Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Είναι πολλά τα ερωτηματικά Άρη...

Σκέψεις και προβληματισμό προκαλεί η χθεσινή συνέντευξη του κου Γαλλή. Σε κάποια σημεία της είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός και σε άλλα όχι.


Συγκεκριμένα: Αναλύει με κάθε λεπτομέρεια της εμπλοκή του Λάμπρου Χούτου στις παρασκηνιακές κινήσεις, ήδη από τον μήνα Μάιο. Τα όσα υποστηρίζει εναρμονίζονται πλήρως με όσα γνωρίζουμε για το θέμα αυτό από τον αθλητικό τύπο. Ας δεχθούμε λοιπόν ότι όντως ο Χούτος δεν ήθελε τον Λίνεν στην ομάδα για τους δικούς του λόγους και μπορούσε να προβάλει έντονα την θέση του αυτή έχοντας συμβάλλει στην μεταγραφή των Ουρουγουανών και έχοντας αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τον κο Τσακίρη.


Είναι προφανές ότι αν ο Τσακίρης ήθελε τον Λίνεν στην ομάδα, απλά ο Χούτος δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα. Βέβαια ο Τσακίρης δεν έχει αναφέρει ποτέ συγκεκριμένους και πειστικούς λόγους για τους οποίους δεν ήθελε τον Λίνεν. Ακόμη όμως κι αν ο Τσακίρης δεν ήθελε τον Λίνεν στην ομάδα, την απόφαση θα την λάμβανε το Δ.Σ. Πόσοι από αυτούς ήθελαν τον Λίνεν και πόσοι όχι; Η απόφαση απομάκρυνσής του ήταν ομόφωνη. Γιατί; Επειδή θα έδιωχνε τελευταία στιγμή δέκα παίκτες και το Δ.Σ κόπτονταν για τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών ή για το περίφημο ρόστερ των 38 για το οποίο δεν ευθύνονταν ο Λίνεν; Αφού ο κος Γαλλής δεν εκτιμούσε τον ρόλο του Χούτου γιατί δεν του κάρφωνε το δελτίο στον τοίχο; Φοβήθηκε ότι θα αποχωρούσε και ο Ρεκόμπα; Μα λίγο - πολύ μας λέει ότι δεν τον ενδιέφερε και ιδιαίτερα το θέμα αυτό.


Γιατί ο κος Γαλλής, ενώ την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ζήτησε από τον κο Λίνεν την ανανέωση της συνεργασίας, μετά από ένα μήνα άλλαξε γνώμη, μολονότι όμως τον θεωρούσε καλό προπονητή και ενώ δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσληψης αντίστοιχα ικανού και αποδεκτού προπονητή στα μέσα της περιόδου; Γιατί υπό αυτές τις συνθήκες ολόκληρο το Δ.Σ χάιδεψε τον Χούτο και έστειλε ουσιαστικά εκτός ομάδας τον Λίνεν;


Από την στιγμή που ο κος Τσακίρης ανέθεσε στον κο Γαλλή της διοίκηση της ομάδας και την σύσταση του Δ.Σ τότε ποιες σκιές μάχονταν ο κος Γαλλής; Γιατί δεν ζητούσε εξηγήσεις για τις μεταγραφές που δεν έγιναν; Πότε έμαθε από τον κο Λίνεν ότι έγιναν μεταγραφές που δεν ήθελε; Γιατί δεν έλαβε διαφορετική θέση στο θέμα του Χούτου; Γιατί υποστήριξε την απομάκρυνση Λίνεν; Γιατί δέχθηκε να υπογράψει τον ισολογισμό την τελευταία στιγμή; Υπαινίσσεται ότι δεν μπορούσε να ελέγξει και οικονομικά στοιχεία; Γιατί δεν κατήγγειλε την συμπεριφορά μελών του Δ.Σ στον Τσακίρη; Κι αν δεν μπορούσε να το κάνει αυτό γιατί δεν τους άλλαζε αρμοδιότητες; Σε τελική απάντηση ήταν το αφεντικό. Ο Πρόεδρος. Αν πάλι θεωρούσε ότι απλά προήδρευε αλλά έκαναν κουμάντο άλλα μέλη του Δ.Σ τότε γιατί δεν παραιτούνταν. Γιατί ήθελε να ασκεί προεδρία τυπικά και όχι ουσιαστικά; Όταν ανέλαβε την Προεδρία τι είχε συμφωνήσει με τον Τσακίρη;


Ποιες συζητήσεις έκανε ο Σταματόπουλος με τους παίκτες που ήταν τόσο υπονομευτικές για το έργο του κ. Λεμονή; Πότε ο κος Γαλλής άρχισε να αντιλαμβάνεται την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί; Γιατί ο κος Λεμονής, ενώ προφανώς είχε καταλάβει τι συνέβαινε, δεν ζήτησε να έρθουν απευθείας στα χέρια του τα περίφημα dvd;

Είναι προφανές ότι για την κατάσταση αυτή φταίμε όλοι. Ιδιοκτήτης, Δ.Σ, προπονητής, παίκτες, κόσμος. Όλοι. Ο καθένας για τον δικό του λόγο. Αφού κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μας πει όλη την αλήθεια, ας προχωρήσουμε με σκιές. Δεν το αξίζουμε αλλά είναι προφνές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δικαιούμαστε βέβαια πολλές εξηγήσεις από όλους.


Και κάτι τελευταίο: ο κος Τσακίρης κάλεσε σήμερα σε τραπέζι όλη την ομάδα. Χωρίς να έχουμε ασφαλώς το δικαίωμα να κρίνουμε ποιους καλεί στο σπίτι του ο ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε έχουμε απλά να σχολιάσουμε ότι η πρωτοβουλία του είναι και καλή και κακή. Έπρεπε πρώτα όμως να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να στείλει στο σπίτι τους αρκετούς από τους παίκτες που δημιουργούν προβλήματα και ύστερα να καλέσει τους υπόλοιπους για σύσφιξη σχέσεων.

Υ.Γ

Δεν υπάρχει γιατρός στην Ελλάδα που να μπορεί να αποφανθεί για μια απλή θλάση; Οι γιατροί της Ίντερ έχουν σπουδάσει διαφορετική ιατρική; Αν ο θεράπων ιατρός του αστεριού μας ήταν στην χώρα του θα πήγαινε εκεί γιά μιά δεύτερη γνώμη γιά μιά θλάση; Μήπως είναι πιό ωραία τα Χριστούγεννα στο Μιλάνο; Μήπως ο τραυματισμός του και το διαστημα της θεραπείας του συμπίπτουν με το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και αφού έχουν προηγηθεί διάφορα παιχνίδια με τους μικρομεσαίους της κατηγορίας; Μια απλή θλάση χρειάζεται έναν ολόκληρο μήνα για να θεραπευτεί;

Δεν ξέρω αν αυτή η κατάσταση ονομάζεται αλλαγή επιπέδου.Μάλλον μοιάζει με το "τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα..."

12 σχόλια:

zamis είπε...

Συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες ο Χουτος θα εχει αποψε τον ατομικο του σεφ.Ο δε Ρεκομπα παει για γκραπα στο Μιλανο αφου δεν του αρεσει το τσιπουρο που θα πιουν οι λοιποι πληβειοι αποψε.

br fun_atic είπε...

Και όχι μόνο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Χούτος θα έχει επίσης α) τον προσωπικό του δοκιμαστή, β) έναν αράπη να το κάνει αέρα και γ) κάποιον να του καθαρίζει τους αστακούς γιατί όπως και να το κάνεις είναι βαρετό. Έφερε και τον Ρεκόμπα και δεν μπορεί...

Το προσωπικό του catering θα ελεγχθεί από ειδικό κλιμάκιο Νομίατρων. Βρωμερά χνότα και βρώμικα νυχάκια απαγορεύονται. Τζατζίκια, σκορδαλιές και ο,τιδήποτε περιέχει σκόρδο ή κρεμμύδι απαγορεύονται επίσης...Προ και μετά φαγητού όλη η ομάδα θα πλύνει τα δοντάκια, θα βάλει νήμα και ασφαλώς στοματικό διάλυμα... Τι να του κάνεις; Έφερε και τον Ρεκόμπα...

Η συγκέντρωση θα περιλαμβάνει και διασκέδαση. Πρώτα θα παίξουν Pro…Αυτή θα είναι η μοναδική περίπτωση να παίξει όλη η ομάδα μαζί...Μετά football manager. O Χούτος θα διώξει όλη την πιτσιρικαρία και θα πάρει (στο παιχνίδι πάντα) Ροναλντίνιο, Μέσι, Μπουφόν κ.α .Έτσι θα έχει μια εικόνα ο Τσακ πως θα γίνει ο Πανιώνιος αν αναλάβει να φέρει Χούτος τους φίλους του από το εξωτερικό και πως θα δέσουν με τον Γουνδουλάκη και τον Σκούφαλη... Μετά θα παίξουν βελάκια με στόχο την φώτο του Λίνεν. Αν κάποιος δεν θέλει να παίξει, μπορεί άνετα να κάνει τον στόχο... Θα τραγουδήσουν τον ύμνο της Ουρουγουάης και θα παίξουν το παιχνίδι μάντεψε ποιος. Ο κάθε παίκτης θα βλέπει έναν συμπαίκτη του και θα προσπαθεί να θυμηθεί το όνομά του... Όποιος θα καταφέρει να αναγνωρίσει τον Ντρέσεκ (εξαιρείται η 18αδα του παιχνιδιού με την Λάρισα) θα πάρει ειδικό δώρο...Μετά θα δουν και κωμικά dvd. Συγκεκριμένα, σε ποτ πουρί τα γκολ που έφαγε φέτος ο Κρέσιτς (κάποια τα ζήτησαν και από το American Funny Videos) και φάσεις από τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Ηρακλή και Πανθρακικό.

Το παράδειγμα του Χούτου θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη ομάδα. Για να μην υπάρχουν διενέξεις θα ακολουθεί ο καθένας ατομικό πρόγραμμα. Οι καινούργιοι θα προπονούνται σε ολιγομελή γκρουπάκια...Όσο και να το κάνεις κι αυτό ιδιαίτερο θεωρείται... Αυτό το παιδί έχει φέρει τρομακτικές ιδέες από την Ευρώπη...Δεν ξέρω αν το ανέφερα; Έφερε και τον Ρεκόμπα...


Το άλλο το παλικάρι έχει πάει στην Ευρώπη για την υγεία του κι εμείς το κοροϊδεύουμε. Κοτζάμ θλάση είναι αυτή. Να μην τρέξει στους καλύτερους; Που να πάει; Στο Κ.Α.Τ; Δεν φτάνει που ήρθε στην ομάδα μας χάρη στον φίλο του...Γιατί δεν ξέρω αν τον γνωρίζετε; Ο Χούτος τον έφερε. Γι’ αυτόν μένει. Βέβαια ο Χούτος είχε αλλάξει αρκετές ομάδες μετά την Ίντερ και σε καμία δεν τον ακολούθησε ο Ρεκόμπα. Μυστήριο.

Γενικά θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα στο σπίτι του Τσακίρη. Ελπίζω να έχουν προνοήσει να τους βγάλουν κινέζικο ή ακόμη καλύτερα finger food. Τα μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι μπορεί να βάλουν ιδέες σε διάφορους...

Sot Rods είπε...

Για όποιον δεν το πρόσεξε, τα συνήθως λαλίστατα bluerednews ακόμα να "διαβάσουν" τη συνέντευξη Γαλλή. Μήπως γιατί όσα ειπώθηκαν δικαίωναν τον Λίνεν?

br fun_atic είπε...

Μην το θέτεις προσωπικά. Κανένα Πανιώνιο blog ή site δεν έχει κάνει το παραμικρό σχόλιο εδώ και ημέρες. Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να σχολιάσουν, πιθανόν επειδή πιστεύουν οτι τα σχόλια βλάπτουν την προσπάθεια του Τσακίρη. Προσωπικά πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να περνούν τέτοιου είδους γραμμές. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ευπρεπώς τα σχόλιά του. Δημοκρατία έχουμε...Η ενότητα της ομάδας δεν κινδυνεύει από τον προβληματισμό, αλλά από τα λάθη όσων έχουν τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους.

br fun_atic είπε...

Η ουσία είναι ότι ο Λίνεν έφυγε άδικα, ότι όλοι το ήξεραν εξ αρχής ή έστω το κατάλαβαν σχεδόν αμέσως, αλλά γιά κάποιο "ανεξήγητο" λόγο ικανοποιούσαν διαρκώς τις επιθυμίες του Χούτου.Το αν ο ένας κάνει κριτική στον άλλο και του πετάει το μπαλάκι της ευθύνης δεν λέει τίποτα. Η ζημιά έχει γίνει. Είναι άξιο απορίας γιατί, ενώ το τοπίο έχει καθαρίσει, δεν διορθώνονται όλα τα λάθη και δεν αποκαθίσταται η δικαιοσύνη.

Sot Rods είπε...

"Είναι άξιο απορίας γιατί, ενώ το τοπίο έχει καθαρίσει, δεν διορθώνονται όλα τα λάθη..."

Μα ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Προφανώς ο Τσακ δεν θεωρεί λάθος την απομάκρυνση Λίνεν και φυσικά δεν θεωρεί λάθος την παραμονή Χούτου. Κατά συνέπεια και ο his master's voice δεν έχει λόγους να διαβάζει όλες τις συνεντεύξεις. Δεν διαφωνούμε σε τίποτα :)

Sot Rods είπε...

Άσχετο: γιατί έχω προαίσθημα ότι θα φέρουμε 2πλό την Κυριακή?

br fun_atic είπε...

Γιατί να μην φέρουμε; Όσο χάλια κι αν είμαστε, έχουμε καλύτερη ομάδα από τον Θρασύβουλο. Θα μου πεις βέβαια ότι αυτά έλεγε και η Α.Ε.Κ αλλά έφυγε από την Φυλή με καταβασμένα τα αυτιά.

υγ
ακόμη κι αν καποιος είναι ο His masters voice και αυτό καλό είναι...Τουλάχιστον θα μαθαίνουμε και κάποια voice. Γιατί μέχρι σήμερα έχουμε τρελαθεί στις υποθέσεις και τα σενάρια.
Αν κρίνω από πρόσφατα παραδείγματα, μου φαίνεται λογικό να γίνουν τον Δεκέμβριο κάποιες "μεγάλες" μεταγραφές γιά να κλείσουν στόματα. Που θα βρεθούν τα λεφτά; Ο Μανιάτης και ο Μάκος να είναι καλά...Αλλά ακόμη κι αν αυτοί δεν παραχωρηθούν θα βρεθούν χρήματα από τον περιορισμό του ρόστερ. Λογικά θα έρθει κάποιος σημαντικός. Τουλάχιστον ως όνομα...πιθανότατα σέντερ φορ.
Παίζει βέβαια και ένα σενάριο να παραχωρηθεί ο Μανιάτης στην Α.Ε.Κ με λεφτά και έμψυχα ανταλλάγματα, οπότε μέσα σε αυτά βλέπω τους Μάχο και (ή) Ενσαλίβα

re-la-re είπε...

Ο Γαλλής είπε όσα υποψιαζόμαστε. Τα λάθη του είναι ότι δέχτηκε να γίνει η βιτρίνα κάποιων άλλων. Αν τα είχε παρατήσει πριν από 3 μήνες θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία ο λόγος του. Παντως και τωρα λεει απίστευτα πράγματα. Λέει ότι αυτό που όλοι ξεραμε και κανείς δεν επαλήθευε, ότι τον Λίνεν τον είχαν για διώξιμο από τον Μάιο. Λεει ότι αυτός έβαζε λεφτά στην ΠΑΕ χωρίς αποδείξεις και τον έκραζε ο (υπερπανιώνιος) Τσακίρης. Λέει ότι στην ΠΑΕ είναι υπάλληλος ο πατέρας του Μασυρόπουλου. Λέει ότι οι παίκτες που περισσεύουν στοιχίζουν 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Λέει ότι ο Γκονζάγκα αγοράστηκε αναγκαστικά και παρά το γεγονός πως δεν ήταν αυτό που θέλαμε και πληρώθηκε και αρκετά ακριβά (320000 ) γιατί όλο το καλοκαίρι κάποιοι ξυνονταν και δεν ενδιαφέρονταν για σεντερ φορ. Λέει ότι αυτός ήθελε να ψηφίσει Γκαγκάτση ενώ ο Τσακίρης ήθελε κάτι άλλο. Λέει πως έδωσε άλλες εντολές στον Μαυρόπουλο για τα τηλεοπτικά και ο Μαυρόπουλος έκανε άλλα. Τέλος λέει ότι η ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι δεν παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ ήταν ψέμα.

Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε καμία αντίδραση για τη συνέντευξη Γαλλή. Ερώτηση: Που είναι οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι που μας ενημέρωναν και μας προέτρεπαν να σταθούμε πίσω από την διοίκηση;

Δυστυχώς τα ερωτηματικά δεν είναι πολλά. Τα λεφτά είναι. Και τα 8 εκ ευρώ του μπάτζετ του Πανιωνίου από ότι φαίνεται κολάζουν πολλούς δήθεν Πανιώνιους.

br fun_atic είπε...

Τελικά είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να πάρουμε απαντήσεις, ούτε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού. Αν κάτσουν όλα αυτά, αν αρχίσει να αποδίδει ο Ρεκόμπα, αν ο Χούτος αρχίσει να βρίσκει και πάλι δίχτυα και ανέβουμε στην βαθμολογία οι περισσότεροι θα ξεχάσουν τα πάντα...έτσι είναι το ποδόσφαιρο...Δυστυχώς...Κι αν δεν κάτσει;

Sot Rods είπε...

Τελικά τι περιελάμβανε το ντίνερ απόψε? Αποχαιρετισμό σε Μάκο-Μανιάτη ή κάτι άλλο?

br fun_atic είπε...

Ο παίκτες τίμησαν το πλούσιο μπουφέ ενώ για κυρίως προσφέρθηκε ψάρι με πρώτης ποιότητος λευκό κρασί (όπως γράφουν οι εφημερίδες - λες και ο Τσακίρης θα έβγαζε χύμα Σπάτων). Για επιδόρπιο προσφέρθηκε κορμός σοκολάτας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των σημερινών εφημερίδων των κλίμα ήταν ιδιαίτερα καλό (ήταν όλοι εκεί???) και ο Τσακίρης ζήτησε από όλους να δίνουν το 100% των δυνάμεών του για το καλό της ομάδας, σημειώνοντας ότι θα είναι αμείλικτος με όσους σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό τους ( η δέσμευσή του αυτή θα έχει και αναδρομική ισχύ; ). Αργότερα θα ανεβάσουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα...Έτσι! Γερά! Η Πανιωνάρα πάει για το διπλό στη Φυλή. Και με αυτό το αποτέλεσμα θα κάνουμε υπέρβαση της 10ης θέσης.