος όμως θα τα είχε καλά με την συνείδησή του. Ουσιαστικά όμως όλο το Δ.Σ φοβήθηκε ότι μαζί με τον Χούτο θα έφευγαν και οι Ουρουγουανοί...
3.Δεν μας εξηγεί πειστικά τον λόγο απομάκρυνσης του κου Λίνεν. Είχαν μαζευτεί πολλά. Ποιά ήταν αυτά; Ότι ανακοίνωσε σε 10 παίκτες ότι δεν τους είχε ανάγκη τέσσερις ημέρες πριν από την λήξη της μεταγραφικής περιόδου; Ποιοί ήταν αυτοί οι παίκτες; Γιατί αν πρόκειται γιά όλη την πιτσιρικαρία και τον αναπληρωματικό του αναπληρωματικού, τότε δεν είναι λόγος απομάκρυνσης του τεχνικού και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Δέχεται ότι λόγος απομάκρυνσης του Λίνεν ήταν και ο Χούτος. Γιατί όμως; Αφού το Δ.Σ στήριζε τον Γερμανό και παράλληλα δεν ενέκρινε την συμπεριφορά του Χούτου (το αποδεικνύουν οι τιμωρίες) γιατί έδιωξε τον προπονητή και όχι τον παίκτη; Μυστήριο.
Είχε λέει δημιουργηθεί κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Δηλαδή τι; Ο Κόντης γιά παράδειγμα που δεν χρησιμοποιούνταν τα είχε με τον Εστογιάνοφ; Αυτό είναι σενάριο...
Από όλη την συνέντευξη του κου Γαλλή πρέπει να κρατήσουμε ότι ουσιαστικά θεωρεί πως ο κος Τσακίρης δεν ήθελε να ασχοληθεί άλλο με την ομάδα και την είχε βάλει στον αυτόματο πιλότο. Εφόσον ο πιλότος αυτός δεν ήταν και ιδιαίτερα σχετικός με το αντικείμενο ούτε είχε και σαφείς εντολές έκανε ότι ήθελε, έπεσαν και στην μέση τα βεντετιλίκια κι έτσι ο Πανιώνιος αντί γιά υπέρβαση βλέπει να τον ξεπερνούν η Λάρισα, ο Πανθρακικός και η Ξάνθη...
Επιμένουμε ότι τόσο ο κος Τσακίρης όσο και ο Χούτος πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
Zami η τελευταία παράγραφός σου με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και μάλιστα με οποιοδήποτε τίμημα...