Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Έβαλντ εν Αυλίδι


Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από την Βικιπαίδεια:

Η Ἰφιγένεια ἐν Αὐλίδι είναι τραγωδία που έγραψε ο Ευριπίδης με άγνωστο το έτος που διδάχτηκε (παίχτηκε).

Το έργο εκτυλίσσεται με βάση το σχετικό μύθο της Ιλιάδας. Η επώνυμη ηρωίδα που βρίσκεται στις Μυκήνες προσκαλείται από τον πατέρα της Βασιλιά Αγαμέμνωνα στο στρατόπεδο των Ελλήνων στην Αυλίδα λίγο πριν τον απόπλου για την (αποβατική) εκστρατεία της Τροίας με δικαιολογία δήθεν να νυμφευθεί τον Βασιλέα των Μυρμιδόνων Αχιλλέα. Ενώ στη πράξη να θυσιαστεί υπέρ της πατρίδος στη Θεά Άρτεμη. Όταν όμως έφθασε συνοδευόμενη από την μητέρα της και έγινε γνωστός ο αληθής σκοπός της πρόσκλησης η μεν Κλυταιμνήστρα ικετεύει τον Αχιλλέα όπως σώσει την φημισμένη περί αυτού νύφη, η δε κόρη τον πατέρα της να μη προβεί σε τέτοια πράξη. Ο Αχιλλέας υπόσχεται να παρακωλύσει τη θυσία αλλά ο στρατός σε στασίαση απαιτεί την εκτέλεσή της θυσίας. Και ενώ τα πράγματα περιπλέκονται η ευγενική ηρωίδα αποδέχεται την ποθούμενη πράξη αφού εκούσια προσφέρεται εις θυσία για την Πατρίδα.

Κάτι αντίστοιχο έγινε στην περίπτωση του κου Λίνεν. Χωρίς άλλο σχόλιο.

Ας αποχαιρετίσουμε τον αναμορφωτή του Πανιωνίου. Ίσως τον καλύτερο προπονητή που πέρασε ποτέ από την ομάδα. Τα όποια λάθη του ήταν σαφέστατα λιγότερα από τις ορθές ενέργειες. Δημιούργησε παίκτες, έδωσε ευκαιρίες σε νέους, οργάνωσε τα τμήματα υποδομής, ανέστησε παίκτες όπως τον Τζιμπουρ. Δούλεψε σοβαρά και σκληρά για την ομάδα. Ακόμη κι αν κάποιοι του καταλόγιζαν αστοχίες κατά τη διάρκεια του αγώνα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η ομάδα ήταν άψογα προετοιμασμένη και καλοδουλεμένη. Του στοίχησε η οικογενειοκρατία (μεγάλο λάθος) και το ότι δεν σήκωνε βεντετιλίκια

Ο ίδιος ο Λίνεν ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο γιά την ομάδα. Γιατί είχε την δυνατότητα να δημιουργεί παίκτες. Οι κακόπιστοι ας δουν τον Κοντοέ και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Καλή επιτυχία ανένταχτε κε Λίνεν.

Από εκεί και πέρα: Πρέπει όλοι να σεβαστούμε την απόφαση της διοίκησης γιά την απομάκρυνσή του και να εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε την ομάδα. Όπως λοιπόν η διοίκηση απέδειξε ότι είναι διατεθειμένη να ενισχύσει σοβαρά την ομάδα (Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ), το ίδιο πρέπει να κάνει και με τον νέο προπονητή.

Ο νέος προπονητής πρέπει να είναι γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας διότι θα αναλάβει την ομάδα στην μέση της σεζόν. Πρέπει να έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Πρέπει να έχει την ικανότητα να δαμάσει τις βεντέτες και να εργαστεί σοβαρά στα τμήματα υποδομής. Πρέπει να είναι γνώστης του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γιά να μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες μεταγραφές γιά την περίοδο του Δεκεμβρίου. Εν ολίγοις πρέπει να είναι τουλάχιστον ισάξιος του κου Λίνεν και να μην θεωρείται οπαδός άλλης ομάδας. Και επειδή στην παρούσα φάση δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος που να συγκεντρώνει όλα αυτά, ας συγκεντρώνει τα περισσότερα. Αρκεί να μπορεί να εμπνεύσει σεβασμό. Αλλιώς το παιχνίδι είναι χαμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: