Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Κριτική αγώνα Ολυμπιακού - Πανιωνίου

Δεν έχει νόημα να κανείς κριτική στα εύκολα παιχνίδια ή στα νικηφόρα. Η κριτική έχει νόημα στα δύσκολα. Εκεί δηλαδή όπου όλη η ομάδα πρέπει να τα δίνει όλα για το θετικό αποτέλεσμα.

Παρ' όλες τις υποτιθέμενες ψυχολογικές ντόπες του προπονητή, σήμερα είδαμε έναν Πανιώνιο παραδομένο στις διαθέσεις του Ολυμπιακού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τερματοφύλακας: Απερίγραπτος. Πόσα αστεία γκολ πρέπει να φάει ακόμα γιά να τον στείλουμε στον πάγκο ή κάπου αλλού; Για το όνομα του Θεου. Ο νεοφώτιστος Πανθρακικός έχει δύο πολύ καλύτερους τερματοφύλακες κι εμείς πελαγοδρομούμε ακόμα με τον Κρέσιτς. Μα είναι δυνατόν; Αυτή την στιγμή πρέπει να είναι ο χειρότερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος.

Άμυνα: Η δουλειά τους ήταν δύσκολη απέναντι στα αστέρια του Ολυμπιακού. Φρόντισαν με την απόδοσή τους να τους κάνουν την ζωή ακόμη πιό εύκολη. Ο Κοντοές είχε θέση σε αυτό το παιχνίδι. Ίσως το αμυντικό σχήμα να ήταν πολύ βαρυ γι' αυτό το παιχνίδι.

Κέντρο: Για άλλη μία φορά χάσαμε το κέντρο...Χωρίς άλλα σχόλια.

Ρεκόμπα: Σύμφωνοι ήταν ανέτοιμος, σύμφωνοι προέρχονταν από τραυματισμό, πρέπει όμως κάποια στιγμή να αρχίζει να αποδίδει τα αναμενόμενα. Εδώ και αρκετό καιρό αρκείται σε πασούλες και σεντρούλες.Σε καμία περίπτωση ο Πανιώνιος δεν δείχνει μαζί του φοβερά καλύτερος. Ουσιαστικά τον είδαμε να αποδίδει γιά τελευταία φορά στο παιχνίδι με τον Άρη. Με τέτοιου είδους απόδοση ούτε μεγάλο βλέπουμε φίλε Αλβάρο, ούτε Ευρώπη, ούτε κύπελο.Είχες υποσχεθεί και γκολ στο Καραϊσκάκη. Μάλλον τελικά φοβήθηκες τον πεθερό σου.

Εστογιάνοφ: Ότι λάμπει αυτή την στιγμή στην ομάδα είναι ο Ουρουγουανός.

Επίθεση: Ο προπονητής μας έχει διαγνώσει πρόβλημα στην επίθεση. Το πρόβλημα στην άμυνα είναι γνωστό. Στο κέντρο δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε κέντρο...κατά τα άλλα πάμε γιά υπέρβαση...

Και μιά τελευταία ερώτηση κρίσεως: Ο Πανιώνιος του Λίνεν δεν είχε δουλέψει θέματα τακτικής; Ποιά ακριβώς τακτική είδαμε σήμερα; Πόσο ασύνδετη ήταν σήμερα η ομάδα; Πόσο μακριά ήταν η μια γραμμή από την άλλη;

Πέρσι στην Νέα Σμύρνη είχαμε φάει τέσσερα γκολ, αλά το είχαμε ευχαριστηθεί. Τον παίζαμε τον Ολυμπιακό στα ίσια. Φουλ επίθεση και ότι βγεί. Τι ακριβώς είδαμε σήμερα; Ποιά νοοτροπία νικητή πέρασε ο προπονητής που δεν περνούσε ο Λίνεν; Γιατί τίποτα τέτοιο δεν φάνηκε. Ας φροντίσουν λοιπόν όσοι κάνουν δηλώσεις να τις επιβεβαιώνουν και μέσα στο γήπεδο...

Υ.γ

Μπράβο στον Φανούρη. Τελικά είχε δίκιο ο φίλος που έγραψε ότι ο Φανούρης είναι ιδέα… Μπράβο και πάλι

20 σχόλια:

zamis είπε...

μια μικρη ομαδα,αυτο ειμασταν.Τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα..

br fun_atic είπε...

αυτη τη στιγμή έχουμε μονάδες που παίζουν γιά τον εαυτό τους, αλλά όχι ομάδα. Έχουμε ιδιοκτήτη αλλά όχι πρόεδρο, έχουμε αστέρια αλλά όχι εργάτες.Πριν από λίγο καιρό είχαμε τουλάχιστον προπονητή, φιλοδοξίες γιά υπέρβαση και όνειρα. Πιθανότατα η 10 θέση δεν είναι αυτή που θα τερματίσει ο Πανιώνιος. Σίγουρα θα ανέβει. Όμως μας έχει αφήσει πολύ κακές εντυπώσεις...Κάποιος πρέπει να πάρει μέτρα άμεσα.

Sot Rods είπε...

Δεν είδαμε τίποτα από τον Πανιώνιο απόψε. Ή μάλλον είδαμε. Είδαμε κοουτσάρισμα της δεκατίας του ’70. Είδαμε τον Σκούφαλη να ξεκινάει αριστερά (!) μετά να αλλάζει με τον Εστογιάνοφ και να είναι αυτός αριστερά, μετά να ξαναλλάζουν μεταξύ τους κ.ο.κ. Για να μπερδέψουν ποιόν? Τον Βαλβέρδε? Κάποια στιγμή ήταν και οι δυο δεξιά στη φυσική τους θέση, άκρως μπερδεμένοι οι ίδιοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει να χωρέσουν και οι δυο στην 11αδα. Όταν μπήκε ο Κοιλιάρας ήρθε μια κάποια ισοροπία στην ομάδα αλλά ήταν ήδη αργά. Γενικά, οι παίκτες έδειχναν να πελαγοδρομούν. Να είναι απροετοίμαστοι και χωρίς καθοδήγηση. Ο Ρεκόμπα δεν φαίνεται να έχει πολλές δυνάμεις και δεν νομίζω αυτή η εμφάνισή του να οφείλεται απλά και μόνο στον πρόσφατο τραυματισμό του. Ο Εστογιάνοφ ἠταν για άλλη μια φορά ευχή και κατάρα μαζί. Έχασε ξανά ένα απίστευτο τετ-α-τετ. Αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει σκοράρει ακόμα. Όποτε έπαιρνε πάντως τη μπάλα είχε τουλάχιστον δυο αντιπάλους να αντιμετωπίσει (πολύ καλά δουλεμένος ο Ολυμπιακός σε αυτό το σημείο) χωρίς όμως η υπόλοιπη ομάδα να δείχνει ότι το περίμενε για να μπορέσει να το εκμεταλευτεί. Παρόλο που σχεδόν όλα τα παιδιά είχαν διάθεση και φιλότιμο, αυτά δεν φτάνουν. Είμασταν 2 κλικ πιο κάτω σαν ομάδα. Το πρόβλημα που έχουμε στον πάγκο είναι μεγάλο και δεν το έχει καταλάβει ακόμα ο κόσμος.

br fun_atic είπε...

μπες στο φόρουμ να τα πεις αυτά...θα πέσουν να σε φάνε...βλέπεις γιά εκείνους τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο.Κάποιοι είναι βέβαια υπεράνω κριτικής...
Το πρόβλημα δεν είναι η βαθμολογκή θέση. Είναι η συνολική απόδοση της ομάδας.Μετά το παιχνίδι με τον Άρη δείχνουμε και είμαστε χάλια. Αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να εξηγηθεί. Υπάρχει μεγάλη φαγομάρα στην ομάδα.
Και μιά ερώτηση: Ο Ρεκόμπα γιατί παίζει τόσο πίσω;

Sot Rods είπε...

Έλα ντε. Ας μας πει ο Χούτος...

zouri1 είπε...

εγω θα ξεκινησω πρωτα απο τον Κρεσιτς.
Ελεος πια.Καλυτερα να παιζουμε με 10.Μακραν οτι χειροτερο σε α και β εθνικη.Μετα παω στον Λεμονη.Οσο πιο γρηγορα φυγει τοσο πιο καλα θα ειμαστε.Αφου δεν μπορει μην τον πιεζουμε αλλο

br fun_atic είπε...

