Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ


Ο Πανιώνιος χωρίς σταρ, χωρίς βεντέτες, χωρίς σχέδια για υπερβάσεις, όμως στην πλέον ουσιαστική φετινή του εμφάνιση, κέρδισε εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0. Όλοι έτρεχαν, μάρκαραν και βοηθούσαν. Όλοι είχαν θέληση για τη νίκη και όλοι μα όλοι έπαιζαν για την ομάδα. Αυτή η ομάδα μας αρέσει...

Πρώτο θετικό ότι ο Πανιώνιος διατήρησε το μηδέν στην άμυνα (και είναι από τις ελάχιστες φορές που το καταφέρνει φέτος). Όλη η αμυντική του γραμμή λειτούργησε εξαιρετικά. Κορυφαίος όμως ήταν ο Κρέσιτς, ίσως στην καλύτερη του εμφάνιση με τα κυανέρυθρα. Δεν έκανε πολλές επεμβάσεις, όμως αυτές που έκανε ήταν πράγματι εξαιρετικές.

Αν και αρχικά το κέντρο του Πανιωνίου αντιμετώπισε προβλήματα, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Πολύ καλός για δεύτερη αγωνιστική ο Μάκος και φυσικά ο σκόρερ Κουμορτζί. Τα 6 φετινά γκολ του Γκανέζου είναι από τα παράδοξα αυτής της χρονιάς (τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινούσε).

Το σημερινό παιχνίδι ήταν και η ουσιαστικότερη εμφάνιση του Φαμπιάν Εστογιανόφ. Λιγότερα μαγικά και περισσότερη ουσία. Είναι κρίμα που ο παίκτης αυτός δεν έχει σκοράρει μέχρι και σήμερα.

Ο Μίκαελ Ντελούρα αποδεικνύει αγώνα με τον αγώνα γιατί ο Λίνεν τον περίμενε τόσο πολύ. Κερδίζει με το σπαθί του την εκτίμηση όλων μας.

Για τη ιστορία να πούμε ότι τα γκολ του Πανιώνιου πέτυχαν οι Κουμορτζί, Μαιστόροβιτς και Ντελούρα, τα οποία αφιέρωσαν στον Γιώτη Σταματόπουλο. Το αξίζει πραγματικά. Είναι άξιος διάδοχος του Λίνεν και δικαιούται να ολοκληρώσει τη χρονιά...

Σημαντική ήταν και η παρουσία του κόσμου που δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ακολουθεί η διακοπή για τις γιορτές, οπότε φυσιολογικά τις επόμενες ημέρες θα μας απασχολήσουν οι μεταγραφικές κινήσεις και ασφαλώς η εκλογή του νέου Δ.Σ στις 29.12.2008

12 σχόλια:

Sot Rods είπε...

Μπράβο σε όλα τα παιδιά αλλά και στο Γιώτη. Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που νικήσαμε χωρίς άγχος.

Για το Ντελούρα, μήπως τελικά έχουμε σέντερ-φορ και δεν το ξέρουμε; Διότι και με το Θρασύβουλο αλλά και σήμερα, τα πατήματά του, μέσα κι έξω από την περιοχή, ήταν καλά. Δείχνει δε να μπορεί να παίξει απέναντι και σε κλειστές και σε ανοικτές άμυνες, και ψηλά και χαμηλά. Μετά τον Κουμορτζί είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος παίκτης που έχουμε.

zouri1 είπε...

Η ομαδα επαιξε καλα.Προσωοικα μου αρεσε πολυ και ο Κοντοες,και νομιζω οτι αυτος ειναι η εκπληξη απο τους νεους.Αντιθετα ( ισως να κανω και λαθος ) δεν μου αρεσε καθολου ο Ντελουρα )

br fun_atic είπε...

Ο Κοντοές είναι πραγματική αποκάλυψη. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Φαντάσου να αποκτήσει μεγαλύτερη πείρα.
Είναι γεγονός ότι ο Ντελούρα δεν είναι ο παίκτης που θα σε εντυπωσιάσει. Είναι όμως μέσα στις φάσεις, έχει δύναμη και τεχνική και νομίζω ότι τελικά θα βοηθήσει...Αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει. Ο Σταματόπουλος του δίνει μεγάλη ευκαιρία και ο Γερμανός δείχνει να την αρπάζει...

Sot Rods είπε...

Κοντός ο Κοντοές για το μοντέρνο ποδόσφαιρο αλλά πολύ ταχύς και εύστροφος. Πρέπει βέβαια να βελτιωθεί η τεχνική του. Μπορεί να παίξει άνετα στη θέση του Μανιάτη ;) Στους νέους έπαιζε κυνηγός!

Στο Ντελούρα μου άρεσαν δυο ενέργειες που έκανε στη Φυλή με πλάτη στο τέρμα και γυριστά σουτ, ενώ και χθες οι κινήσεις του, με ή χωρίς τη μπάλα, έδειχναν παίκτη που έχει μάθει το τόπι σε "σχολή" ποδοσφαίρου. Προσωπκά μου θυμίζει βελτιωμένο Κωνσταντίνου. Αν προσέξατε, βρίσκονται πολύ εύκολα με τον Εστογιάνοφ και ίσως δούμε θεαματικά πράγματα στα επόμενα ματς.

Να σημειώσω το πρώτο καλό σουτ του Σκούφαλη εδώ και δυο χρόνια(!) και μάλιστα με το αριστερό (α' ημίχρονο, ξυστά άουτ από το Γ του Αμπάρη).

Sot Rods είπε...

Και για να χαλαρώσουμε λίγο μια και είναι Κυριακή πρωί, θέλω να κάνω μια ερώτηση στο Γιώτη: γιατί όλο το Β' ημίχρονο παίχτηκε δεξιά? Μήπως για να βλέπουν καλύτερα το ματς τα διαρκείας της 5-6?

:)

zamis είπε...

να πουμε και για τον Νικολαου,παρα το κακο ξεκινημα του,στη συνεχεια ανεβηκε πολυ και μαζι του ολη η ομαδα

br fun_atic είπε...

Είναι γεγονός ότι πολλοί από τους μέχρι πρότινος αναπληρωματικούς έχουν βελτιωθεί πολύ. Θέλουν να αποδείξουν πράγματα και αυτό είναι καλό. Όσο οι παίκτες αυτοί θα συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να μοχθούν γιά τον Πανιώνιο τόσο θα εκθέτουν κάποιους άλλους (με την κακή έννοια) δημόσιους υπάλληλους.
Steve, τι να πω...Μιά φορά έκατσα κι εγώ στη δύο και δεν είδα τίποτα από το παιχνίδι. Τέσσερα ή επτά και άγιος ο θεός...

zamis είπε...

Γενικα ειχαμε μετα απο καιρο εικονα ομαδας,φανηκε και στους πανηγυρισμους..ας ελπισουμε οτι ολο αυτο θαχει συνεχεια.

br fun_atic είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μετά από πολύ καιρό είδαμε ομάδα. Ούτε τακουνάκια, ούτε εξυπναδούλες, ούτε ο καθένας για την πάρτη του. Ομάδα...Σε αυτή χωράνε κι άλλοι. Αρκεί να θέλουν να παίξουν σε ομάδα και όχι να κάνουν το δικό τους show.
Τον τελευταίο καιρό σκοράρουν διαρκώς τα παιδιά του Λίνεν και αφιερώνουν τα γκολ στον Σταματόπουλο. Ο Χούτος ή ο Ρεκόμπα πρόκειται να το κάνουν; Δεν είναι ειρωνεία… Θα ήθελα πολύ να το δω. Αν και αμφιβάλω…

Sot Rods είπε...

Αυτή είναι ομάδα του Λίνεν και κάτω από τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ο Γιώτης σαφώς και ήταν η καλύτερη επιλογή.

Να πούμε και μια καλή κουβέντα για τον Κρέσιτς. Μεγάλη εμφάνιση. Ιδιαίτερα στο φάουλ που άλλαξε πορεία η μπάλα αλλά και στο χαμηλό σουτ του β' ημιχρόνου.

Πάντα τέτοια!

zamis είπε...

ναι ναι μπραβο στον Κρεσιτς,επιτελους ενα παιχνιδι που εκανε εμβληματικη εμφανιση

br fun_atic είπε...

Η εμφάνιση του Κρέσιτς ήταν από τα πρώτα πράγματα που σχολίασα στο post. Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν του χαρίστηκα. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω ότι ήταν πάρα πολύ καλός. Μπορεί να του έκανε κακό η σιγουριά του βασικού. Αν δουλέψει σκληρά θα γίνει καλός τερματοφύλακας. Εννοείται βέβαια ότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στην θέση αυτή. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ανταγωνισμός και στην θέση 1.