Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Διλήμματα

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι η προσπάθειά μας που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό αγκαλιάζεται από ολοένα και περισσότερους φιλάθλους του Πανιωνίου. Και η λέξη «φίλαθλος» για την σελίδα μας είναι σημαντική. Είναι το ζητούμενο.

Θα ήταν εύκολο για εμάς να καλωσορίζουμε τους πάντες. Να ακολουθούμε την «επίσημη» γραμμή. Αυτή που υποστηρίζεται από υποτιθέμενα ειδικούς, γνώστες και δήθεν παράγοντες και απευθύνεται σε ανθρώπους που κινούνται αποκλειστικά από το πάθος τους για την ομάδα, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένοι να επεξεργαστούν και λίγο την πραγματικότητα.

Δεν το κάνουμε διότι μας αρέσει να μιλάμε με ανθρώπους που έχουν απόψεις και επιχειρήματα, έστω αντίθετα από τα δικά μας και όχι με ανθρώπους με παρωπίδες.

Το site αυτό δεν δημιουργήθηκε για να ανεβάζουμε απλά ειδήσεις για τον Πανιώνιο. Αυτό το κάνουν καλύτερα εξειδικευμένα αθλητικά site που στελεχώνονται από έμπειρους δημοσιογράφους και ρεπόρτερ. Στόχος μας είναι να αναφερόμαστε στην καθημερινότητα της ομάδας, αλλά κυρίως να την σχολιάζουμε. Και πολύ περισσότερο να δίνουμε τον λόγο σε όλους όσοι επιθυμούν να μοιραστούν ευπρεπώς τις σκέψεις τους.

Το συγκεκριμένο post δεν θα έχει συγκεκριμένο θέμα. Θα θέτει μόνο ερωτήματα τα οποία θα παρακαλούσαμε να απαντήσετε. Θα είναι ένα είδος εκτεταμένης ψηφοφορίας.

Αν έπαιρνες εσύ απόφαση τι θα διάλεγες;
1. Σχετικά με την διοίκηση της ομάδας:


Α. Με δεδομένο ότι ο κος Τσακίρης στάθηκε πολύ στην ομάδα, όμως δεν επιθυμεί να ασχολείται άλλο με τα τρέχοντα προβλήματά της τι θα έπρεπε να γίνει; Να πουλήσει το μετοχικό πακέτο σε κάποιον που θα ήθελε να ασχοληθεί; Να αναθέσει στον κο Γαλλή το management, αφήνοντάς του ελεύθερο το πεδίο των καθημερινών επιλογών; Να προσλάβει επαγγελματία manager, όπως έκανε ο Βαρδινογιάννης με τον Φιλιππίδη και να του αναθέσει εν λευκώ την διοίκηση;

Β. Καθημερινότητα της διοίκησης: Η απόλυση και η πρόσληψη προπονητή εντάσσεται στα απλά καθημερινά προβλήματα που χειρίζεται ο manager ή εντάσσεται στις αποκλειστικές αρμοδιότητες του ιδιοκτήτη;

2. Σχετικά με την αλλαγή προπονητή:

Α. Τώρα που έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, συμφωνείς με την απομάκρυνση του Λίνεν ή όχι;
Β. Θεωρείς ότι η πρόσληψη του κου Λεμονή ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση την δεδομένη χρονική στιγμή;
Γ. Εάν όχι μπορείς να προτείνεις εναλλακτική λύση;

3. Σχετικά με την υπόθεση του Λάμπρου Χούτου:

Α. Θα ήθελες να ξέρεις ποιες ακριβώς ποινές έχουν επιβληθεί στον Λάμπρο Χούτο από την διοίκηση για πειθαρχικά παραπτώματα;
Β. Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στον Χούτο και τον Λίνεν, τι θα διάλεγες; Η απάντησή σου θα ήταν διαφορετική αν η αποχώρηση του Χούτου ισοδυναμούσε και με αποχώρηση του Ρεκόμπα;
Γ. Πιστεύεις ότι ο Χούτος έχει θέση στην ομάδα; Αν όχι θα εξακολουθούσες να το πιστεύεις ακόμη και στην περίπτωση όπου ο Χούτος άρχιζε να σκοράρει ασταμάτητα;
Δ. Πιστεύεις ότι με την λήξη της τιμωρίας του Χούτου πρέπει να του αποδοθεί και το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

4. Σχετικά με αγωνιστικά ζητήματα:

Α. Σε ποιες θέσεις πιστεύεις ότι πρέπει να ενισχυθεί ο Πανιώνιος;
Β. Μπορεί ο Πανιώνιος να πετύχει την ανατροπή στον δεύτερο γύρο;
Γ. Ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι φετινοί στόχοι του Πανιωνίου;
Δ, Ποιοι από τους στόχους του είναι εφικτοί;

5. Σχετικά με το νέο γήπεδο:


Α. Θεωρείς ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τον Πανιώνιο να αποκτήσει νέο γήπεδο;
Β. Το θέμα του νέου γηπέδου πρέπει να συνδέεται με την διάρκεια παραμονής του κου Τσακίρη στην ομάδα;(Ο Κος Τσακίρης έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από τα διοικητικά εάν δεν προχωρήσει το θέμα του γηπέδου και σίγουρα σε πέντε χρόνια το αργότερο σε κάθε περίπτωση).

Περιμένουμε τις τοποθετήσεις σας σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα. Σας παρακαλούμε να είναι τεκμηριωμένες αλλά επιγραμματικές, όπως επίσης να αποφεύγονται οποιεσδήποτε βωμολοχικές λέξεις ή εκφράσεις (αυτό ισχύει γενικά εδώ). Το brfunatic θα τοποθετηθεί τελευταίο με εκτενές post.

3 σχόλια:

zamis είπε...

Ωραια ιδεα..σαν τεστακι ειναι! λοιπον,παραδιδω τις απαντησεις μου:
1α:Τα golden boys- τυπου Φιλιππιδη-με χαλανε. Ο Γαλλης θα δειξει τι μπορει να κανει(δεν εχω αποψη για το ατομο του).Αν δεν μπορεσει πρεπει ειτε να τον αλλαξει(με οτι θα σημαινει αυτο για τον ιδιο τον Τσακιρη)ειτε να πουλησει.
1β:εξαρταται.Αναλογα με την ποιοτητα του μανατζερ.
2α:οχι,δε συμφωνω
2β:οχι,δε θεωρω
2γ:το Χουτο(χα χα).Καποιον που σιγουρα δε θα ηταν τοσο στιγματισμενος(Τεννε τυπου) και θα εψαχνα απο τωρα το ''νεο λινεν'' για καλοκαιρι.
3α:ναι,θα ηθελα
3β:Λινεν.Να εφευγε και ο Ρεκομπα.
3γ:δεν εχει καμια θεση στην ομαδα ακομα κι αν βγαλει ματια.
3δ:φυσικα οχι.
4α:παντου(τερματοφυλακας,κεντρο αμυνας,αμυντικο χαφ,γκολτζη).
4β:πολυ δυσκολα
4γ:play off και κυπελο
4δ:κανενας
5α:επιτακτικοτατη
5β:οχι δεν πρεπει να συνδεεται

zamis είπε...

Να κι ενα ευχαριστο! Λολο μεχρι Ιουνιο 2010

Sot Rods είπε...

1A. Να προσλάβει επαγγελματία sports manager με γνώση στο αντικείμενο που λέγεται ποδόσφαιρο (το παράδειγμα Φιλιππίδη είναι ατυχές, δείτε πως δουλεύουν τα clubs στο εξωτερικό).

1Β.Εντάσσεται στα θέματα που χειρίζεται ο manager ο οποίος αναφέρεται στο ΔΣ, το οποίο με τη σειρά του εκλέγεται από τους μετόχους (ιδιοκτήτες).


2A.Μέγα λάθος η απομάκρυνση του Λίνεν.
2Β. Ομοίως μέγα λάθος η πρόσληψη Λεμονή.
2Γ. Λύση μόνο από το εξωτερικό. Ας έμπαινε πχ ο Εμβολιάδης ως interim μέχρι τότε.


3A.Όχι. Μία είναι η τιμωρία. Λύση συμβολαίου και να πάει στο καλό.
3Β.Λίνεν κι ας αποχωρούσε ο «παίζω 30 λεπτά» κος Ρεκόμπα.
3Γ.Ο Χούτος επιβάλλεται να φύγει ανεξαρτήτως απόδοσης.
3Δ.Πρέπει να του δοθεί μια σφουγγαρίστρα να καθαρίσει τα αποδυτήρια από τα περιττώματα που τα γέμισε.

4Α.Σταδιακά όλος ο άξονας. Τέρμα, στόπερ, επιθετικό χαφ, φουνταριστό.
4Β.Με τα σημερινά δεδομένα, όχι.
4Γ.Έχει βγει εκτός στόχων στο πρωτάθλημα και μένει το κύπελλο.
4Δ;Κανείς.

5Α; Ναι αλλά πιο επιτακτική είναι η ανάγκη να μάθει να μην απαγοητεύει τον κόσμο του.
5Β. Δεν θα έπρεπε να συνδέεται. Ο Τσακίρης είναι οραματιστής αλλά πολύ νέος και άπειρος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν και επομένως δύσκολα θα προχωρήσει ένα τέτοιο project άμα αποχωρήσει.