Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 21.11.2008 ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

Παραθέτουμε το κείμενο της συνέντευξης τύπου του κου Λεμονή, όπως δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου:

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό χαρακτηρίζεται κομβικό;
Κοιτάζοντας τη βαθμολογία, κάνοντας ένα καλό ή ένα άσχημο σερί μπορείς να ανέβεις ψηλά ή να πέσεις χαμηλά. Είναι κάτι που πρέπει να μας τσατίζει σαν ομάδα, κοιτάζοντας τον βαθμολογικό πίνακα και είναι κάτι που θα το περάσουμε στους παίκτες.

Θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη συνάντηση με τον Ηρακλή;
Σήμερα και αύριο θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα που έχουν κάνουν κυρίως με το επιθετικό μας παιχνίδι. Τα δύο ματς φαίνονται κατά κάποιο τρόπο ίδια. Και ο Λεβαδειακός θα έρθει για το αποτέλεσμα κοιτώντας πρώτα την αμυντική του λειτουργία. Έχει δείξει ότι είναι μία αξιόλογη ομάδα και ικανή. Πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά στο επιθετικό κομμάτι. Υπάρχει το ενδεχόμενο εκτός από πρόσωπα και ο τρόπος παιχνιδιού να είναι διαφορετικός.

Δημιουργεί πίεση η ήττα από τον Ηρακλή μετά και τις αντιδράσεις μερίδας φιλάθλων;
Ο κόσμος του Πανιωνίου έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που όταν έχει ήττες και θέση που δεν αρμόζει στον βαθμολογικό πίνακα και να μην υπάρχει πίεση. Πάντα υπάρχει πίεση.
Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι όταν ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δυνατότητες σε μία ομάδα.

Έχει υπάρξει επαφή με τη διοίκηση για τον Χούτο και για άλλα θέματα;
Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ένα ραντεβού με τη διοίκηση για ξεκαθαρίσει το θέμα, χρειαζόμαστε να ξέρουμε το πώς θα βαδίσουμε. Έχω μιλήσει και με τη διοίκηση και τον Χούτο. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το καλό του Συλλόγου
Ο Χούτος κάνει προπονήσεις με την ομάδα των Νέων αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Είναι ένας άνθρωπος που προσέχει τον τρόπο προπόνησης από μόνος του.
Έχω ζητήσει εγγράφως από τη διοίκηση δύο τρία πράγματα που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της ομάδας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το προπονητικό κέντρο.

Θα μειωθεί το ρόστερ και αν ναι έχει αποφασίσει ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν;
Είναι άδικο για κάποιους ποδοσφαιριστές ότι ίσως δεν θα έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Κάθε Δευτέρα ζητάω να κάνουμε φιλικά ώστε να έχω καλύτερη εικόνα. Το σίγουρο είναι ότι το ρόστερ υπάρχει ανάγκη να μειωθεί προκειμένου να δουλέψουμε καλύτερα. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο δίκαιος μπορώ.

Υπάρχει κενό σε κάποια θέση;
Στη διοίκηση έχω πει ότι μετά από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έχω μία πιο σωστή εικόνα για την ομάδα. Αυτό που βλέπω από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, η μόνη θέση που δεν έχουμε λύσεις, είναι του κλασικού παίκτη περιοχής. Ο Γκονσάγκα είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι το κλασικό φορ.

Για την κλήρωση στο Κύπελλο με τη Βέροια και στο στόχο στο θεσμό;
Το Κύπελλο είναι από τους μεγάλους στόχους του Πανιωνίου, πάντα.
Για μας είναι στόχος, αλλά δεν υπάρχει εύκολη κλήρωση.

Σχόλια: 1. Κατ’ αρχήν είναι σωστή η προσπάθεια που καταβάλει ο κος Λεμονής για την ανύψωση του ηθικού των παικτών. Ένας καλός προπονητής πρέπει να έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει την ψυχολογική κατάσταση των παικτών και να την διαμορφώνει προς το καλό της ομάδας. Είναι γεγονός, και το έχουμε επισημάνει ξανά, ότι ο Πανιώνιος βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογική κατάταξη, είναι όμως δυνατό να ανέβει σημαντικά εκμεταλλευόμενος το καλό σχετικά πρόγραμμα που έχει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα από την αρχή της χρονιάς, ιδίως δε μετά την απόκτηση των Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ, είχαν προσδιοριστεί οι στόχοι της ομάδας. Στόχοι λοιπόν της ομάδας ήταν η υπέρβαση (άρα η κατάληψη κάποιας θέσης πάνω από την πέμπτη) και η καλύτερη δυνατή πορεία στο Κύπελλο (αυτό σημαίνει προσπάθεια για τελικό). Τον τελευταίο καιρό όμως όλοι αναφέρουν ότι είναι δύσκολη η κατάληψη της πέμπτης θέσης. Από την άλλη μεριά το Κύπελλο είναι ένας απρόβλεπτος θεσμός. Συνεπώς, ούτε λίγο ούτε πολύ ακούμε ότι ουσιαστικά πριν να συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος μπορεί και να έχουμε βγει εκτός στόχων, αν και βαθμολογικά δεν μας χωρίζει χάος από την τρίτη ή την τέταρτη ομάδα. Γιατί αυτό; Θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον να προσδιορίσει ο κος Λεμονής τους αντικειμενικούς στόχους της ομάδας. Ας μην το κάνει τώρα. Ας το κάνει μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν, όπως υποστηρίζει, θα έχει μια πληρέστερη γνώμη για την ομάδα.

2. Περιμένουμε με αγωνία τις αλλαγές που θα κάνει ο κος Λεμονής τόσο στο σύστημα όσο και στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Δεν συμφωνούμε σε δραστικές αλλαγές διότι θα υπάρξει θέμα ομοιογένειας. Είναι άξιο απορροίας όμως ότι επιθυμεί να βελτιωθούμε στο επιθετικό κομμάτι, εν όψει μάλιστα τόσων απουσιών στην επίθεση και δεν αναφέρει τίποτα για την γενικότερη αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τα στατιστικά λένε ότι από επίθεση πάμε καλά... Αρκεί όμως να μην περάσει ο αντίπαλος το κέντρο...Τότε αρχίζουν οι προσευχές στην εξέδρα...

3. Αν ο κος Λεμονής δεν πρόκειται να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, τότε οι αποχωρήσεις δεν πρέπει να είναι πολλές. Δεν υπάρχει βία να αδειάσει η ομάδα μέσα σε έναν μήνα. Υπάρχει και το καλοκαίρι.

4.Δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις σχετικά με τον Χούτο. Όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας. Είναι γεγονός όμως ότι ο Χούτος, μετά απ’ όσα έγιναν ή έστω μετά απ όσα τον έχουν κατηγορήσει ότι έκανε (δίκαια ή άδικα δεν έχει σημασία) οφείλει να δώσει έμπρακτες αποδείξεις στον κόσμο του Πανιωνίου.

5. Ελπίζουμε ότι ο Γκονσάγκα δεν πρόκειται να παραχωρηθεί. Από τα λίγα που έχουμε δει πιστεύουμε ότι είναι πολύ χρήσιμος, ιδίως αν συνυπολογίσουμε ότι δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με την περίπτωση του Χούτου. Συμφωνούμε για την αγορά φορ περιοχής και επιμένουμε στο θέμα του τερματοφύλακα και του κεντρικού αμυντικού. Βέβαια παίκτες σε αυτές τις νευραλγικές θέσεις είναι δύσκολο να βρεθούν τον Δεκέμβριο.

6. Ανεξαιρέτως από τα αισθήματα που έχει ο καθένας πρέπει όλοι να στηρίξουμε την ομάδα την Κυριακή. Είναι λυπηρό να αποδοκιμάζονται παίκτες ή ο προπονητής, ιδίως όταν φορούν ακόμη τα σύμβολα της ομάδας. Όποιοι κι αν είναι, ότι κι αν έχουν κάνει. Και το λέμε εμείς που έχουμε ασκήσει κριτική τόσο στο θέμα της απομάκρυνσης του κου Λίνεν όσο και στο θέμα του Λάμπρου Χούτου. Ο κόσμος δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τους παίκτες ή τον προπονητή. Έχει δικαίωμα να κρίνει μόνο την διοίκηση. Γιατί αυτή λαμβάνει τις αποφάσεις. Αυτή προσλαμβάνει, τιμωρεί και απολύει. Όλοι οι άλλοι είναι εργαζόμενοι. Η ομάδα μοιάζει με ένα μαγαζί. Ο πελάτης μπορεί να διαμαρτυρηθεί στο αφεντικό και όχι στον υπάλληλο...Δεν έχει νόημα...

Δυστυχώς καταφέραμε να κάνουμε κομβικό το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όμως είναι γεγονός ότι από το παιχνίδι αυτό μπορεί να ξεκινήσει η αντεπίθεση της ομάδας. Σίγουρα ο άσσος μας είναι απαραίτητος και από βαθμολογικής απόψεως και από ψυχολογικής απόψεως ενόψει της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη. Όλοι την Κυριακή στο γήπεδο...

Και κάτι τελευταίο. Είναι κρίμα να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη για να επιστρέψουν οι Χούτος και Ρεκόμπα. Εάν χρειάζονται τώρα ας επιστρέψουν άμεσα. Δεν χρειάζεται να φοβούνται την αντίδραση του κόσμου. Η ομάδα έχει άμεση ανάγκη στην επίθεση και ο κόσμος θα καταλάβει. Εάν πάλι δεν καταλάβει, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα σε μία εβδομάδα. Ένα γυαλί όποτε κι αν ραγίσει, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Απλά δεν κολλάει.

7 σχόλια:

zamis είπε...

ολοι την κυριακη στο γηπεδο να υποστηριξουμε 90' την Πανιωναρα μας

violator είπε...

ωραίο μπλογκ...θα το παρακολουθώ...σωστό...γιατί η πανιωνάρα μας ομορφαίνει τη ζωή (στην πράξη μας την κάνει δύσκολη κάποιες φορές)

zouri1 είπε...

κατι δεν παει καλα.Ειναι δυνατον και αυτος να μην βλεπει οτι η πληγη του Πανιωνιου ειναι η αμυνα.?

zamis είπε...

παιδια μην τον αδικουμε χωρις λογο. Ειναι προφανες οτι μιλαει για επιθετικη βελτιωση εχοντας στο μυαλο του το ματς με ηρακλη.'' Και ο Λεβαδειακός θα έρθει για το αποτέλεσμα κοιτώντας πρώτα την αμυντική του λειτουργία.''. Επικεντρωνεται εκει γιατι θεωρει τη νικη απαραιτητη.Οσο για την αμυνα,ε,νομιζω κι ενα μωρο παιδι βλεπει τα προβληματα,ποσο μαλλον ενας προπονητης.

br fun_atic είπε...

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν στεγανά ανάμεσα στην άμυνα και στην επίθεση. Όλοι αμύνονται και όλοι, όταν έχουν την ευκαιρία, επιτίθενται. Η δική μας ομάδα έχει γίνει κάπως ντελικάτη και παλαιομοδίτικη. Υπάρχουν παίκτες μόνο γιά την επίθεση και άλλοι μόνο γιά την άμυνα. Μεγάλο λάθος.
Σχετικά με την δήλωση: Μάλλον εννοεί σε απλά ελληνικά ότι έχουμε ελλείψεις στην επίθεση και αυτοί που θα κληθούν να αναλάβουν το δύσκολο έργο πρέπει να τα βγάλουν πέρα.Μέχρι εδώ καλά. Θα φτάσουν όμως μπαλιές από το κέντρο στην επίθεση; Χλωμό. Συνεπώς είτε βάζουμε γκολ με κάποιο ανορθόδοξο τρόπο ή την έχουμε πατήσει...
Σχετικά με την άμυνα: Σαφώς και υπάρχει αμυντικό πρόβλημα. Και στην συγκεκριμένη γραμμή και στην γενικότερη αμυντική λειτουργία. Πρέπει όλοι να βάζουν τα πόδια τους στην φωτιά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό ΔΕΝ γίνεται. Πρέπει να θυμηθούμε την πρώτη χρονιά του Λίνεν. Όλοι είχαν πάθος. Η διοίκηση, ο προπονητής, οι παίκτες. Όλοι.
Τέλος πάντων. Δεν έχουμε την πρόθεση να βγάλουμε προκαταβολικά άχρηστο τον Λεμονή. Είναι γεγονός ότι όποιος κι αν έρχονταν μετά τον Λίνεν θα μας φαίνονταν κάπως.Ίσως η παρουσία του Λεμονή ενοχλεί γιά έναν λόγο. Όλοι οι Πανιώνιοι θεωρούσαμε (ή θέλαμε) πάντα ότι είμαστε ανεξάρτητοι. Όλοι οι υπόλοιποι πίστευαν γιά 'μας ότι είμαστε "τσάτσοι" άλλων ομάδων (κυρίως του Π.Α.Ο). Η παρουσία ενός δηλωμένου γαύρου στον πάγκο της ομάδας μας προκαλεί κάποιου είδους κόμπλεξ. Ίσως να μην θέλουμε να ακούσουμε γιά άλλη μία φορά ότι είμαστε "τσάτσοι". Αυτή τη φορά του Ολυμπιακού.Ας αφήσουμε όμως τα ψυχολογικά και ας επιτρέψουμε στον Λεμονή να κάνει την δουλειά του και να μας κερδίσει. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή...

zamis είπε...

η ομαδα εχασε τη συνολικη αμυντικη-επιθετικη λειτουργια της μετα την ελευση των 2 ουρουγουανων και την ταυτοχρονη ελλειψη νικολαου και εσχατως κιουμουρτζι.Απο κει που παιζαμε με τρια αμυντικα χαφ ,αρχισαν οι αναγκαστικες αλχημειες και τα προφανη κενα. Βαλτε σ'αυτο και τη μονιμη απουσια ομαδικου πνευματος χουτου και..να το αποτελεσμα+την ελλειψη παθους στην αμυνα(δε φταιει η ουρουγουαη γι'αυτο). Για να μην παρεξηγηθω,δε λεω οτι δε θελω τους 2(ο 3ος ομως δε θα μουλειπε)-αυτο θαταν μιζερια-περιγραφω την κατασταση.Το παιχνιδι με τις γριες δεν το κρινω,ολη η ομαδα ηταν σε αποσυνθεση. Να δουμε αν μπορει να δεσει ολο αυτο(προσωπικα αμφιβαλλω και ευχομαι να βγω λαθος)αλλα αν οχι,δε νομιζω οτι θα φταιει ο λεμονης..ο οποιος ναι,ενοχλει και γιατιτο φαντασμα του γερμανου πλανιεται παντου και γιατι οχι απλα ειναι γαυρος αλλα ειναι καταχωρημενος υπαλληλος του κοκκαλη

br fun_atic είπε...

πολύ σωστά όλα. Κάποια στιγμή θα πάρουμε ακόμη πιο ξεκάθαρη θέση στο θέμα με τον Χούτο. Θα περιμένουμε να αξιολογήσουμε την στάση και την απόδοσή του μέχρι εκεί που δεν παίρνει.Και αυτό όχι γιά εκείνον, αλλά επειδή δεν είναι καλό να γίνονται αυτή τη στιγμή πολλά σχόλια γι αυτό το θέμα...