Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛ ΛΟΚΟ ΣΤΟ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;


Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του gazzetta.gr o Αλβάρο Ρεκόμπα προσπαθεί να πείσει τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Αμβρέου να μεταγραφεί στον Πανιώνιο.


Ο Αμβρέου είναι φορ, βασικό στέλεχος της εθνικής Ουρουγουάης, με την οποία έχει πετύχει 27 γκολ. Είναι 32 ετών, έχει ύψος 1.92 και το παρατσούκλι του είναι loco (δηλαδή τρελός).


Αυτή τη στιγμή ανήκει στην Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία δεν έχει αρκετές συμμετοχές. Έχει αγωνιστεί επίσης στις: Μπεϊταρ Ιερουσαλήμ, Τίγκρες, Μοντερέϊ , Νασιονάλ Μοντεβιδέο, Κρουζ Αζούλ,,Γκρέμιο, Ντεπορτίβο Λακορούνια κ.α.


Στα χαρτιά πρόκειται για σπουδαία μεταγραφή και μάλιστα εν ενεργεία διεθνής με την ομάδα της Ουρουγουάης. Θεωρητικά, αν επιτευχθεί η μεταγραφή του θα είναι από τις σημαντικότερες της χειμερινής περιόδου. Μάλιστα στο youtube μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά βίντεο που τον αφορούν.


Βέβαια τέτοιου είδους μεταγραφές είναι πολλές φορές επικίνδυνες. Συνήθως οι παίκτες που έρχονται στην Ευρώπη από την Λατινική Αμερική μεσούσης της περιόδου χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής, ενώ και η ηλικία του δεν είναι μικρή. Από την άλλη μεριά είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε έναν έμπειρο και γκολτζή φορ.


Η πρόσφατη εμπειρία μας βέβαια λέει ότι τελικά δεν έχει σημασία το όνομα, αλλά το ταλέντο και πρωτίστως η διάθεση του παίκτη να βοηθήσει την ομάδα και να σεβαστεί το συμβόλαιό του. Από εκεί και πέρα κάθε ενίσχυση του Πανιωνίου είναι ευπρόσδεκτη.

11 σχόλια:

re-la-re είπε...

Προσπαθω να καταλαβω τι θέλουμε. Ρεκόμπα, Χούτος,Εστογιαννωφ, Ντελούρα, Αντερσον, Μπάρκογλου, Σκούφαλης, Λουρέντσο για 3 θέσεις. Περισσότερο με απασχολεί που δινουμε το Σιόβα δανεικό από το να πάρουμε έναν ακόμα σεντερ-φορ. Όταν η ομάδα παίζει καλά γκόλ βγάζει. Εκτος και αν το έχουμε πάρει απόφαση πως ο Ρεκόμπα δεν προκειται να παίξει μπάλα. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την άμυνα, ιδίως αν πουληθεί ένας εκ των Μάκου-Μανιάτη. Π.χ. δεξί μπάκ πίσω απο τον Μανιάτη ποιον έχουμε;

br fun_atic είπε...

Θα σου πω. Ρεκόμπα=τραυματίας και να δούμε, Χούτος τα ίδια με τον προσωπικό του συμπαίκτη,Εστογιανώφ=αμφιβάλω αν θα τον δούμε να πετυχαίνει γκολ ακόμη κι αν περάσει με τρίπλες και τακουνάκια ολόκληρη την αντίπαλη ομάδα, Άντερσον=καλός αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε (μην ρωτήσεις γιατί. Δεν έχω καταλάβει ακόμα), Μπάρκογλου=από το καλοκαίρι και ύστερα μάλωσε και με την ενδεκάδα και με το γκολ, Σκούφαλης= ένα γκολ κι αυτό πέρσι με την Α.Ε.Κ, Λουρέντσο=ναταν κι άλλος, Ντελούρα= έχει αρχίσει να ανεβαίνει πολύ. Θα συνεχίσει όμως; Είναι και το θέμα με το πόδι του. Συνεπώς χρειαζόμαστε γκολτζή.

Είναι προφανές ότι γιά τον Μανιάτη μίλησε ο Ρεκόμπα.Σιγά μην έκανε από μόνη της σκάουτιγκ η Τορίνο. Θυμήσου παλαιότερες δηλώσεις του.

Αν τον θέλουν οι Ιταλοί, προφανώς θα τον πάρουν. Έτσι γιά να ευχαριστηθούν και ορισμένοι που τον βρίζουν από την πρώτη ημέρα που ήρθε. Προφανώς τώρα θα βάλουν το κοντοβράκι και θα παίξουν εκείνοι άμυνα. Καλή η Νέα Σμύρνη, αλλά αυτό που όλοι είναι προπονητές μου τη δίνει εδώ και πολλά χρόνια...

Το τι θα κάνουμε με την άμυνα είναι ένα θέμα...Προφανώς ο Μπέλιτς θα κατεβάζει ρολλά, οπότε δεν έχουμε ανάγκη από άμυνα...

Ο Ρεκόμπα πάντως εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής δείχνει να είναι και πολύ καλός προξενητής.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο (τα υπόλοιπα τα έγραψα στο post) στον Αμπρέου είναι ότι έχει αλλάξει πολλές ομάδες.

re-la-re είπε...

Ξέχασα και τον Φανούρη. Δεν είναι δυνατόν να έχεις 8-9 παίκτες πρώτης επιλογής για 3 θέσεις. Ο Μπάρκογλου δεν μάλωσε με την εντεκάδα άλλοι τον έβγαλαν. Και φυσικά θα ρωτήσω γιατί δεν μας κάνει ο Αντερσον. Και το γκολάκι του έβγαλε στον Αρη και το πεναλτάκι του κέρδισε στον Εργοτέλη και το πέναλτι σε αυτόν έγινε στην Τούμπα. Μια χαρά παίκτης φάνηκε. Δηλαδή τι περιμέναμε;

Το έχω πει και το έχω γράψει. Ο Ρεκόμπα ετοιμάζεται να μετατραπεί σε ατζέντη ποδοσφαιριστών. Στου κασίδη λοιπόν το κεφάλι...

br fun_atic είπε...

Η φράση μάλωσε με την ενδεκάδα σημαίνει αυτό ακριβώς που γράφεις.
Για τον Ρεκόμπα τώρα: Είναι γεγονός ότι ήταν παντελώς ανέτοιμος. Γι’ αυτό και η απόδοση αυτή, γι αυτό και οι τραυματισμοί. Έχει παίξει μόλις σε πέντε παιχνίδια. Από αυτά, μόνο στα δύο είχε σημαντική συμμετοχή. Ασφαλώς και ο απολογισμός αυτός στο τέλος του πρώτου γύρου είναι φτωχός. Και όχι μόνο αυτό αλλά πλέον ο Πανιώνιος βρίσκει τον δρόμο του και χωρίς αυτόν...Ξέρεις ποιο είναι το αστείο; Ότι αν αγοράσουμε και τον Αμβρέου θα έχουμε ρόστερ από το κέντρο και κάτω για πρωτάθλημα (στα χαρτιά). Αν δηλαδή δει κάποιος ξένος το ρόστερ μας θα είναι σίγουρος ότι πρόκειται για ομάδα υψηλών αξιώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άντε τώρα να του εξηγήσεις πως έχουν τα πράγματα και πως χάθηκαν τόσο πολύ βαθμοί ιδίως στην έδρα μας… Πως συζητάμε ακόμα αν θα ξεπεράσουμε την όγδοη θέση κι αν τελικά θα καταφέρουμε να μπούμε στην πεντάδα των play off.
Όμως είναι τόσο μεγάλη η ποδοσφαιρική του αξία του Ρεκόμπα, που όσα κι αν γράφουμε, όσο κι αν παραπονιόμαστε, αρκούν ένα δύο καλά παιχνίδια ή γκολ για να τον θαυμάσουν όλοι. Προκειμένου να εκτεθούμε ας περιμένουμε. Ο Ρεκόμπα έχει έναν ολόκληρο γύρο για να μας αποδείξει τόσο την ποδοσφαιρική του αξία όσο και τον χαρακτήρα του (εδώ όλοι καταλαβαίνετε και δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά λόγια). Φαντάζομαι ότι ο Τσακίρης δεν είναι χαζός να τον πληρώνει τζάμπα. Βέβαια στο σημείο αυτό θέλω να προσθέσω και το εξής. Νομίζω ότι και το συμβόλαιο του Ρεκόμπα είναι 1+1. Δεν έχουμε δει ακόμη ανανέωση του συμβολαίου του σε αντίθεση με τον Εστογιανώφ (σύμφωνοι εκεί υπήρχε και πολύ στενό χρονοδιάγραμμα).
Για το θέμα του μάνατζμεντ: αν το κάνει για να βοηθήσει και να οικονομήσει κανένα πρόβλημα. Το κρίνει ο Τσακίρης που πληρώνει...Αυτό που δεν θα ήθελα είναι να μετατραπούμε σε πανσιόν ξεπεσμένων λατινοαμερικανών άσσων που θα έχουν έρθει για να γλεντήσουν, να κερδίσουν χρήματα και παρεμπιπτόντως να παίξουν και σε μερικά παιχνίδια κατόπιν επιλογής έστω κι αν σε αυτά προσφέρουν θέαμα αξιώσεων.

Sot Rods είπε...

Παίκτες πάνε κι έρχονται. Master plan υπάρχει ή αρκούμαστε μόνο στη σώνει και καλά μείωση του ρόστερ?

br fun_atic είπε...

Γιά την ώρα πάνε. Ένας μόνο ήρθε...Γιά να δούμε...Να σου πω και κάτι; Από την στιγμή που δεν θίγεται η βασική ενδεκάδα δεν προβληματίζομαι τόσο πολύ. Το θέμα είναι αν θα φύγουν βασικοί και ταυτόχρονα ήρθουν μεσα στο καταχείμωνο υποψήφιοι μάγοι και σωτήρες. Δες μόνο πόσοι αμυντικοί αποκτήθηκαν πέρσι τέτοια εποχή και πόσοι έμειναν...

br fun_atic είπε...

Τελικά οφείλω να το παραδεχτώ. Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα. Από τη μία θαυμάζω τους Λάτιν παίκτες για το ταλέντο τους. Από την άλλη όμως όταν μαθαίνω ότι ο Πανιώνιος πρόκειται να αποκτήσει κάποιον Λάτιν παίκτη το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι την ταινία "Η Ρενα βγήκε οφσάιντ".
Όλοι έτρεξαν να υποδεχθούν τον Χούλιο Μπάλμας, όλες οι ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον, ο κόσμος γέμισε το στάδιο, αυτός ερωτεύτηκε την υποτιθέμενη αδελφή του, μάλωνε με την πεθερά του, μηχανορραφούσε με τον ατζέντη του, προσπάθησε να γίνει Έλληνας, δέχθηκε πρόταση από ομάδα της Ιταλίας αλλά προτίμησε το Ελληνικό πρωτάθλημα, ποτέ όμως δεν μάθαμε αν ο Χούλιο Μπάλμας έπαιξε ποδόσφαιρο. Και κάτι μου λέει ότι δεν έπαιξε. Και βέβαια ιστορίες σαν του Χούλιο επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο από τότε.
Δυστυχώς τα τελευταία τριάντα χρόνια οι περισσότεροι Λάτιν που ήρθαν στην Ελλάδα ήταν κάτι από Χούλιο Μπάλμας με κάποιες φωτεινές βέβαια εξαιρέσεις. Μπορεί να μην φταίνε εκείνοι. Γιατί αποκλείεται να ξέχασαν την μπάλα στο αεροπλάνο. Είναι γνωστό όμως ότι συνήθως χρειάζονται μεγάλο χρόνο προσαρμογής (όπως στο μπάσκετ οι παίκτες που έχουν μεγάλη θητεία στο ΝΒΑ) και δυστυχώς στην Ελλάδα θέλουμε άμεσα αποτελέσματα.

Sot Rods είπε...

Τι "ρουκέτα" είναι αυτή που γράφει ο pgss1890 στη σελίδα του για ντοπαρισμένο παίκτη? Ξέρει κανείς κάτι?

br fun_atic είπε...

δεν ξέρω την σελίδα του. αν θέλεις δώσε το url

Sot Rods είπε...

http://panivnios.blogspot.com/

br fun_atic είπε...

o.k το βρήκα. Βρε συ pgss1890 Γιατι δεν μου είπες ότι έχεις σελίδα; θα σε κάνω Link (εκτός κι αν δεν θέλεις)...Πες μου...

Το θέμα αυτό έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετές ημέρες. Έχει περάσει στα ψηλά και σαφέστατα δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση. Γι αυτό και δεν το ανέβασα. Άλλωστε και τι να γράψει κανείς; Το περίεργο είναι ότι δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε καν απότις εφημερίδες. Θα το δούμε...