Μιά καλή λύση είναι να παίζει μπακότερμα ο Μπερντέ.Εντάξει, δεν είναι ωραίο να κάνεις ατομική κριτική σε έναν παίκτη και μάλιστα σκληρή, αλλά με τον Κρέσιτς έχουμε φτάσει στα όριά μας. Τι είδους συμβόλαιο έχει αυτό το παιδί; Πόσα κοροϊδίστικα γκολ πρέπει να φάει για να βρεθεί έστω στον πάγκο;Γιατί ξεχνάμε ότι τον είχαμε πάρει ως αναπληρωματικό ενός εξίσου κακού τερματοφύλακα;
Όλα αυτά τα γράφουμε όχι από πίκρα γιά τα χθεσινά γκολ και την ήττα. Είναι σαχλό όμως να ακούμε διαρκώς ότι έχουμε στόχους, φοβερά όνειρα, ότι διεκδικούμε κύπελα και εξόδους στην ευρώπη - uefa (μπορεί και champions league - πρωτάθλημα όμως από του χρόνου) και από την άλλη εδώ και τρείς αγωνιστικές να βλέπουμε μία ομάδα στα όρια της διάλυσης.
Και κάτι ακόμη κι ας στεναχωρηθούν πολλοί: Τον λατρέψαμε τον Ρεκόμπα, τον κάναμε θεό, έχουμε γεμίσει τον κόσμο με σημαίες της χώρας του, ας αρχίσει να αποδίδει και λίγο. Τα χρήματα που τον πληρώνουμε είναι μυθικά γιά τις οικονομικές μας δυνατότητες. ; Έχει υποχρέωση να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Από αυτόν περιμένουν οι πιτσιρικάδες. Ότι κάνει είναι μέχρι το 60. Μετά johny walker.Δεν μπορεί να δηλώνει ότι έχει έρθει γιά να κατακτήσει κάτι μεγάλο και από την άλλη να παίζει διαρκώς το ένα - δύο στο κέντρο του γηπέδου. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Άρη που μας ξελάσπωσε, σε όλα τα άλλα αρκέστηκε απλά σε λίγα μαγικά και τίποτα άλλο.Ούτε ένα σουτ.
Τελικά ένα πράγμα φταίει. Η αποχώρηση του Τζιμπουρ. Απόδειξη: έτσι παίζαμε και πέρσι όσες φορές δεν τον είχαμε μέσα. Σκεφτείτε τα παιχνίδια που έλλειψε (π.χ εντός με τον Άρη - play off). Ο τσαμπουκάς και η δύναμη αυτού του παιδιού ανέβαζε όλη την ομάδα. Πέρσι ξέραμε ότι θα δεχτούμε γκολ, επειδή η άμυνά μας ήταν εξίσου κακή, ξέραμε όμως ότι θα βάζαμε κι όλας (ίσως και περισσότερα). Φέτος δεν υπάρχει αυτή η σιγουριά.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Νομίζω πως έχετε δίκιο (κατ' αρχάς) γιά τον Κρέσιτς, αλλά υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ζητήματα από αυτόν. Ο οποίος νομίζω πως έχει κάνει και καλά παιχνίδια επί Λίνεν.

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι όμως η εικόνα της ομάδας με τον Σερ Τάκη. Έχει κανείς ιδέα γιατί παρέταξε την ομάδα στο Καραϊσκάκη χωρίς striker; Γιατί δεν έβαλε τον Γκονσάγκα έστω και σαν αλλαγή; Μάλλον, γιά να μη γίνει κανένα αστείο και βάλει γκολ, οπότε ζορίσει η κατάσταση γιά το Χούτο την επόμενη Κυριακή!

