Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη

Την μεγαλύτερη νίκη του σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέχρι την επόμενη πέτυχε χθες ο Ιστορικός. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς επικράτησε της Εφές Πίλσεν μέσα στο καυτό Αμπντί Ιπεκτσί με 78-69.


Η Πανιωνάρα αν και παρατάχθηκε με σημαντικότατες ελλείψεις (Γιαννούλης, Ζορόσκι, Τσβέτκοβιτς), εντούτοις πιάνοντας κατά διαστήματα εκπληκτική απόδοση (ιδίως στην τρίτη περίοδο), κατόρθωσε να αποδράσει με το διπλό.


Η νίκη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο σε βαθμολογικό – αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας ύστερα από τα προηγούμενα αποτελέσματα απέναντι σε Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Π.Α.Ο. Έτσι οι κυανέρυθροι αντιμετωπίζουν πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη.


Και ένα μικρό σχόλιο. Η ομάδα μπάσκετ έχει αποδεδειγμένα αλλάξει επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι η Ευρωλίγκα είναι αντίστοιχη του Champions League. Τη χαρά της συμμετοχής στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν μας έχει χαρίσει ακόμα η ομάδα ποδοσφαίρου. Και όμως εξακολουθούμε να σνομπάρουμε την ομάδα μπάσκετ, να την αφήνουμε να παίζει σε ουσιαστικά άδειο γήπεδο χωρίς να στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια ο κος Λιανός.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Ας την στηρίξουμε επιτέλους. Το αξίζει.

Teşekkür ederim Panionara


Δεν υπάρχουν σχόλια: