Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Πανιώνιος και Κιβωτός του Κόσμου


Αντιπροσωπία ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου (Γουνδουλάκης, Μάκος, Λάνγκαμπ, Μαϊστόροβιτς, Κουτσόπουλος, Κοντοές, Κρέσιτς) με επικεφαλής τον Γενικό Αρχηγό κ. Γιώργο Δέδε επισκέφτηκαν σήμερα την «Κιβωτό του κόσμου» και μοίρασαν δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Οι ποδοσφαιριστές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού» από τον πάτερ Αντώνιο και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιείται σε όλα τα επίπεδα.

To brfunatic υποστηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως επίσης και το εξαιρετικό έργο που γίνεται στην Κιβωτό. Σας παρακαλούμε πολύ, τουλάχιστον αυτές τις γιορτινές ημέρες να συμπαρασταθείτε στην Κιβωτό (σχετικές πληροφορίες θα βρείτε κάνοντας κλικ στο banner της κιβωτού που τοποθετήσαμε στην σελίδα μας - πιο εύκολος τρόπος είναι με την συμμετοχή στον τηλεμαραθώνιο υπερ της κιβωτού που διοργανώνει σήμερα ο nova spor fm) αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας και έχουν ανάγκη. Καμιά φορά μεγάλη βοήθεια προσφέρει ένα απλό "τι κάνεις" ή μία καλημέρα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αυτές οι τελευταίες ημέρες του χρόνου είναι αρκετά περίεργες. Είναι γιορτινές και ταυτόχρονα μελαγχολικές. Είναι ημέρες γεμάτες υπερκαταναλωτισμό και γκλαμουριά όχι όμως σώνει και καλά γεμάτες από ευτυχία.

Τη στιγμή που ένας χρόνος τελειώνει όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τον απολογισμό του 2008 για τον Πανιώνιο.

Την ίδια ημέρα πέρσι σκεφτόμασταν ότι έχουμε μια νοικοκυρεμένη ομάδα με τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα, με ένα πολλά υποσχόμενο έμψυχο δυναμικό και πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή. Όλοι μιλούσαμε για την ανάγκη ενδυνάμωσης της ομάδας στην άμυνα και συγκεκριμένα ζητούσαμε την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Η ομάδα είχε χάσει αρκετούς βαθμούς αλλά θεωρούσαμε ότι θα ανεβαίναμε στον δεύτερο γύρο, προκειμένου να ξαναβγούμε στην Ευρώπη.

Η ομάδα απέκτησε αρκετούς αμυντικούς παίκτες , χάνοντας όμως τον Σπυρόπουλο, καθώς και έναν επιθετικό, για τον οποίο αρχικά όλοι είχαμε τις αμφιβολίες μας. Με την έναρξη του δεύτερου γύρου και κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα, όπως το άνετο διπλό στην Ξάνθη και το φανταστικό διπλό στην Α.Ε.Κ όλοι νομίζαμε ότι η ομάδα πρόκειται να κινηθεί σε άλλο επίπεδο. Οι επιφυλάξεις για τον συγκεκριμένο επιθετικό άρθηκαν και το όνομά του έγινε σύνθημα στα στοματά μας. Τα αμυντικά προβλήματα δεν είχαν βρει λύση όμως η επίθεση έβγαζε φωτιές. Το μόνο παράπονο που είχαμε είναι ότι είχαμε βαρεθεί να είμαστε οι φτωχοί πλην τίμιοι. Η ομάδα των ταλαντούχων πιτσιρικάδων που είχε χρόνια να υποδεχθεί κάποιον παικταρά στο αεροδρόμιο.

Ο δεύτερος γύρος ολοκληρώθηκε γρήγορα, με εμάς να πετυχαίνουμε κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα όπως η τεσσάρα επί του Αστέρα, αλλά παράλληλα να γνωρίζουμε και μεγάλες ήττες, όπως η τεσσάρα από τον Ολυμπιακό, όμως για πρώτη φορά μετά από χρόνια φεύγαμε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι, ακόμη κι αν είχαμε ηττηθεί εντός έδρας με τέτοιο ευρύ σκορ.

Αυτό που μας κομπλεξάρισε την περσινή χρονιά ήταν ο τρόπος που αποκλειστήκαμε από το uefa. Πράγματι χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να κάνουμε τους πάντες να παραμιλάνε για ‘ μας. Να παραδεχθούμε όμως ότι η ομάδα δεν είχε το κουράγιο να συνεχίσει παραπέρα…

Η ολοκλήρωση των πλέι οφ μας βρήκε σχεδόν στους στόχους μας. Ακολούθησε η απομάκρυνση της φροντ λάιν της ομάδας. Φερνάντες και Τζιμπούρ μας κούνησαν το μαντίλι και η ομάδα έδειχνε ξυπόλητη στα αγκάθια. Ακολούθησε το περίεργο πρόγραμμα προετοιμασίας ελέω ιντερότο, από το οποίο έλειψαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες της σημερινής ομάδας.

Η ομάδα έδειξε καλά δείγματα στο ιντερτότο και άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον. Ήταν φανερό όμως ότι δεν ήταν πια η ίδια.

Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα οδήγησαν και σε τυπική απομάκρυνση τον μεγαλομέτοχο και σε περίεργα διοικητικά μορφώματα. Κάπου εκεί άρχισε να ξεθωριάζει η εικόνα της νοικοκυρεμένης ομάδας. Στον αντίποδα όμως ήρθε το όνειρο της υπέρβασης. Η λέξη αυτή φάνταζε στα αυτιά μας ότι η Μεγάλη Ιδέα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ο Πανιώνιος θα ήταν πλέον αξιοπρόσεκτος για τα αστέρια του και όχι μόνο για την ιστορία, το ήθος ή τα ταλέντα που αναδείκνυε.

Ο Μεγαλο – ιδεατισμός μας είχε ονοματεπώνυμο: Αλβάρο Ρεκόμπα.

Ακολούθησε η ιστορία με τον Λίνεν που μας πλήγωσε όλους. Ο Πανιώνιος φαίνονταν να ανταλλάσει το ήθος με την λάμψη. Και αυτό δεν άρεσε σε κανέναν συνειδητοποιημένο Πανιώνιο.

Για να δούμε όμως πόσα από τα περσινά μας όνειρα πραγματοποιήθηκαν;

Και φέτος και πέρσι είχαμε τους σχεδόν τους ίδιους βαθμούς. Καμία εξέλιξη.

Η ομάδα και πέρσι και φέτος έχει προβλήματα στην άμυνα. Καμία εξέλιξη.

Έχασε αγαπητούς και χρήσιμους παίκτες. Ο Σπυρόπουλος, ο Φερνάντεζ και ο Τζιμπούρ δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Καμία εξέλιξη.

Αποκτήσαμε τον Ρεκόμπα. Μας χάρισε ελάχιστες στιγμές μαγείας. Μέχρι και σήμερα όμως το σύνθημα «τελειώσανε τα αστεία, θα χάνετε πριν έρθετε πλατεία δεν έχει πρακτική εφαρμογή.

Αποκτήσαμε τον Φαμπιάν Εστογιανώφ, που σίγουρα μέχρι σήμερα έχει κλέψει την παράσταση. Εξέλιξη.

Ο Τσακίρης ανέλαβε επισήμως τα ηνία. Εξέλιξη.

Γενικά αυτή τη χρονιά ήρθαν τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς, χωρίς η ομάδα τη στιγμή αυτή να δείχνει καλύτερη από πέρσι. Από την μία είδαμε το πρώτο Πανιώνιο sold out και από την άλλη παραλίγο να δούμε την ομάδα να διαλύεται. Και όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα.

Αυτή τη στιγμή δείχνουμε καλύτεροι απ’ ότι πριν από ένα μήνα και ελπίζουμε να ανέβουμε εάν και εφόσον λύσουμε το αμυντικό πρόβλημα, δεν παραχωρηθούν παίκτες, ενισχυθούμε στην επίθεση, παίξει ο Ρεκόμπα, σκοράρει ο Χούτος και ασφαλώς συνεχίσουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες να έχουν τα χάλια τους.

Όλα αυτά είναι μελαγχολικά όσο οι ημέρες που διανύουμε.

Το πιο μελαγχολικό όμως είναι ότι για άλλη μια χρονιά κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ως Πανιώνιοι είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να αντέχουμε στα προβλήματα, τις κακουχίες και τις αδικίες. Προσωπικά δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν θέλω να είμαι ο Ξανθόπουλος ή ο Βασιλάκης Καϊλας των φιλάθλων. Αν οι παίκτες παίζουν καλά βοηθούν τον εαυτό τους, την ομάδα και εμάς. Αν όχι δικό τους πρόβλημα. Τα ίδια ισχύουν και για την διοίκηση. Γι αυτούς τα λάθη πληρώνονται με χρήμα. Εμείς πάλι τα πληρώνουμε με δύο χαμένες ώρες στο γήπεδο. Μικρό το κακό.

Αποφάσισα ότι η Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα της εβδομάδας. Όχι ότι πρέπει σώνει και καλά να ασχολούμαστε μια ολόκληρη εβδομάδα με την Κυριακή. Το ποδόσφαιρο υπάρχει απλά για να ομορφαίνει κάπως τη ζωή και τίποτα περισσότερο.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα θέλω επιτυχίες για την ομάδα. Για να περνάει ωραία η Κυριακή μου και για να κάνω λίγη καζούρα στους βαζελόγαυρους μεσοβδόμαδα. Μέχρι εκεί.

Γι’ αυτό θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά, χρόνια πολλά και ιδίως καλά. Πρωτίστως όμως υγεία.

Στην ομάδα θα ήθελα να ευχηθώ επιτυχίες, στους παίκτες υγεία και στην διοίκηση καλά μυαλά. Καμιά φορά ας ακούν και την φωνή των φιλάθλων. Καλοί οι οπαδοί, αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι πάντα οι συνομιλητές και συνοδοιπόροι της διοίκησης. Έχουμε κι εμείς φωνή.

Ας ελπίσουμε ότι ο Άη Βασίλης θα φέρει τα ποδοσφαιρικά δώρα που περιμένουμε και ότι το 2009 θα ασχολούμαστε μόνο με τις επιτυχίες της ομάδας και όχι με την κριτική των προβλημάτων.

Ευτυχισμένο το 2009.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛ ΛΟΚΟ ΣΤΟ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;


Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του gazzetta.gr o Αλβάρο Ρεκόμπα προσπαθεί να πείσει τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Αμβρέου να μεταγραφεί στον Πανιώνιο.


Ο Αμβρέου είναι φορ, βασικό στέλεχος της εθνικής Ουρουγουάης, με την οποία έχει πετύχει 27 γκολ. Είναι 32 ετών, έχει ύψος 1.92 και το παρατσούκλι του είναι loco (δηλαδή τρελός).


Αυτή τη στιγμή ανήκει στην Ρίβερ Πλέιτ, με την οποία δεν έχει αρκετές συμμετοχές. Έχει αγωνιστεί επίσης στις: Μπεϊταρ Ιερουσαλήμ, Τίγκρες, Μοντερέϊ , Νασιονάλ Μοντεβιδέο, Κρουζ Αζούλ,,Γκρέμιο, Ντεπορτίβο Λακορούνια κ.α.


Στα χαρτιά πρόκειται για σπουδαία μεταγραφή και μάλιστα εν ενεργεία διεθνής με την ομάδα της Ουρουγουάης. Θεωρητικά, αν επιτευχθεί η μεταγραφή του θα είναι από τις σημαντικότερες της χειμερινής περιόδου. Μάλιστα στο youtube μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά βίντεο που τον αφορούν.


Βέβαια τέτοιου είδους μεταγραφές είναι πολλές φορές επικίνδυνες. Συνήθως οι παίκτες που έρχονται στην Ευρώπη από την Λατινική Αμερική μεσούσης της περιόδου χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής, ενώ και η ηλικία του δεν είναι μικρή. Από την άλλη μεριά είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε έναν έμπειρο και γκολτζή φορ.


Η πρόσφατη εμπειρία μας βέβαια λέει ότι τελικά δεν έχει σημασία το όνομα, αλλά το ταλέντο και πρωτίστως η διάθεση του παίκτη να βοηθήσει την ομάδα και να σεβαστεί το συμβόλαιό του. Από εκεί και πέρα κάθε ενίσχυση του Πανιωνίου είναι ευπρόσδεκτη.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Shuler ad portas


Σημερινή ανάρτηση στον nova spor fm αναφέρει ότι ο Πανιώνιος έχει έρθει σε συμφωνία με τον Σλοβένο Κεντρικό αμυντικό της Γάνδης Μάρκο Σούλερ. Σε δηλώσεις του ο Σλοβένος φωτογράφησε τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έρχομαι σε μια ομάδα ανάλογου μεγέθους και φήμης στην Ελλάδα με αυτήν της Γάνδης στο Βέλγιο. Υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων και για μένα, οικονομικά, οι όροι της είναι εξαιρετικοί», δήλωσε ο Σούλερ.

Το CV του Σούλερ:
Ημερομηνία Γέννησης: 09/03/1983
Εθνικότητα: Σλοβένος
Ύψος: 1.87 μ.
Βάρος: 71 κ.
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ομάδα: Γάνδη
Αριθμός φανέλας: 3

Χρονολογία Σύλλογος Συμμετοχές (Γκολ)

2001-2004 Ντράβογκραντ 45 (0)
2004-2007 (α) Γκόριτσα 107 (7)
2007/08 Γάνδη 13 (1)
2008/09 Γάνδη 10 (2)

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ δεν θα αγωνιστεί στα πηγάδια εναντίον της Ξάνθης εκτίοντας την ποινή μίας αγωνιστικής (4 κάρτες), αλλά προκειμένου και να ξεκουραστεί...

Το brfunatic λόγω Χριστουγένων δεν θα δημοσιεύσει άλλο Post, εκτός κι αν αποκτήσουμε τον Μέσι (αμήν Παναγία μου, αλλά ο Τσακίρης δεν έχει αρκετά καράβια γι' αυτό).

Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα και να σας ευχαριστήσουμε που έχετε αγκαλιάσει τόσο ζεστά την προσπάθειά μας. Η συγκεκριμένη σελίδα απαιτεί πολύ χρόνο, τον οποίο κανείς μας δεν έχει, φροντίζουμε όμως να βρίσκουμε προκειμένου να ανταλλάσουμε σκέψεις και απόψεις με ανθρώπους πραγματικά υψηλού επιπέδου. Ευχαριστούμε και πάλι.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Συνλεντευξη Λεμονή στον Nova Spor FM

Για όσα συνέβησαν στον Πανιώνιο και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από τους «κυανέρυθρους», μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάκης Λεμονής. «Ήταν κάτι που είχα υποψιαστεί», είπε o 48χρονος τεχνικός. «Έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και χρειαζόταν να υπάρξει άμεση λύση», σχολίασε και πρόσθεσε πως: «Ο ρόλος του Τσακίρη δεν ήταν ξεκάθαρος». Επίσης, αναφέρθηκε στην άνοδο του Μπελούτσι, τον Ολυμπιακό και την πετυχημένη, για τον ίδιο, παρουσία του Παναθηναϊκού στο Champions League.

Αναλυτικά

«Ήταν κάτι που είχα υποψιαστεί. Για αυτό το λόγο ζήτησα μικρής διάρκειας συμβόλαιο. Έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και χρειαζόταν να υπάρξει άμεση λύση. Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, έγινε το Δ.Σ. και φτάσαμε σε αυτό το σημείο», είπε αρχικά και αναφέρθηκε στην απομάκρυνσή του λέγοντας πως : «νομίζω ότι τα γεγονότα έδειξαν ότι τα όσα είχα πει ίσχυαν. Ωστόσο, δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο δεν συνέχισα στον Πανιώνιο. Ο ρόλος του κ.Τσακίρη δεν ήταν ξεκάθαρος. Ήθελε να αποσυρθεί από την ομάδα, επειδή είχε κάνει κάποια λάθη και ταυτόχρονα συμμετείχε ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Πιστεύω ότι οι αγωνιστικές και διοικητικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από ένα άτομο».

Ο κ. Λεμονής αναφέρθηκε και στην περίοδο που οι Νεοσμυρνιώτες συζητούσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ: «Έγιναν κάποιες συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Εστογιάνοφ, για τις οποίες δεν είχα ενημερωθεί και θα μπορούσαν να είχαν αντίκτυπο στην απόδοσή του παίκτη. Ο Εστογιάνοφ είναι μια σπουδαία μονάδα για τον Πανιώνιο. Η χρονική στιγμή για να συζητηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του, τρεις ημέρες πριν από έναν κρίσιμο αγώνα δεν ήταν η καταλληλότερη. Εγώ, από την πλευρά μου, δεν είχα ενημερωθεί. Δεν υπήρχε λόγος βιασύνης. Αυτό το κάνεις όταν είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις. Πιστεύω ότι ο Εστογιάνοφ είναι ένας παίκτης κλειδί για την ομάδα».

Στη συνέχεια, ο 48χρονος προπονητής, δήλωσε: «Νομίζω ότι υπήρχε μία κατάσταση, που όλοι διαισθάνονταν πως κάτι δεν πάει καλά, παρότι η ομάδα είχε επιτυχίες στο Κύπελλο UEFA. Αυτό το πράγμα κουκούλωσε κάπως την κατάσταση. Θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι ο Πανιώνιος είχε 32 παίκτες στο ρόστερ του. Το να δίνει ο τεχνικός διευθυντής (σ.σ.: Γιώργος Τσέλιος) DVD με highlights παικτών από το 2002 δεν πιστεύω ότι είναι σοβαρό. Πιστεύω ότι τα έμαθε ο κ. Γαλλής και ήταν ένας από τους λόγους που αποχώρησε», είπε και συμπλήρωσε πως: «Πιστεύω ότι υπήρχε μια επιλεκτική ενημέρωση για πολλά πράγματα. Έπρεπε αυτά τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν από την αρχή. Είχα την αίσθηση ότι έπρεπε να τελειώνει η κατάσταση το συντομότερο. Ο μόνος άνθρωπος που αισθανόμουν ότι με στήριζε ήταν ο κ. Γαλλής. Από ένα σημείο και μετά έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια του καθενός. Ο καθένας έχει γράψει την ιστορία του και κρίνεται για αυτό. Δεν θεωρώ ότι ο Γαλλής ήταν στον Πανιώνιο γιατί ήθελε να κερδίσει κάτι από την ομάδα. Είναι γεγονός ότι υπήρχε μια κατάσταση στα αποδυτήρια που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Π.χ. Τα νεαρά παιδία ήταν ελάχιστα. Το συγκεκριμένο κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο. Μπορούσα να φτιάξω τρεις ενδεκάδες με τους παίκτες που είχα στη διάθεσή μου».

Ο κ. Λεμονής υπογράμμισε πως: «Ήξερα κάποια πράγματα. Για αυτό το είχα πει στη συνέντευξη Τύπου ότι “δόξα τω Θεώ έχω τη δυνατότητα να επιλέξω που θα δουλέψω και πως θα εργαστώ”. Αυτή ήταν η σκέψη μου, επειδή πίστευα ότι θα καθίσω περισσότερο στον Πανιώνιο», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν λέω ότι τα πράγματα ήταν τελείως άσχημα. Ωστόσο, το θέμα ήταν ότι εγώ ήθελα να δουλέψω διαφορετικά».

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση Πανιωνίου και δηλώσεις Μπέλιτς



Ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Πανιώνιος για τα επόμενα δυόμιση χρόνια θα είναι ο ποδοσφαιριστής Τόμας Μπέλιτς. Ο Τόμας μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα του στο Πανιώνιο. Θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι στο πρόσωπό μου οι άνθρωποι του Πανιωνίου έκαναν τη σωστή επιλογή. Γνωρίζω πολλά πράγματα για την ομάδα αφού έχω πολλούς φίλους που έχουν αγωνιστεί στον Πανιώνιο. Έχω μιλήσει με τους Ντρομπνί, Βάνιακ, Μπρέσκα, Κένινγκ και όλοι μου είπαν ότι ο Πανιώνιος είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο που δουλεύει σε πολύ υψηλά επαγγελματικά επίπεδα, έχοντας πάντα ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι να αποδείξω ότι αξίζω την θέση του βασικού και για αυτό θα δουλέψω και θα περιμένω τις ευκαιρίες μου. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Πανιώνιο να πετύχει τους στόχους του τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδος».

Να ευχηθούμε στον νέο μας τερματοφύλακα καλή προσαρμογή, καλή επιτυχία και αν είναι δυνατόν να μην δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Ελπίζουμε να δημιουργηθεί κλίμα ευγενούς άμιλας ανάμεσα στους δύο μας τερματοφύλακες και ας γίνει βασικός ο καλύτερος.

υ.γ
ο τύπος αυτός δεν είναι ίδιος ο Ποπάϊ;

Μερικές πληροφορίες γιά τον Σοσιν


Πριν απο μερικές ημέρες διαδόθηκε ότι ο Πανιώνιος ενδιαφέρεται γιά τον Λούκας Σοσίν. Ο Πολωνός επιθετικός δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, είναι όμως πολύ γνωστός στην Κύπρο. To brfunatic έψαξε και έμαθε πληροφορίες γιά τον Πολωνό επιθετικό από πολύ αξιόπιστες Κυπριακές πηγές (Ανδρέα ευχαριστούμε πολύ). Ο Σοσίν έκανε μεγάλη καριέρα στον Απόλλωνα. Μάλιστα είχε χρηστεί και πρώτος σκόρερ. Σχετικά πρόσφατα μεταγράφηκε στην Ανόρθωση, την οποία βοήθησε ιδιαίτερα. Να θυμίσουμε ότι είχε σκοράρει και εναντίον του Ολυμπιακού.

Σταδιακά άρχισε να μειώνεται ο χρόνος συμμετοχής του με αποτέλεσμα να αρχίσει να θεωρεί ότι παραγκονίζεται από την ομάδα. Αυτό επιρρέασε τις σχέσεις του με τον Κετσπάγια. Ιδιαίτερα του στοίχησε το γεγονός ότι δεν είχε μεγάλο χρόνο συμετοχής στους ομίλους, όπου θα είχε την ευκαιρία να αυτοδιαφημιστεί σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους Κύπριους φίλους μας, θεωρείται ψυχρός εκτελεστής στα τετ α τετ. Όμως δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, δεν έχει σπουδαίο τρίπλα κι αν και ψηλός δεν είναι ιδιαίτερα καλός στο ψηλό παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά όσα χρόνια συμμετέχει στο Κυπριακό Πρωτάθλημα έχει σημειώσει περισσότερα από 100 γκολ.

Η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη διότι δεσμεύεται με συμβόλαιο και το κασέ του δεν είναι μικρό. Όμως είναι βέβαιο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες επιθυμεί να πάρει μεταγραφή από την Ανόρθωση. Γενικά η μεταγραφή του θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στα διοικητικά της Κυπριακής ομάδας, οι οποίες θα παίξουν ρόλο στην παραμπνή ή όχι του Τιμουρ Κετσπάγια.

Στα χαρτιά δείχνει να είναι καλή περίπτωση ως παρτενέρ του Χούτου, όχι όμως ως ενδεχόμενος αντικαταστάτης του.

Προπονητολογία: Σε περίπτωση απομάκρυνσης του Τιμούρ Κετσπάγια από την Ανόρθωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί ενδιαφέρον γιά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κο Λίνεν. Τυχερή η συμπαθής προσφυγική Κυπριακή ομάδα...Πολύ τυχερή...

Μιά και το σημερινό ποστ έχει Κυπριακό χρώμα θα προτείναμε στην Π.Α.Ε και στους Πανιώνιους συνδέσμους την αδελφοποίηση με κάποιον Κυπριακό σύλλογο. Υπάρχουν δύο επιλογές. Η Ανόρθωση που είναι προσφυγική ομάδα όπως ο Πανιώνιος και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου με την οποία φοράμε σχεδόν τα ίδια χρώματα. Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι αγωνιστικά ότι σχεδόν και ο Πανιώνιος. Ο Πανιώνιος οφείλει να κινηθεί και να αποκτήσει φίλους στην Κύπρο. Είναι κρίμα οι Κύπριοι αδελφοί μας να υποστηρίζουν αποκλειστικά και μόνο της ομάδες του τέως Π.Ο.Κ μολονότι έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τον Πανιώνιο...Και αυτό ισχύει περισσότερο γιά τους πολυπληθείς φίλους της Ανόρθωσης.

Μεταγραφές: Απ' ότι φαίνεται μόνο η επίσημη ανακοίνωση λείπει γιά την επισημοποίηση της μεταγραφής του Τόμας Μπέλιτς, ενώ ανακοινώθηκε ότι παραχωρήθηκε ως δανεικός ο Μεχμέτ Χετεμάι στον Θρασύβουλο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος γιά την απόκτηση του Ρόκα.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ


Ο Πανιώνιος χωρίς σταρ, χωρίς βεντέτες, χωρίς σχέδια για υπερβάσεις, όμως στην πλέον ουσιαστική φετινή του εμφάνιση, κέρδισε εύκολα τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0. Όλοι έτρεχαν, μάρκαραν και βοηθούσαν. Όλοι είχαν θέληση για τη νίκη και όλοι μα όλοι έπαιζαν για την ομάδα. Αυτή η ομάδα μας αρέσει...

Πρώτο θετικό ότι ο Πανιώνιος διατήρησε το μηδέν στην άμυνα (και είναι από τις ελάχιστες φορές που το καταφέρνει φέτος). Όλη η αμυντική του γραμμή λειτούργησε εξαιρετικά. Κορυφαίος όμως ήταν ο Κρέσιτς, ίσως στην καλύτερη του εμφάνιση με τα κυανέρυθρα. Δεν έκανε πολλές επεμβάσεις, όμως αυτές που έκανε ήταν πράγματι εξαιρετικές.

Αν και αρχικά το κέντρο του Πανιωνίου αντιμετώπισε προβλήματα, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Πολύ καλός για δεύτερη αγωνιστική ο Μάκος και φυσικά ο σκόρερ Κουμορτζί. Τα 6 φετινά γκολ του Γκανέζου είναι από τα παράδοξα αυτής της χρονιάς (τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινούσε).

Το σημερινό παιχνίδι ήταν και η ουσιαστικότερη εμφάνιση του Φαμπιάν Εστογιανόφ. Λιγότερα μαγικά και περισσότερη ουσία. Είναι κρίμα που ο παίκτης αυτός δεν έχει σκοράρει μέχρι και σήμερα.

Ο Μίκαελ Ντελούρα αποδεικνύει αγώνα με τον αγώνα γιατί ο Λίνεν τον περίμενε τόσο πολύ. Κερδίζει με το σπαθί του την εκτίμηση όλων μας.

Για τη ιστορία να πούμε ότι τα γκολ του Πανιώνιου πέτυχαν οι Κουμορτζί, Μαιστόροβιτς και Ντελούρα, τα οποία αφιέρωσαν στον Γιώτη Σταματόπουλο. Το αξίζει πραγματικά. Είναι άξιος διάδοχος του Λίνεν και δικαιούται να ολοκληρώσει τη χρονιά...

Σημαντική ήταν και η παρουσία του κόσμου που δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ακολουθεί η διακοπή για τις γιορτές, οπότε φυσιολογικά τις επόμενες ημέρες θα μας απασχολήσουν οι μεταγραφικές κινήσεις και ασφαλώς η εκλογή του νέου Δ.Σ στις 29.12.2008

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ


Η είδηση της ημέρες ήταν η κυκλοφορία του Πανιώνιου Κόσμου. Το έντυπο αυτό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενημέρωσης των Πανιώνιων φιλάθλων, αρκεί να τολμήσει.

Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές, όταν αγοράζουμε μια οποιαδήποτε αθλητική εφημερίδα συμβιβαζόμαστε με την ιδέα να καταβάλουμε ένα ευρώ (ή και περισσότερα) για να "αγοράσουμε" δύο αράδες νέα για την αγαπημένη μας ομάδα. Την στιγμή, που ποιός ξέρει γιατί, αφιερώνεται μια ολόκληρη σελίδα στον Ηρακλή.

Στον Πανιώνιο κόσμο βρήκαμε ειδήσεις για όλα σχεδόν τα τμήματα του Πανιωνίου, όπως επίσης και σχόλια και επισημάνσεις από απλούς φιλάθλους της ομάδας (εκτιμούμε πάντα τα κείμενα του κ. Πάνου Κατσούλα, όπου κι αν δημοσιεύονται). Την εφημερίδα αυτή την συνιστούμε ανεπιφύλακτα, ακόμη και σε εκείνους που θεωρούν ότι ίσως εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις της Π.Α.Ε (κι αυτό χρήσιμο είναι).

Με όλο τον σεβασμό όμως για την καλή αυτή προσπάθεια, θα θέλαμε να κάνουμε μερικές καλόπιστες επισημάνσεις.

Θα προτιμούσαμε την εφημερίδα του Πανιωνίου περισσότερο δημοσιογραφική, με ακόμη περισσότερα σχόλια, αναλύσεις και ειδήσεις "από μέσα" (όχι τίποτα άλλο αλλά έχουμε βαρεθεί να ακούμε κάποιους ξερόλες που έχουν άποψη περί παντός επιστητού επειδή δήθεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις...).
Το σημερινό έντυπο ήταν κάτι σαν Πανιώνιο πανόραμα της εβδομάδας που πέρασε, με ειδήσεις που λίγο πολύ ήταν γνωστές. Κάθε αρχή και δύσκολη... Είναι βέβαιο ότι το έντυπο αυτό θα βελτιώνεται κάθε εβδομάδα...

Καλή επιτυχία...

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Επαφές με Σοσίν;


Ο τραυματισμός του Λάμπρου Χούτου και η προβλεπόμενη δίμηνη απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αλλάζει αρκετά τα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πανιώνιος έχει προσεγγίσει τον Πολωνό επιθετικό της Κυπριακής Ανόρθωσης Λούκας Σοσίν, ο οποίος δείχνει θετικός στο να φορέσει την κυανέρυθρη φανέλα.
Ο Σοσίν συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιθετικούς του Κυπριακού πρωταθλήματος, στο οποίο έχει πετύχει την τελευταία πενταετία περισσότερα από 100 γκολ. Στα χαρτιά πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική περίπτωση και σίγουρα θα αναμείνουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Το brfunatic θα προσπαθήσει να βρει περισσότερες πληροφορίες για τον Πολωνό επιθετικό.

Τα γκολ του Σοσίν στο Κυπριακό Πρωτάθλημα: Με Απόλλωνα: 2002-03 18, 2003-04 21, 2004-05 21, 2005-06 28,2006-07 8, Σύνολο: 96
Με Ανόρθωση 2007/08 4

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Δηλώσεις Pavel Something

Ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Πάβελ Ντρσεκ έκανε τις παρακάτω δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του:

"Λίγο μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενημερώθηκα πως δεν είμαι στα σχέδια της ομάδας. Όταν ήρθα στον Πανιώνιο, έπαιξα στο Κύπελλο Ιντερτότο. Ήταν λογικό πως προσπαθούσα να προσαρμοστώ στο παιχνίδι. Μου δόθηκε η ευκαιρία, αλλά απέτυχα. Ο προπονητής μου είπε πως η ομάδα με υπολογίζει, αλλά δεν έπαιζα. Ο Έβαλντ Λίνεν μου είπε πως θα είναι ωραία. Αλλά αποδείχτηκε πως ήμουν η μόνη του επιλογή ως μεταγραφή", είπε αρχικά και συνέχισε: "Δεν με ενδιαφέρει να μείνω. Ήταν καλά στην ομάδα. Η Ελλάδα ήταν ωραία, από την ανθρώπινη σκοπιά. Είχαμε ένα όμορφο διαμέρισμα με θέα στη θάλασσα και ο γιος μου γρήγορα συνήθισε το νερό και ενθουσιάστηκε με την παραλία. Αλλά από την άλλη, περίμενα τρεις μήνες μάταια για μια σύνδεση ίντερνετ. Ο γιος μου δεν μπορούσε να πάει στο νηπιαγωγείο, καθώς το γερμανικό βρισκόταν μια ώρα μακριά με το αυτοκίνητο. Αυτό είναι αξεπέραστο εμπόδιο για τον τρίχρονο γιο μου. Υπήρχαν πολλά αρνητικά. Οι Έλληνες παίκτες θέλουν να παίρνουν την μπάλα, αλλά από θέματα τακτικής παίζουν παθητικά. Αυτό φαινόταν και από την προετοιμασία. Αλλά έφυγα από όλο αυτό. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θέλω να συνεχίσω να παίζω. Εχω κάποιες προτάσεις από την Γερμανία, από την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία. Δεν θέλω να πω ονόματα ομάδων, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πάντως, δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Τσεχία".

Σχόλια: Κάποιο πρόβλημα πρέπει να έχει η μετάφραση από τα Τσέχικα στα Ελληνικά. Εδώ δεν μπορούμε να πούμε το όνομά του, θα καταλάβουμε τις δηλώσεις του; Μας λέει δηλαδή ότι ο Λίνεν του είπε ότι θα είναι καλά στην Ελλάδα (αλλά προφανώς δεν ήταν), ότι του δόθηκαν οι ευκαιρίες αλλά απέτυχε (άρα εκείνος φταίει), ενώ ήταν και η μοναδική μεταγραφική επιλογή του Γερμανού τεχνικού(συνεπώς έπρεπε να παίζει βασικός).

Φταίνε όμως οι Έλληνες που ενώ ζητούν την μπάλα είναι παθητικοί στο παιχνίδι τους. Καλά τόσο καιρό δεν ήταν τραυματίας; Ποια ευκαιρία πήρε και απέτυχε; Η ανάλυση παιχνιδιού των Ελλήνων παικτών είναι συγκλονιστική πραγματικά. Κάτι τέτοια έλεγαν και στο Euro και είδαμε τα αποτελέσματα...

Φαντάσου πάντως να ήταν ακόμη πιο ενεργητικός ο Πανιώνιος στο παιχνίδι του...Μέχρι και ο Κρέσιτς θα έβγαινε στην επίθεση...Δεν κοιτάς Χριστιανέ μου που δεν χώρεσες σε μία από τις χειρότερες άμυνες του Ελληνικού πρωταθλήματος, μου θέλεις και Μπουτεσλίγκα...

