Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Σχολιασμός και ερωτηματικά

Με τα δύο κείμενα ο κος Τσακίρης ανέλαβε ουσιαστικά μόνος του την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της ομάδας. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι μη θέλοντας να έχει ενεργή συμμετοχή στα διοικητικά της ομάδας και επειδή δεν είχε γνώσεις αθλητικού μάνατζμέντ, ανέθεσε την διοίκηση της ομάδας σε ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του και σε άλλους εγνωσμένων Πανιώνιων συναισθημάτων. Ανέλαβε την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της ομάδας (την οποία επιμέρισε και σε στενούς συνεργάτες του) και έδειξε διατεθειμένος να αγωνιστεί προκειμένου να βγει ο Πανιώνιος από την σημερινή δύσκολη κατάσταση.


Από το σύνολο των κειμένων προκύπτει ότι το μεγαλύτερο λάθος του κου Τσακίρη ήταν πως ενώ διαπίστωσε ότι δεν ήθελε να ασχοληθεί άλλο με τα διοικητικά του Πανιωνίου δεν πούλησε την ομάδα. Πουθενά δεν αναφέρει αν προσπάθησε να το πετύχει ή όχι. Πάντως αφού γνώριζε όλες αυτές τις καταστάσεις έπρεπε να περιμένει και τα αποτελέσματα. Πως να διοικηθεί η ομάδα από έναν απρόθυμο ιδιοκτήτη και από ένα συμβούλιο το οποίο δεν είχε πυγμή, γνώσεις και εμπειρία πάνω στο αντικείμενο;

Είναι σημαντικό το ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, έστω και αργά αναλαμβάνει τις ευθύνες του και βάζει πλάτη για να σταθεί όρθια η ομάδα. Για να βγούμε από το τέλμα πρέπει να προβούμε σε εκτεταμένη κάθαρση.


Καθαρές δουλειές. Χρειάζονται όμως ορισμένες εξηγήσεις:

  1. Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι απομάκρυνσης του κου Λίνεν; Έχουμε βαρεθεί να ακούμε καθημερινά και από κάποιον διαφορετικό. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ήταν ο κος Λίνεν ο προπονητής που αναφέρεται στο δημοσίευμα της SportDay; Αν ναι υποβλήθηκε μήνυση;
  2. Υπήρξαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου που να εμπλέκονται σε παράνομες ή έστω ανήθικες συναλλαγές; Ποιοι είναι;
  3. Για ποιο λόγο ο κος Γαλλής ενώ την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του πρότεινε στον κο Λίνεν την ανανέωση της συνεργασίας με τον σύλλογο, άλλαξε τόσο σύντομα και τόσο κάθετα γνώμη για το πρόσωπό του;
  4. Ποιος ο ρόλος του Χούτου σε όλα αυτά; Είναι δυνατόν οι παραξενιές και τα καμώματα του Χούτου να οδήγησαν σε κατάρρευση το διοικητικό σχήμα της ομάδας; Ας τον αποκαταστήσουν ή ας τον καρατομήσουν.
  5. Γιατί ο κος Μαυρόπουλος δήλωσε ότι ο κος Λεμονής προσλήφθηκε ουσιαστικά για να διαχειριστεί την κατάσταση στα αποδυτήρια;
  6. Μήπως ο κος Λεμονής ζήτησε την απομάκρυνση συγκεκριμένων ατόμων, γνωρίζοντας ότι δεν θα γίνονταν δεκτή, προκειμένου να οδηγήσει σε παραίτηση τον κο Γαλλή και κατά συνέπεια (ύστερα από την επιστολή του Τσακίρη) ολόκληρο το Δ.Σ;
  7. Δεν είναι περίεργο ενώ τα μέλη του Δ.Σ έχουν πάρει προκαταβολικά ρητές αντίθετες οδηγίες, να προχωρούν σε εκλογή νέου Προέδρου και μάλιστα εντελώς αυθαίρετα;
  8. Μήπως η όλη ιστορία έγινε γιατί ο κος Τσακίρης έψαχνε έναν εύσχημο τρόπο για να απομακρύνει συγκεκριμένα άτομα «εμπιστοσύνης» του, χωρίς να βρεθεί στην δύσκολη θέση να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή του;
  9. Ο κος Τσακίρης πρόκειται να αποχωρήσει μετά το τέλος της περιόδου;

Η κίνηση του κου Τσακίρη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί ήταν γενναία πράξη. Θα ήταν όμως ακόμη πιο γενναία αν δεν ήταν τόσο γενική και αφηρημένη. Όλοι εμείς που αγαπάμε την ομάδα, που την στηρίζουμε με κάθε χρόνο (και τα δικά μας χρήματα πονάνε ανεξαρτήτως της διεθνούς οικονομικής κατάστασης) πρέπει να ξέρουμε.

Όλα στη φόρα. Όποιος έφταιξε να τιμωρηθεί.


Υ.γ

εξαιρετικό το άρθρο της Μαριάννας Αλεξοπούλου στην gazzetta

http://www.gazzetta.gr/content/view/18028/156/

11 σχόλια:

zamis είπε...

Αν μη τι αλλο δηλωσε παρων και αυτο ειναι προς τιμην του.
Καποια θεματα τα εξηγησε,καποια οχι.Ισως και να θεωρει οτι μερικα πραγματα πρεπει να μεινουν ανειπωτα και το σημαντικοτερο ειναι να γυρισουμε σελιδα.
Δε διαφωνω ουτε και θεωρω σωστο να συνεχιστει ο φαυλος κυκλος της ενδοστρεφειας και του διχασμου.
Παρ'ολ'αυτα-και επειδη αφησε συν τοις αλλοις την αιχμη οτι ο Λινεν ειχε διαλυσει τα αποδυτηρια-θελω να μαθω,τουλαχιστον:
Τι επιτελους συνεβη με το Λινεν?(δε μιλαμε για εναν οποιοδηποτε προπονητη που εφυγε και τι εγινε..)
Tι συνεβη και συμβαινει με το Χουτο ο οποιος διελυσε καθε εννοια ιεραρχιας λαμβανοντας την επαναλαμβανομενη υποστηριξη του?(και εδω μιλαμε για εναν αλεξιπτωτιστη ποδοσφαιριστη που δεν εχει καμια σχεση με τον Πανιωνιο..)

br fun_atic είπε...

Τα ίδια ερωτηματικά έχουμε. Μπορεί όμως τα πράγματα να είναι πολύ πιό απλά. Ο Τσακίρης είχε σπαστεί με τον Λίνεν γιά τους δικούς του λόγους. Ενίσχυσε τον Χούτο γιά να την σπάσει περισσότερο στον Λίνεν. Βρήκε την ευκαιρία να τον διώξει γιατί πίστεψε ότι ο συντηρητικός Λίνεν κρατούσε την ομάδα πίσω (ή γιά κάποιο λόγο που ΠΡΕΠΕΙ να τον μάθουμε) και από εκεί και πέρα τα μέλη του Δ.Σ τα έκαναν μπάχαλο. Έτσι η ομάδα της υπέρβασης βρέθηκε στην 10η θέση.
Λόγω αυτών τα αποδυτήρια έγιναν Τέξας. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε στρατόπεδα, κι αν δούμε μπάλα έλα πες μου...
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Σταματόπουλος αυτή τη στιγμή Αλλιώς πηγαίναμε γιά φούντο. Πιστεύω οτι θα τα καταφέρει, αρκεί ο Τσακ να πάρει και κεφάλια παικτών. Ιδίως αυτού που ξέρουμε όλοι. Αλλιώς δεν πρόκειται να συνέλθει η ομάδαz

zamis είπε...

Το Τεξας των αποδυτηριων ειχε ηδη γινει επι Λινεν,μας λεει ο Τσακιρης..
Τελος παντων..καλη επιτυχια στο Σταματοπουλο και παλι καλα να λεμε..

br fun_atic είπε...

Ξέρεις γιατί δεν γίνεται μεγάλη ομάδα ο Πανιώνιος; Γιατί δεν το αντέχουμε εμείς οι ίδιοι. Έχουμε φαίνεται συνηθίσει στα χαμηλά και το ύψος μας φοβίζει. Μιά ζωή ερασιτέχνες και ρομαντικοί.

Sot Rods είπε...

Καταρχάς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσακ! Άλλωστε πού θα είμασταν τώρα χωρίς τη δική του μεθοδικότητα, τον προγραμματισμό και -κυρίως- την οικονομική αρωγἠ? Στην καλύτερη περίπτωση να "Νεο"βολοδέρναμε μεταξύ Α'και Β' Εθνικής. Κάτι όμως δεν μου πάει στα δυο κείμενα και δεν εννοώ μόνο την ορθογραφία και το συντακτικό (τα οποία ακόμα κι εγώ ο πιο ανορθόγραφος διέκρινα αμέσως). Κάπου είναι μπλεγμένα το συναίσθημα με τον ορθολογισμό, ο μάνατζερ με τον οπαδό, το αφεντικό με τον φίλο, ο επιχειρηματίας με τον χομπίστα κ.ο.κ. Τα κείμενα δείχνουν σύγχυση και προβληματισμό ταυτόχρονα. Το κυριώτερο όμως, δεν διαφαίνεται πουθενά η παραμικρή σιγουριά για το μέλλον. Δεν ξέρω αν έκανε σωστά ή όχι που απομάκρυνε δυο δικούς του ανθρώπους (gentlemen και οι δυο) αλλά θα ήθελα να του πω, αν διαβάσει αυτές τις γραμμές, ότι ποτέ κανένα project δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από έναν μόνο άνθρωπο και να είναι επιτυχές. Είμαι σίγουρος ότι ο Τσακ καταλαβαίνει απόλυτα τι εννοώ.

Καλή επιτυχία στο Γιώτη και στα παιδιά. Είμαστε πάντα μαζί τους. Το γήπεδο την Κυριακή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ!

boko. είπε...

Προεδροσ: Κ. Τσακιρης
Τεχν. διευθυντης: Α.Λαγωνικακης
Προπονητς:Γ.Σταματοπουλος

Να, μια καλη αρχη! και το γεναρη θα εχουμε συνεχεια...

Ολοι γηπεδο!!!!!!!

br fun_atic είπε...

Γιά μένα κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στα δύο κείμενα είναι το άγχος.
Απολογείται διαρκώς και κάνει προσπάθειες να καλύψει τους δικούς του ανθρώπους. Αναλαμβάνει συνολικά την ευθύνη, ομως δεν αποκαλύπτει τα λάθη γιά τα οποία απολογείται.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή, γιατί δεν έχουμε σε άλλους εμπιστοσύνη τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Αυτο που προβληματίζει είναι το μέγεθος των ανοησιών που διαβάζουμε σε αρκετά sites. Κάποιοι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου και κάποιοι άλλοι τόσο φανατισμένοι που δεν βλέπουν ούτε τα αυτονόητα. Κρίμα...

zamis είπε...

Οι αντιφασεις του κειμενου εχουν ταυτοχρονα ομως και μια δονκιχωτικη τρυφεροτητα ρε παιδι μου,εναν εφηβικο ρομαντισμο..ετσι ειναι ο Πανιωνιος!
Ας ελπισουμε να πανε ολα καλα.Στηριξη (δεν) ζητησε,στηριξη(πρεπει)να λαβει.Και φυσικα Σταματοπουλος και ολη η ομαδα.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου zamis γίγαντα! Πραγματικά συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Ακόμα και αυτό το ρομαντικό "μπέρδεμα" στα γραπτά του Τσακίρη μου αρέσει. Όσο και το ότι παίρνει την ευθύνη πάνω του και καλύπτει αυτούς που επέλεξε!

Φίλτατε br_fun_atic, σε σχέση με τα ερωτήματα που θέτεις (και είναι ΟΛΑ εύστοχα) έχω μόνο μία ένσταση. Είμαι πολύ (πάρα πολύ) καχύποπτος σε δημοσιεύματα σαν και αυτό της Sport Day που αναφέρεις. Εκτός του ότι συχαίνομαι τη δημοσιογραφία που θυμίζει αποδυτηριάκια (κάποιος ... κάπου ... σε μία ομάδα ... πούλησε ένα παιχνίδι ... κτλ κτλ) και τα άρθρα που είναι γραμμένα γιά να στείλουν κάποιο μήνυμα, και είναι συνήθως γραμμένα "επι παραγγελία". Έχω και κάποια λογικά ερωτήματα: η μίζα είναι παράνομη και μάλλον ο μιζαδόρος την παίρνει "κάτω από το τραπέζι". Δεν δίνει και λογαριασμό του σε Τράπεζα γιά να κατατεθεί και επισήμως! Πάλι καλά που δεν γράφει πως ήταν και όρος στο συμβόλαιο να πέσει η μίζα! Δεν ξέρω αν εσείς το πιστεύετε αλλά εγώ, μάλλον όχι.

br fun_atic είπε...

Η έγκυρη δημοσιογραφία πρέπει να γίνεται επώνυμα και με αποδείξεις. Οτιδήποτε άλλο είναι κουτσομπολιό.
Όμως, και επειδή ο Λίνεν ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου και σίγουρα ο σημαντικότερος προπονητής μετά τον Μπραμς, απαιτούμε να ξέρουμε αν ήταν έντιμος ή όχι.
Όχι για την ποινική διάταση του ζητήματος. Για την ηθική. Νοιώθεις άσχημα να σκέφτεσαι ότι μπορεί και να αποθέωνες έναν μιζαδόρο. Καθαρές δουλειές. Πείτε μας ποιός ήταν και τι έκανε. Με αποδείξεις όμως.
Και ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα; Ζήτησε ο Τσακίρης να αρχίσουν όλα από το μηδέν. Δεκτό. Θέλω όμως να ξέρω όλη την αλήθεια. Όχι για κανένα άλλο λόγο. Δεν θέλω να υποψιάζομαι άδικα ανθρώπους που στην τελική ήταν έξω από την βρωμιά. Αυτό είναι δίκαιο και για εκείνους και για ‘μάς.

zamis είπε...

costas
ειδικα το σημειο του πρωτου κειμενου που λεει''Θα κάνω καινούργιο ΔΣ και θα είμαι Πρόεδρος εγώ με μόνο μέλος την γυναίκα μου. Ας παρατήσω όλες μου τις δουλειές μέχρι τέλος της σαιζόν και ας το πάω μόνος μου και ότι βγει.'' ειναι ολα τα λεφτα!-αν και μετα το μαζεψε βεβαια..
Και ακομα,το ''Είμαι ο πρώτος που πρέπει να αποχωρήσει και ο μόνος που δεν μπορεί'',τα λεει ολα!!