Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ


Η είδηση της ημέρες ήταν η κυκλοφορία του Πανιώνιου Κόσμου. Το έντυπο αυτό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενημέρωσης των Πανιώνιων φιλάθλων, αρκεί να τολμήσει.

Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές, όταν αγοράζουμε μια οποιαδήποτε αθλητική εφημερίδα συμβιβαζόμαστε με την ιδέα να καταβάλουμε ένα ευρώ (ή και περισσότερα) για να "αγοράσουμε" δύο αράδες νέα για την αγαπημένη μας ομάδα. Την στιγμή, που ποιός ξέρει γιατί, αφιερώνεται μια ολόκληρη σελίδα στον Ηρακλή.

Στον Πανιώνιο κόσμο βρήκαμε ειδήσεις για όλα σχεδόν τα τμήματα του Πανιωνίου, όπως επίσης και σχόλια και επισημάνσεις από απλούς φιλάθλους της ομάδας (εκτιμούμε πάντα τα κείμενα του κ. Πάνου Κατσούλα, όπου κι αν δημοσιεύονται). Την εφημερίδα αυτή την συνιστούμε ανεπιφύλακτα, ακόμη και σε εκείνους που θεωρούν ότι ίσως εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις της Π.Α.Ε (κι αυτό χρήσιμο είναι).

Με όλο τον σεβασμό όμως για την καλή αυτή προσπάθεια, θα θέλαμε να κάνουμε μερικές καλόπιστες επισημάνσεις.

Θα προτιμούσαμε την εφημερίδα του Πανιωνίου περισσότερο δημοσιογραφική, με ακόμη περισσότερα σχόλια, αναλύσεις και ειδήσεις "από μέσα" (όχι τίποτα άλλο αλλά έχουμε βαρεθεί να ακούμε κάποιους ξερόλες που έχουν άποψη περί παντός επιστητού επειδή δήθεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις...).
Το σημερινό έντυπο ήταν κάτι σαν Πανιώνιο πανόραμα της εβδομάδας που πέρασε, με ειδήσεις που λίγο πολύ ήταν γνωστές. Κάθε αρχή και δύσκολη... Είναι βέβαιο ότι το έντυπο αυτό θα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα...

Καλή επιτυχία...

7 σχόλια:

re-la-re είπε...

Προσωπικά δεν είδα καμία εφημερίδα. Δεν υπήρχαν νέα, δεν υπήρχαν απόψεις για τα τεκταινόμενα. Γενικά δεν υπήρχε ενημέρωση. Εκτός αν νομίζουν ότι η μεγάλη αγωνία μας είναι το σκάκι ή το πόλο. Άλλα είναι τα θέματα που καίνε. Να μου ζητάνε 1 ευρώ για να διαβάσω την ανακοίνωση της Λέσχης που κυκλοφόρησε πριν από 1 μήνα στο δίκτυο είναι απαράδεκτο. Εϊναι ένα πολύ καλό έντυπο παρουσίασης της δραστηριότητας του Πανιωνίου αλλά δεν είναι εφημερίδα γιατί δεν έχει ρεπορτάζ και δεν ψάχνει την αλήθεια. Παράδειγμα η απίστευτη μούγκα για τις συνεντεύξεις Γαλλή-Μαυρόπουλου. Και από πάνω έχει και ένα πλαστικό χαρτί τρομερά ενεργοβόρο και εχθρικό προς το περιβάλλον. Πάλι ατυχήσαμε.

br fun_atic είπε...

κάθε αρχή και δύσκολη...εντάξει, αν παραμείνει έτσι δεν θα έχει επιτυχία...Ας μην προτρέχουμε όμως...θα ασχοληθούμε και στο μέλλον με την συγκεκριμένη εφημερίδα

Sot Rods είπε...

Μια χαρά είναι το εφημεριδάκι και μακάρι να πετύχει και να γίνει καθημερινό.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά πιστεύω ότι ο pgss 1890 χρειάζεται κάποιες απαντήσεις. Ο Πανιώνιος Κόσμος είναι εφημερίδα των φίλων του Πανιωνίου, δλδ θα γράφει τα νέα και τις δραστηριότητες του συλλόγου. Και μόνο αυτά. Αυτά που δεν γραφουν οι υπόλοιπες αθλητικές εφημερίδες. Τι εννοεί όταν λεει ρεπορτάζ; κουτσομπολιά και φήμες για μεταγραφές; Αν εννοεί αυτά όχι δεν θα ε΄χουμε τέτοια πράγματα. Οσο για το αν ψάχνουμε την αλήθεια, ποια είναι η αλήθεια;
Για τις συνεντεύξεις γαλλή - μαυρόπουλου. Καμία μούγκα. Επιλέξαμε συνειδητά να μην γράψουμε λέξη για τον απλούστατο λόγο οι δυο εν λόγω κύριοι έδωσαν συνέντευξη σε μια εφημερίδα. Αν είχαν δώσει συνέντευξη Τύπου φυσικά και θα τις βάζαμε στον Π.Κ. αλλά να διαφημίσουμε άλλες εφημερίδες για ποιο λόγο;

Και τελικά ποια είναι η αγωνία σου;

Δεν υπήρχαν νέα; Μια εβδομαδιαία εφημερίδα δεν μπορεί να έχει νέα. Θέλει πολύ μυαλό; Ομως είχε συνεντεύξεις Λούδη, Εμβολιάδη, αφιέρωμα στον Θανάση σαραβάκο, τον Μαυρίδη, της Γκούζου και του Τοζίδη. Εχει ρεπορταζ μπάσκετ, βόλει, πόλο, μπάσκετ γυκαικών, τζούντο και ενόργανη γυμανστική. Θέματα που αφορούν Πανιώνιους. Αν δεν σας άρεσε η εφημερίδα μας κύριε pgss 1890 κανένα πρόβλημα. Μην την ξαναγοράσετε. Εξάλου μπορείτε να πηγαίνετε στο Μέμπερς Κλαμπ και να την διαβάζετε τσάμπα...
Φυσικά και χρειάζεται βελτίωση. Και αυτό θα προσπαθούμε κάθε εβδομάδα, αλλά μην ανησυχείτε η εφημερίδα θα έχει επιτυχία. Ηδη το πρώτο φύλλο σχεδόν εξαντλήθηκε.

Μάκης Διόγος

br fun_atic είπε...

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Διόγο γιά την παρέμβασή του και ακόμη περισσότερο που αυτή γίνεται επώνυμα.

Το brfunatic είναι πρόθυμο να δημοσιεύσει τις απόψεις του κου Διόγου ή οποιουδήποτε άλλου φίλου θέλει να εκφραστεί επώνυμα σε post.

Ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να γράφω κι εγώ επώνυμα, γιά κάποιους πρακτικούς λόγους όμως αυτό δεν είναι δυνατόν τουλάχιστον γιά την ώρα.

Κύριε Διόγο, θα έπρεπε να σας ευχαριστήσει το γεγονός ότι όσοι έκφρασαν την γνώμη τους γιά την εφημερίδα (θετική ή αρνητική) την είχαν διαβάσει. Αυτό είναι μία σημαντική επιτυχία τόσο δική σας όσο και δική μας, διότι θέλουμε να απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους ανθρώπους.

Ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν ένα προϊόν (γιατί ακόμη και μιά εφημερίδα είναι ένα είδους προϊόν) να αρέσει σε όλους.

Επίσης είναι βέβαιο ότι όλοι έχουμε μεγάλες προσδοκίες από το εγχείρημά σας. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε τα νέα γιά όλα τα τμήματα του Πανιωνίου και να αντλούμε πληροφορίες γιά τον σύλλογο που δεν μπορούμε να βρούμε αλλού ακόμη κι αν διαβάζουμε γιά μία ολόκληρη εβδομάδα όλες τις αθλητικές εφημερίδες που κυκλοφορούν.

Είναι επίσης βέβαιο ότι ο λόγος σας "μετράει" ανάμεσα στους Πανιώνιους. Συνεπώς θα θέλαμε πιό έντονη την δική σας "αύρα" στην εφημερίδα όπως επίσης και σχολιασμό ή ακόμη και κριτική των καταστάσεων που περάσαμε.

Προσωπικά το πρώτο φύλλο μου φάνηκε καλό, όμως υστερούσε σε σχέση με αυτό που είχα φανταστεί.

Μου φάνηκε, και συγνώμη γιά την έκφραση αλά δεν μπορώ να το αποδώσω καλύτερα λίγο Light. Κάπως σαν το πρόγραμμα που μοιράζουν στο γήπεδο.

Ασφαλώς και η εφημερίδα θα βελτιωθεί, ασφαλώς και θα την στηρίξουμε και θα την αγοράζουμε.

Θα σας κάνουμε βέβαια κριτική ακριβώς γιατί θέλουμε να πετύχει η εφημερίδα. Εννοείται όμως ότι η κριτική μας θα είναι ΠΑΝΤΑ καλόπιστη. Και αυτό θα το διαπιστώσετε.

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας ούτε να προτρέπουμε φίλους, συνπανιώνιους και "πελάτες" να μην αγοράζουν το φύλλο.

Ακούστε όλα τα σχόλια όσο καλά ή κακά κι αν είναι και κρατείστε αυτά τα οποία νομίζετε ότι θα βοηθήσουν στην βελτίωση του εντύπου.

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

Αγαπητέ φίλε. Είναι προφανές ότι όλοι οι συντελεστές της εφημερίδας δέχονται την καλόπιστη κριτική. Η εφημερίδα μας απευθύνετε σε σκεπτόμενους Πανιώνιους. Ομως υπάρχει κάτι που πρέπει να καταλάβουν όλοι. Οπως έγραψα και στο προηγούμενο ποστ ο Πανιώνιος Κόσμος έχει βασικό σκοπό να προβάλει την δραστηριότητα όλων των τμημάτων του Πανιωνίου. Το ποδόσφαιρο και το μπασκετ έχουν αρεκτή δημοσιότητα. Εμείς θέλουμε να προβάλουμε ΚΑΙ τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου. Και θα το κάνουμε. Φυσικά το ποδόσφαιρο μαζί με το μπα΄σκετ θα είναι οι "κράχτες" μας, αλλά θέλουμε η εφημερίδα να είναι γεμάτη με όλα τα νέα του συλλόγου.
Οσο ότι ήταν λάιτ. Μιλάμε για εβδομαδιαία εφημερίδα που κλείνει την Πέμπτη, άρα θα έχει περιοδικίστικη ύλη. Δεν είναι καθηεμρινή εφημεριδα που μπορεί να "κλείνει" ύλη μέχρι τα μεσάνυχτα της προηγούμενης μέρας. Αυτό ας το καταλάβουμε.
Φυσικά και θέλουμε οι απαιτήσεις των πανιώνιων να είναι μεγάλες.
Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να κυκλοφορεί μαι εφημερίδα αντάξια στον σύλλογο που αγπάμε...

Μάκης Διόγος

Υ.Γ. Για το χαρτί πρέπει να πω ότι δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχουμε χαρτί καλής εφημερίδας (π.χ. σαν της Καθημερινής) Απλά υπήρξε ένα πρόβλημα με το χαρτί και χρησιμοποιήσαμε αυτό που είναι για περιοδικά.

Μ.

br fun_atic είπε...

Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα; Τόσο εγώ όσο και αρκετοί φίλοι που το συζήτησα, θεωρούσαμε ότι η νέα εφημερίδα θα ήταν κάτι σαν τον "Πρωταθλητή". Και αυτό όχι γιατί μας αρέσει τόσο το συγκριμένο έντυπο, απλά επειδή ο Πανιώνιος εί ναι μονίμως παραγκωνισμένος από τα Μ.Μ.Ε, μας φαίνονταν λογικό η εφημερίδα του Πανιωνίου να έχει πιό δυναμικό χαρακτήρα.
Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις δυσκολίες του εβδομαδιαίου εντύπου, εξακολουθώ όμως να επιθυμώ εκτενή σχολιασμό και άρθρα, έστω κι αν αυτά αναφέρονται σε γεγονότα που έλαβαν χώρα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.
Νομίζω ότι τα όσα γράφτηκαν εδώ δεν είναι γκρίνια ή ας πούμε η παραξενιά του ενός και του άλλου, αλλά έκφραση της αγωνίας όλων μας γιά να πετύχει το έντυπο αυτό.