Από την άλλη, έλεος πιά με τα παπαγαλάκια που ξαμολύθηκαν από τους "οργανωμένους" γιά να μας ενημερώσουν ότι ο Λίνεν "έπαιρνε μίζες και γι' αυτό έφτασε η ομάδα με 38 παίκτες", ότι "ανεχόταν τον Πλετζ να στήνει παιχνίδια", ότι "έτρωγε 4άρες στα ντέρμπυ και δεν είχε τακτική", ότι, ότι, ότι ...
ΕΛΕΟΣ!!! ΈΧει και η ξεφτίλα τα όριά της. Ας δούνε την υπέροχη τακτική που εφαρμόσαμε την Κυριακή. Μάλλον πίστευαν πως με τέτοιο χαοτικό σύστημα (ή μάλλον, έλλειψη οποιουδήποτε συστήματος) θα μπερδευτεί ο γάβρος. Δεν εξηγείται αλλιώς!!! ΣΟυ λέει τώρα αριστερά ο Σκούφαλης, τώρα δεξιά ο βαψομαλλιάς, πουν' ο παπάς, να ο παπάς, θα μπερδευτούν!

Όσο γι' αυτό που έγραψες br_fun_atic γιά το Ραφίκ, δίκιο έχεις. Κι εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω την εικόνα του στο γήπεδο. Αλλά αν κάποιος δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τη φανέλα του Πανιωνίου, που τον έβγαλε από τα αζήτητα, ας φεύγει. Τι να κάνουμε? Τώρα βέβαια μείναμε με τον ρεκόμπα που μάλλον γιά τη Μύκονο τον κόβω και με τον Εστογιάννοφ που είναι πραγματικά αξιαγάπητος αλλά άμα βάλει γκολ ποτέ εμένα να με χέσετε!

Α ρε zamis! Δεν μας λένε και οι διάφοροι ξερόλες από τα blogs και τα fora τι είναι αυτά που "ξέρουν από μέσα" και τι κρύβει το παγόβουνο "πέρα από την κορυφή του"; Γιατί εγώ αυτό που βλέπω είναι πως είχαμε μία ομάδα που τη σεβόντουσαν όλοι, κάποιες φορές έπαιζε και ωραία μπάλα, παίζαμε παντού επιθετικά λες και είμασταν δεν ξέρω κι εγώ ποιά ομάδα, τρώγαμε 4άρες και είχαμε το κεφάλι ψηλά. Και τώρα ξεφτιλιζόμαστε στο Καραισκάκη και ο "προπονητής" μας χαριεντίζεται με τους γάβρους γιά να κρατήσει "άκρη" γιά το μέλλον, και δεν σχολιάζει καν τα 2 γκολ οφ-σάιντ, το ένα (τουλάχιστον) καραμπινάτο πέναλτυ, και την αποβολή του Κουμορτζί που ήταν γιά γέλια ...

Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Τσακίρης είναι ένας καλός Πανιώνιος, με προθέσεις άριστες. Πως πιάστηκε τόσο μαλάκας να τον παραμυθιάσει ο Χούτος πως θα του φέρει παιχταράδες και θα κάνει την "υπέρβαση", δεν μπορώ να καταλάβω. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω την απρέπεια να πηγαίνει στη λέσχη φίλων με κουστωδία Χούτο/Ρεκόμπα και να κάνει δηλώσεις γιά το Λίνεν. Όπου τι έλεγε; ;Oτι ο Λίνεν δεν ήθελε το Ρεκόμπα, το οποίο πιθανώς να είναι αλήθεια. Γιά ελάτε, μετά τα τελευταία γεγονότα στη θέση του προπονητή, που σκέφτεται πως αντί γιά μία "βεντέτα" που θα φορμαριστεί (πιθανώς) μερικούς μήνες μετά (και άντε να το δούμε!!!) μπορείς να πάρεις κάποιους παίκτες και να προσπαθήσεις από την 5η θέση να πας λίγο ψηλότερα και να διασκεδάσεις και λίγο παραπάνω στην ΕΥρώπη. Είμαστε σίγουροι ότι είχε άδικο???

br fun_atic είπε...

Σαφέστατα και συμφωνούμε με όσα γράφεις costa. Γιά του λόγου το αληθές μπορείς να ανατρέξεις σε παλαιότερα κείμενα και σχόλια.
Κατ' επανάληψη έχουμε στηρίξει τον Λίνεν, κόντρα σε όλους τους άλλους που δήλωναν ευχαριστημένοι από την απομάκρυνσή του.
Γενικά προσπαθούμε να κρατάμε μιά ψύχραιμη θέση (και στα καλά και στα άσχημα). Όμως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.
Σαφέστατα και ο Τσακίρης έχει καλές προθέσεις. Όμως πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από την άνοιξη και ύστερα είναι απών.

Sot Rods είπε...

Κύκλοι κοντά στη ΠΑΕ έχουν σήμερα την άποψη ότι για το χθεσινό χάλι ευθύνεται ...ο Λίνεν! Οτιδήποτε στραβὄ γίνεται από εδώ και εμπρός θα τα ρίχνουμε εκεί που δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Άντε να δούμε πόσο καιρό θα κρατήσει το παραμύθι.

zamis είπε...

''Η συνάντηση, θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη μορφή, αν στο 5ο λεπτό είχε μπει το γκολ για την ομάδα μας, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να αποκρούσει σε σουτ του Εστογιανόφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια θέση.''

απο το σαιτ της παε

εχουμε ξαναγινει γραφικοι σε ολα τα επιπεδα.Επισης νομιζω οτι και για τα αθλια ελληνικα των πεντε αυτων αραδων φταιει ο Λινεν..

costas
ice ice baby..:)

Sot Rods είπε...

Ο τύπος της Δευτέρας:
"Ως ξεχωριστές στιγμές χαρακτήρισε αυτά που έζησε στον γήπεδο Καραϊσκάκη ο τεχνικός του Πανιώνιου Τάκης Λεμονής".

Να τον χαίρονται αυτοί που τον έφεραν!

br fun_atic είπε...

Το θέμα είναι ότι διαπιστώνουμε τα προβλήματα αλλά δεν είναι δυνατόν να προτείνουμε λύσεις. Ας περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στο προσεχές διάστημα θα αποχωρήσουν αρκετοί παίκτες και προφανώς θα αποκτηθούν κάποιοι άλλοι. Ίσως αλλάξει η αγωνιστική εικόνα.
Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Δεν έχουμε πληροφορίες από μέσα, ούτε άκρες, αλλά το πράγμα μιλάει από μόνο του. Υπάρχει πρόβλημα στα αποδυτήρια. Όσο δεν απομακρύνεται αυτός ή αυτοί που τα δημιουργούν η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.
Πάντως, ο Πανιώνιος είναι ίσως η μοναδική ομάδα που άλλαξε προπονητή και πηγαίνει χειρότερα από πριν (βλέπε Ηρακλή, Αστέρα, Ο.Φ.Η κ.λ.π). Αυτό κάτι λέει...
Είναι προφανές ότι η αλλαγή προπονητή δεν επηρέασε θετικά την ψυχολογία των παικτών, για τον απλούστατο λόγο ότι τον ήθελαν τον Λίνεν. Μην τρελαθούμε κι όλας. Σε κάθε συνέντευξη οποιουδήποτε παίκτη της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια γίνονταν εκτενής αναφορά στον Λίνεν και στην συνεισφορά του. Τελικά οι παίκτες τον ήθελαν, οι φίλαθλοι τον ήθελαν και έγινε το χατίρι μιας παρεούλας...
Πολλές φορές ακούω ότι δεν πρέπει να κολλάμε στα πρόσωπα και ότι προέχει ο Πανιώνιος. Αυτό θεωρητικά είναι σωστό. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποια πρόσωπα είχαν συνδεθεί τόσο στενά με την αναγέννηση της ομάδας, ώστε είναι αδύνατον να μην γίνεται αναφορά σ’ αυτά. Ο Πανιώνιος πήγαινε μπροστά γιατί γούσταρε ο Τσακίρης και τα έδινε όλα, γιατί είχε εμπιστευτεί έναν πολύ υπεύθυνο και εργατικό άνθρωπο (Λίνεν), ο οποίος μπορεί να είχε και κάποια στραβά όμως είχε βάλει τάξη στην ομάδα σε πολλά επίπεδα και γιατί ο κόσμος είχε αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι γίνονταν μια σοβαρή προσπάθεια και την στήριζε.
Και μια ερώτηση κρίσεως: Όταν επιστρέψει ο Χούτος στην ομάδα θα ξαναγίνει αρχηγός;

zamis είπε...