Να ευχαριστεί τον καλό Θεούλη που βρήκε αυτό το ωραίο σπίτι κοντά στην παραλία και χόρτασαν μπάνια και διακοπές οικογενειακώς. Γιατί ως γνωστόν η Τσεχία δεν έχει παραλίες...Εκτός κι αν μιλάμε για παίκτες παραλίες, οπότε το πράγμα αλλάζει...


Ερώτηση κρίσεως. Πού είναι αυτό το Γερμανικό νηπιαγωγείο; Αν υποθέουμε ότι το σπίτι του ήταν στα Νότια προάστια, τότε στο σχολείο του παιδιού πρέπει να είναι στα Μεσόγεια (μία ώρα με το αυτοκίνητο)...Θα ήταν κοντά και στο προπονητικό κέντρο... Αν του έπεφτε τόσο μακριά γιατί δεν έμενε κοντά στο σχολείο; Γιατί δεν πήγαινε το παιδί του σε Ελληνικό δημόσιο νηπιαγωγείο; Θα αισθάνονταν σαν στο σπίτι του....

Καλά...Τρεις μήνες γι
α μια σύνδεση ίντερνετ; Αυτός είναι βασικός λόγος για να αποχωρήσεις από την ομάδα...Που ζούμε; Εδώ εμείς και κρατιόμαστε να μην φύγουμε από τη χώρα. Ευτυχώς που υπάρχει και το ADSM και βολευόμαστε...Πάντως ακόμη κι αν δεν σου έχουν βάλει ίντερνετ μην στεναχωριέσαι...εξακολουθείς να έχεις pc. Μπορείς άνετα να βγάλεις το άχτι σου στο football manager. Τι βασικός στον Πανιώνιο, τι προτάσεις απo το εξωτερικό...Μεγαλεία..(Κρίμα τα καλά λόγια που σου είχαμε γράψει..

Νέα και σχόλια 17.12.2008

Ιατρικά: Τελικά ο Λάμπρος Χούτος πάσχει από ρήξη μηνίσκου στο δεξιό του γόνατο. Για τον λόγο αυτό θα υποβληθεί σήμερα σε αρθροσκόπηση από τον Ιταλό προσωπικό του ιατρό. Αναμένεται να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3-4 εβδομάδες. Συνεπώς θα χάσει τα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης (εντός), Ξάνθη (εκτός) Πανσερραϊκό (εντός) για το πρωτάθλημα και Βέροια (εκτός) για το Κύπελλο. Υπολογίζεται ότι αν όλα πάνε καλά θα μπορεί να προσφέρει και πάλι στις υπηρεσίες του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η.


Μεταγραφές: Σε αναζήτηση παικτών που θα εμπλουτίσουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας βρίσκεται ο Πανιώνιος. Όπως είναι γνωστό η ομάδα ενδιαφέρεται για τερματοφύλακα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Τόμας Μπέλιτς, για κεντρικό αμυντικό και για σέντερ φόρ. Τα πλάνα των μεταγραφών ενδεχομένως τροποποιηθούν από τις πιθανές μετακινήσεις των Μάκου και Μανιάτη (ενός ή και των δύο). Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι πρόκειται να γίνει έκπληξη και να παραχωρηθεί ή απομακρυνθεί και ένας άλλος παίκτης. Όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες θα τις ανεβάσουμε, βέβαια με κάθε επιφύλαξη.


Αν και το post αυτό είχε περισσότερο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, καλό είναι να πούμε και ορισμένα πράγματα για το μπάσκετ.


Η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου βρίσκεται πολύ κοντά στο όνειρο πρόκρισης τους 16 της Euro League. Το εντός έδρας παιχνίδι με την Εφές Πίλσεν ίσως αποτελέσει και το διαβατήριο πρόκρισης. Όλοι οι Πανιώνιοι οφείλουν να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να την ενισχύσουν.


Ο κος Λιανός έχει αποδείξει ότι εργάζεται μεθοδικά με σκοπό την συνεχή πρόοδο του Πανιωνίου χωρίς να φείδεται κόπων ή χρημάτων (όλοι γκρινιάξαμε όταν παραχωρήθηκαν οι Περπέρογλου και Ουίστον, όμως τα χρήματα πήγαν σε καλή μεριά και αποκλειστικά προς όφελος της ομάδας). Αυτό αποδεικνύεται τόσο από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όσο και από την οργάνωση σε κάθε επίπεδο. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί εύκολα ο οποιοσδήποτε πηγαίνοντας μια βόλτα μέχρι το Ελληνικό.


Η απόσταση δεν είναι δραματική (υπάρχει και το τραμ που βολεύει, αλλά και θέσεις στάθμευσης για όποιον θέλει να πάρει το αυτοκίνητό του...ας βάλει όμως κάποιος φανάρι ή έστω έναν τροχονόμο στην διασταύρωση, θα σκοτωθούν άνθρωποι εκεί), το εισιτήριο είναι ιδιαίτερα προσιτό (γενική είσοδος 10 ευρώ, 15 ευρώ στα vip και τα παιδιά δωρεάν) και όλα αυτά για να παρακολουθήσει κανείς μια πολύ καλή ομάδα και έναν εξαιρετικό προπονητή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.


Εντάξει, όλοι θα ήθελαν να αγωνίζεται ο Πανιώνιος στην Νέα Σμύρνη, αλλά και το Ελληνικό δεν είναι τόσο μακριά. Σε κάθε περίπτωση η απόσταση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία...

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Συνέντευξη Μίκαελ Ντελούρα στο wind.com.gr


«Αρχίζουμε να βρίσκουμε τον καλό εαυτό μας. Πιστεύω πως στις δυνατότητές μας είναι να διεκδικήσουμε τον αρχικό μας στόχο, ένα πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Υπάρχει πίστη μέσα στην ομάδα. Ο νέος προπονητής μας ξέρει και τον ξέρουμε καλά και ελπίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε..»

Ο 23χρονος Γερμανός επιθετικός που συνέβαλε τα μέγιστα για την επιστροφή του Πανιωνίου στις νίκες την περασμένη Κυριακή μιλάει αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για την αυτοπεποίθηση και την όρεξη που επέστρεψαν στην ομάδα μετά την δύσκολη περίοδο των τελευταίων εβδομάδων, δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον.
Θέλει να πιστεύει πως υπάρχει ακόμη χρόνος προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στην βαθμολογία καθώς οι παίκτες δείχνουν αποφασισμένοι να επαναφέρουν την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών έτσι ώστε να νιώσουν οι φίλαθλοι χαρούμενοι και οι ίδιοι δικαιωμένοι. Για τον Μίκαελ Ντελούρα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κ. Σταματόπουλο είναι ένα θετικό γεγονός που θα προσφέρει την μεγαλύτερη βοήθεια καθώς ο ίδιος ξέρει πολύ καλά την ομάδα ενώ και οι παίκτες γνωρίζουν την φιλοσοφία του.

** Μίκαελ, μετά την σπουδαία νίκη της περασμένης Κυριακής πιστεύεις πως η ομάδα μπορεί να βρεί ξανά τον καλό εαυτό της;

« Είναι αλήθεια πως περάσαμε πολύ δύσκολα το περασμένο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά που έγιναν ήταν φυσιολογικό να μας επηρεάσουν αλλά εκτιμώ πως τώρα βρίσκουμε το κουράγιο μας και την αυτοπεποίθησή μας έτσι ώστε να καλύψουμε το έδαφος που χάθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές. Σκεφτήκαμε πάρα πολύ και το συζητήσαμε έτσι ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει για το καλύτερο της ομάδας. Πάντα πιστεύαμε εξάλλου, από τις αρχές της σεζόν, πως ο Πανιώνιος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.. Μέσα στην έδρα του Θρασύβουλου ξέραμε πως θα είχαμε μια δύσκολη αποστολή αλλά δώσαμε ο καθένας τον καλύτερο εαυτό χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Ήταν πάντως ένα σημαντικό βήμα έτσι ώστε να αρχίσει η ανάκαμψη της ομάδας και σιγά – σιγά να πλησιάσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνει η ιδανική ανάκαμψη.. »

** Αυτή η εξέλιξη με την πρόσφατη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας τι πιστεύεις πως πρόσφερε στην ομάδα;

«Ο κ. Σταματόπουλος ξέρει πάρα πολύ καλά την ομάδα καθώς ήταν βοηθός του κ. Λίνεν. Είχαμε όλοι μας εξαιρετική συνεργασία μαζί του και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη χρονική στιγμή. Ξέρουμε τον τρόπο δουλειάς του κι αυτός είχε άμεση γνώση των δυνατοτήτων μας. Εγώ προσωπικά τον γνωρίζω κι από τη Γερμανία και είναι αλήθεια πως αισθάνομαι πιο άνετα στη συνεργασία μας. Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε ως ομάδα. Έτσι όπως καθίσαμε και συζητήσαμε μεταξύ μας εμείς οι παίκτες και αποφασίσαμε πως τώρα οφείλουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω ο καθένας προσωπικά αλλά και ως ομάδα για το καλό του Πανιωνίου. Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και εκεί θα πρέπει να έχει μια ιδανική συνέχεια αυτή μας η προσπάθεια. Γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοί μας διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες και ένα καλό σύνολο σε γενικές γραμμές. Τους ξέρουμε κι από πέρυσι, όπως ξέρουμε ακόμα καλύτερα τις δικές μας δυνατότητες. Ποτέ δεν βγάλαμε από το μυαλό μας το πόσο άδικη είναι η βαθμολογική θέση στην οποία βρισκόμαστε από τη στιγμή που χάσαμε τόσους βαθμούς μέσα στο γήπεδό μας. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε αυτό που έπρεπε. Αυτό το πείσμα που έχουμε τώρα εκτιμώ πως θα μας βοηθήσει να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας..»

** Ποιες είναι οι προσδοκίες οι δικές σου στη φετινή σεζόν και ποια τα ατού που υπάρχουν στη ομάδα έτσι ώστε να νιώσετε τη χρονιά επιτυχημένη;

«Να μην ξεχνάμε πως έχουμε ακόμα κάτι παραπάνω από το μισό του πρωταθλήματος. Δεν απέχουμε και τόσο από το στόχο μας αρκεί βέβαια να παίρνουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν με δεδομένη τη δυναμικότητα της ομάδας. Με τον νέο προπονητή υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο στοιχείο. Ο καθένας από την πλευρά του θα αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν έτσι ώστε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και δικαίωση στους εαυτούς μας. Μέσα από το πείσμα και από τη δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα έτσι ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο μας που είναι το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα τους βαθμολογικού πίνακα. Δεν χάθηκε τίποτε.. Αυτό το πιστεύουμε όλοι οι παίκτες και το συζητάμε κάθε μέρα στα αποδυτήρια.. Ο προπονητής μας ξέρει και τον ξέρουμε. Ο κόσμος είναι κοντά μας και τον θέλουμε κοντά μας και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε. Εγώ για τον εαυτό μου ΘΕΛΩ να πετύχω φέτος ίσως περισσότερο από όσο το σκεφτόμουν στην αρχή της σεζόν. Μετά τα όσα έγιναν νιώθω πως ο Πανιώνιος με χρειάζεται ακόμα πιο πολύ όπως και εγώ χρειάζομαι τις επιτυχίες της ομάδας. Αυτό νομίζω πως σκέφτεται ο κάθε παίκτης και ελπίζω να φανεί άμεσα μέσα στο γήπεδο με τα αποτελέσματα που θέλουμε και μας αξίζουν..»


Σχόλιο: Είναι τυχαίο ότι όλοι οι παίκτες έχουν μόνο καλά λόγια γιά τον Σταματόπουλο; Οι δηλώσεις του Μίκαελ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι ένα πολύ φιλότιμο παιδί, το οποίο πρέπει να στηριχθεί περισσότερο από τον κόσμο του Πανιωνίου. Αρκεί να δείξει λίγο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

ο Ντελούρα έχει μιά θαυμάσια ιστοσελίδα. Αν είναι δυνατόν ας φροντίσει να υπάρχουν κείμενα και στα αγγλικά γιατί λίγοι έλληνες ξέρουν Γερμανικά και ακόμη λιγότεροι Πολωνικά...

Τελευταία νέα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας “La Stampa”, η Τορίνο εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Γιάννη Μανιάτη. Τον αμυντικό του Πανιωνίου παρακολούθησε ο τεχνικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας, ο οποίος δήλωσε ότι «... η αγορά του θα ήταν σύμφωνη με την μεταγραφική πολιτική της Τορίνο και του Προέδρου της Ουρμπάνο Καϊρο». Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη έχει δείξει και η Α.Ε.Κ, η οποία προτίθεται να προσφέρει και έμψυχα ανταλλάγματα (Αλήθεια; Ποιά;). Τελικά απ’ ότι φαίνεται όλοι εκτιμούν τον Γιάννη εκτός από εμάς.

To brfunatic είναι κάθετα αντίθετο στην απομάκρυνση του Γιάννη Μανιάτη κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, καθώς είναι γνωστό ότι πάσχουμε στην αμυντική γραμμή και με δεδομένο ότι η ομάδα θα αποκτήσει κεντρικό αμυντικό και τερματοφύλακα, δεν φαντάζει σωστή η αλλαγή των ¾ την άμυνας μεσούσης της περιόδου.

Εδώ και αρκετές ημέρες έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανανέωση της συνεργασίας του Πανιωνίου με τον Ντάριο Κρέσιτς, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι. Ο Πανιώνιος έχει καταθέσει πρόταση, στην οποία δεν έχει απαντήσει ο Κροάτης πορτιέρο δεδομένης της φημολογούμενης καλύτερης οικονομικής πρότασης που έχει δεχθεί από άλλη Ελληνική ομάδα.

Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας Τόμας Μπέλιτς θα έρθει στην Ελλάδα την Παρασκευή προκειμένου να περάσει από ιατρικά και εργομετρικά τεστ και να υπογράψει συμβόλαιο. Η διάρκεια του συμβολαίου θα είναι για 2,5 χρόνια και θα του αποφέρει συνολικά 320.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτίθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα ο Αλβάρο Ρεκόμπα βρίσκεται στην πατρίδα του προκειμένου να ακολουθήσει εκεί το πρόγραμμα αποκατάστασης της θλάσης στην γάμπα του.

Αυτό ίσως και να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Σίγουρα όμως αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ καθώς κατά πάσα πιθανότητα κανείς ποδοσφαιριστής στο παρελθόν και πιθανότατα στο μέλλον δεν έχει διανύσει τόσα πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης μιας τόσο απλής σωματικής κάκωσης.

Άλλαξε ήπειρο, εποχή και ποιός ξέρει πόσες ζώνες ώρας γιά να παρακολουθήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης;

Δεν θα ήταν πιο σωστό να μας λέγατε ότι ο άνθρωπος, αφού δεν θα συμμετείχε στις προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του, πήγε στην χώρα του για Χριστούγεννα;Δεν είναι έγκλημα να πάρει άδεια από την ομάδα...Μπορεί να είναι λίγο άδικο γιά τους υπόλοιπους ξένους που θα μείνουν εδώ γιά τις γιορτές, αλλά είναι κατανοητό ότι ο Ρεκόμπα είναι πρώτος μεταξύ ίσων.

Ίσως βέβαια ο ίδιος να έπρεπε να σκεφτεί περισσότερο την απόφασή του αυτή, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει την ομάδα όσο θα περιμέναμε και ίσως με το ταξίδι του αυτό να προκάλεσε λίγο τους συμπαίκτες του.

Από τις προπονήσεις τις ομάδας θα απουσιάσουν οι Χούτος (βρίσκεται στην Ιταλία, όπου ενδέχεται να υποβληθεί αύριο σε αρθροσκόπηση), ο Λουρέντζο (βρίσκεται στην Πορτογαλία για διευθέτηση προσωπικού προβλήματος) και Εστογιανόφ (ίωση – το κρύο στην Φυλή ξυρίζει).

Αν ο Ρεκόμπα πήγε στην Ουρουγουάη γιά να αποκαταστήσει τη θλάση, τότε ο Χούτος θα έπρεπε να είχε φύγει εκτός ηλιακού συστήματος γιά την αρθροσκόπηση...Ο Εστογιανόφ θα μπορούσε να φτάσει μέχρι Ισπανία (αν είναι εμπύρετη ίωση το πράγμα αλλάζει...)

Ο Προπονητής της ομάδας Γιώτης Σταματόπυλος έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα για το διπλό στη Φυλή και ζήτησε την νίκη και στο παιχνίδι με τον Αστέρα προκειμένου όπως δήλωσε «...να παραμείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης πεντάδας.».

Έτσι που έχουν έρθει βέβαια τα πράγματα θα μπορούσε να δηλώσει και το εξής "...να αποφύγουμε το κυνήγι της τελευταίας τριάδας"...Φέτος τα πράγματα είναι πολύ ρευστά...

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Μεταγραφικό παζάρι

Πολύ κοντά στην απόκτηση του έμπειρου Τσέχου Τερματοφύλακα Τόμας Μπέλιτς βρίσκεται ο Πανιώνιος. Ο Μπέλιτς βρέθηκε στο στόχαστρο και του Πανσερραϊκού, αναμένεται όμως να αποκτηθεί από τον Πανιώνιο ως ελεύθερος. Αγωνίζεται στην Τέπλιτσε (1 κατηγορία Τσεχίας), η οποία μετά από 16 παιχνίδια βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. Ο Μπέλιτς έχει παίξει και στα 16 παιχνίδια ως βασικός και έχει δεχθεί συνολικά 14 τέρματα. Από το 2002 μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει αρκετές ομάδες. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί στις FC Spartak Trnava, FC Brno, SK Dynamo Ceske Budejovice (ομάδα από την οποία αποκτήσαμε τον Ντρόμπνι), FC Vitkovice, FK AS Trencin, FK Teplice. Είναι 30 ετών και το ύψος του 1.90. Γενικά συνοδεύεται από καλές συστάσεις.
Ας ελπίσουμε ότι θα μας βοηθήσει να λύσουμε ή έστω να μετριάσουμε τα προβλήματα στην θέση 1.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Πανιώνιο που κέρδισε τον Θρασύβουλο με 3-1 στο γήπεδο της Φυλής.

Αυτή είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίωρο, όταν και προηγήθηκε με τον Μανιάτη. Μετά ακολούθησε μια μίνι επανάληψη του παιχνιδιού με την Λάρισα. Η ομάδα μας έχασε το κέντρο, πουλούσε εύκολα την μπάλα και ισοφαρίστηκε από τους γηπεδούχους. Αργότερα ισορρόπησε το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη.

Το παιχνίδι έδειχνε εξαιρετικά δύσκολο κυρίως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με γκολ του Μάκου προηγηθήκαμε και πάλι και το 3-1 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Ντελούρα.

Κριτική του αγώνα: Χωρίς να παρουσιάσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο ο Πανιώνιος εμφανίστηκε ψυχωμένος και ήταν φανερό ότι ήθελε περισσότερο τους 3 βαθμούς. Δεν έλειψαν τα πολλά λάθη κυρίως στον χώρο του κέντρου, που ευτυχώς δεν στοίχησαν τελικά.

Για το brfunatic είναι μια ευτυχής συγκυρία που τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας σημειώθηκαν από τους Μανιάτη και Μάκο. Πάντα τους στηρίζαμε και θα τους στηρίζουμε. Οι δύο αυτοί παίκτες είναι διαρκώς στο στόχαστρο ορισμένων. Πολλές φορές εντελώς άδικα. Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι οι δύο αυτοί παίκτες ευθύνονται για την σημερινή εικόνα του Πανιωνίου. Αν κάποιος θέλει να ψάξει για φταίχτες ας κοιτάξει αλλού. Και οι δύο είναι ταλαντούχοι και έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορούν να βοηθήσουν πολύ.

Αυτό που φάνηκε ιδιαίτερα στο σημερινό παιχνίδι είναι ότι ο Πανιώνιος μπορεί να βοηθηθεί από πολλούς παίκτες που συνήθως δεν είναι στα πλάνα ως βασικοί. Αρκεί να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής και να τους δείξουμε εμπιστοσύνη.

Προπονητής: Ο κος Σταματόπουλος φαίνεται από μακριά ότι είναι μαθητής του Λίνεν, κι αυτό και μάλιστα στην παρούσα φάση μόνο καλό μπορεί να είναι...

Τέλος να ευχηθούμε καλή ανάρρωση στον Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση.