Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Συνέντευξη Μίκαελ Ντελούρα στο wind.com.gr


«Αρχίζουμε να βρίσκουμε τον καλό εαυτό μας. Πιστεύω πως στις δυνατότητές μας είναι να διεκδικήσουμε τον αρχικό μας στόχο, ένα πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Υπάρχει πίστη μέσα στην ομάδα. Ο νέος προπονητής μας ξέρει και τον ξέρουμε καλά και ελπίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε..»

Ο 23χρονος Γερμανός επιθετικός που συνέβαλε τα μέγιστα για την επιστροφή του Πανιωνίου στις νίκες την περασμένη Κυριακή μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την αυτοπεποίθηση και την όρεξη που επέστρεψαν στην ομάδα μετά την δύσκολη περίοδο των τελευταίων εβδομάδων, δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον.
Θέλει να πιστεύει πως υπάρχει ακόμη χρόνος προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στην βαθμολογία καθώς οι παίκτες δείχνουν αποφασισμένοι να επαναφέρουν την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών έτσι ώστε να νιώσουν οι φίλαθλοι χαρούμενοι και οι ίδιοι δικαιωμένοι. Για τον Μίκαελ Ντελούρα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Σταματόπουλο είναι ένα θετικό γεγονός που θα προσφέρει την μεγαλύτερη βοήθεια καθώς ο ίδιος ξέρει πολύ καλά την ομάδα ενώ και οι παίκτες γνωρίζουν την φιλοσοφία του.

** Μίκαελ, μετά την σπουδαία νίκη της περασμένης Κυριακής πιστεύεις πως η ομάδα μπορεί να βρεί ξανά τον καλό εαυτό της;

« Είναι αλήθεια πως περάσαμε πολύ δύσκολα το περασμένο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά που έγιναν ήταν φυσιολογικό να μας επηρεάσουν αλλά εκτιμώ πως τώρα βρίσκουμε το κουράγιο μας και την αυτοπεποίθησή μας έτσι ώστε να καλύψουμε το έδαφος που χάθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές. Σκεφτήκαμε πάρα πολύ και το συζητήσαμε έτσι ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει για το καλύτερο της ομάδας. Πάντα πιστεύαμε εξάλλου, από τις αρχές της σεζόν, πως ο Πανιώνιος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.. Μέσα στην έδρα του Θρασύβουλου ξέραμε πως θα είχαμε μια δύσκολη αποστολή αλλά δώσαμε ο καθένας τον καλύτερο εαυτό χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Ήταν πάντως ένα σημαντικό βήμα έτσι ώστε να αρχίσει η ανάκαμψη της ομάδας και σιγά – σιγά να πλησιάσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνει η ιδανική ανάκαμψη.. »

** Αυτή η εξέλιξη με την πρόσφατη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τι πιστεύεις πως πρόσφερε στην ομάδα;

«Ο κ. Σταματόπουλος ξέρει πάρα πολύ καλά την ομάδα καθώς ήταν βοηθός του κ. Λίνεν. Είχαμε όλοι μας εξαιρετική συνεργασία μαζί του και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη χρονική στιγμή. Ξέρουμε τον τρόπο δουλειάς του κι αυτός είχε άμεση γνώση των δυνατοτήτων μας. Εγώ προσωπικά τον γνωρίζω κι από τη Γερμανία και είναι αλήθεια πως αισθάνομαι πιο άνετα στη συνεργασία μας. Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε ως ομάδα. Έτσι όπως καθίσαμε και συζητήσαμε μεταξύ μας εμείς οι παίκτες και αποφασίσαμε πως τώρα οφείλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω ο καθένας προσωπικά αλλά και ως ομάδα για το καλό του Πανιωνίου. Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και εκεί θα πρέπει να έχει μια ιδανική συνέχεια αυτή μας η προσπάθεια. Γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοί μας διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες και ένα καλό σύνολο σε γενικές γραμμές. Τους ξέρουμε κι από πέρυσι, όπως ξέρουμε ακόμα καλύτερα τις δικές μας δυνατότητες. Ποτέ δεν βγάλαμε από το μυαλό μας το πόσο άδικη είναι η βαθμολογική θέση στην οποία βρισκόμαστε από τη στιγμή που χάσαμε τόσους βαθμούς μέσα στο γήπεδό μας. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε αυτό που έπρεπε. Αυτό το πείσμα που έχουμε τώρα εκτιμώ πως θα μας βοηθήσει να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας..»

** Ποιες είναι οι προσδοκίες οι δικές σου στη φετινή σεζόν και ποια τα ατού που υπάρχουν στη ομάδα έτσι ώστε να νιώσετε τη χρονιά επιτυχημένη;

«Να μην ξεχνάμε πως έχουμε ακόμα κάτι παραπάνω από το μισό του πρωταθλήματος. Δεν απέχουμε και τόσο από το στόχο μας αρκεί βέβαια να παίρνουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν με δεδομένη τη δυναμικότητα της ομάδας. Με τον νέο προπονητή υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο στοιχείο. Ο καθένας από την πλευρά του θα αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν έτσι ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και δικαίωση στους εαυτούς μας. Μέσα από το πείσμα και από τη δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα έτσι ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο μας που είναι το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα τους βαθμολογικού πίνακα. Δεν χάθηκε τίποτε.. Αυτό το πιστεύουμε όλοι οι παίκτες και το συζητάμε κάθε μέρα στα αποδυτήρια.. Ο προπονητής μας ξέρει και τον ξέρουμε. Ο κόσμος είναι κοντά μας και τον θέλουμε κοντά μας και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε. Εγώ για τον εαυτό μου ΘΕΛΩ να πετύχω φέτος ίσως περισσότερο από όσο το σκεφτόμουν στην αρχή της σεζόν. Μετά τα όσα έγιναν νιώθω πως ο Πανιώνιος με χρειάζεται ακόμα πιο πολύ όπως και εγώ χρειάζομαι τις επιτυχίες της ομάδας. Αυτό νομίζω πως σκέφτεται ο κάθε παίκτης και ελπίζω να φανεί άμεσα μέσα στο γήπεδο με τα αποτελέσματα που θέλουμε και μας αξίζουν..»


Σχόλιο: Είναι τυχαίο ότι όλοι οι παίκτες έχουν μόνο καλά λόγια γιά τον Σταματόπουλο; Οι δηλώσεις του Μίκαελ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι ένα πολύ φιλότιμο παιδί, το οποίο πρέπει να στηριχθεί περισσότερο από τον κόσμο του Πανιωνίου. Αρκεί να δείξει λίγο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

ο Ντελούρα έχει μιά θαυμάσια ιστοσελίδα. Αν είναι δυνατόν ας φροντίσει να υπάρχουν κείμενα και στα αγγλικά γιατί λίγοι έλληνες ξέρουν Γερμανικά και ακόμη λιγότεροι Πολωνικά...

1 σχόλιο:

xenodoxia.blogspot.com είπε...

Πολύ καλό!!!! Έτσι και προχωράμε... και δεν μας σταματάει τίποτα. Πολύ καλή και η χορηγία της wind ! η οποία πλέον να το πούμε έχει και τις καλύτερες τιμές.. και απίστευτες προσφορές http://www.bonusdeals.gr/deal_shop/wind/