Μεχρι τωρα ξεραμε τον παικτη-προπονητη.Εμεις το παμε παραπερα,εχουμε παικτη-προπονητη-προεδρο.

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από σημερινό δημοσίευμα σε ηλεκτρονική εφημερίδα [http://sports.e-go.gr/]:

"O Λεμονής ... μοιάζει αποφασισμένος ν' αλλάξει πολλά, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Ηταν ήδη γνωστό ότι περίπου δέκα παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν, αφού το ρόστερ αριθμεί 38 άτομα. Τώρα, ο Λεμονής σκέφτεται να διώξει ακόμα περισσότερους, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και κάποια ονόματα-έκπληξη.

Λέγεται ότι οι Νεοσμυρνιώτες θα κινηθούν για την απόκτηση δύο τουλάχιστον αμυντικών και ενός μέσου.
Ολα αυτά για να δημιουργηθεί ένα συμπαγές και ανταγωνιστικό σύνολο, που θα στηριχθεί στην τριάδα των Ρεκόμπα, Εστογιάνοφ και Χούτου."

Διαβάστε προσεκτικά την τελευταία παράγραφο. Δεν νομίζω πως χρειάζεται σχόλιο.

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο και μου έρχεται να ξεράσω από τη συμπεριφορά του Λεμονή στο Καραϊσκάκη. Δεν ζήτησε κανείς μας τίποτα παραπάνω, από το να εκτιμούν τη φανέλα του παίκτη ή τη "φόρμα" του προπονητή, όσοι τις φορούν. Ποιός θα τολμούσε τώρα να πεί πως ο Λεμονής εκτιμά την ομάδα που τον έβγαλε από την απαξίωση που (σωστά, πολύ σωστά) του επιφύλαξε ο κόσμος του ποδοσφαίρου όταν τον πέταξε σα λεμονόλουπα το αφεντικό του; Mάλλον κανείς ...

Και θέλει και να αναμορφώσει τον Πανιώνιο ... Βέβαια, δουλεύει καλά στην τακτική όπως είδαμε.

zamis είπε...

κι εγω παντως οσο κι αν το ριχνω στην τρελη οποτε σκεφτομαι τις δηλωσεις και τη συμπεριφορα λεμονη στο τηγανι με πιανει τρελα. Εμεις του κανουμε την τιμη να καθεται στον παγκο του Ιστορικου και οχι αναποδα. Αντε με τον κολογαυρο

br fun_atic είπε...

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή.
Ο Λεμονής είναι Ολυμπιακός και δεν το έκρυψε ποτέ. Είχε διακρίσεις με την ομάδα του Ολυμπιακού και οι γαύροι τον αγαπούν. Λογικό λοιπόν να το απευθύνουν συνθήματα. Κι εμείς το ίδιο θα κάναμε εάν έρχονταν αντίπαλος στην Νέα Σμύρνη ο Λίνεν.
Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον Λεμονή γιά την ενδεκάδα που παρέταξε την Κυριακή διότι αντικειμενικά ήταν η καλύτερη δυνατή (ίσως με μία - δύο ενστάσεις - Κοντοές και Άντερσον). Σίγουρα έκανε τραγκά λάθη στο κοουτσάρισμα, όπως επίσης είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι από τους παίκτες μας διακρίθηκαν σε αυτό το παιχνίδι.
Μέχρι τώρα ακούγαμε βέβαια ότι ο Λίνεν ήταν καλός σε όλα τα άλλα, κακός όμως στο κοουτσάρισμα (δεν έβλεπε γήπεδο). Από τον Λεμονή πάλι σε αυτό το σίγουρα σύντομο χρονικό διάστημα δεν έχουμε δει το τρελό κοουτσάρισμα. Είναι σαφέστατα χειρότερος του Λίνεν.
Και κάτι άλλο.Έχει καταντήσει αηδία το θέμα με τους 38 παίκτες. Δεν είχαμε ποτέ 38 παίκτες. Όποιος θέλει μπαίνει στην επίσημη σελίδα και το διαπιστώνει. Οι παίκτες είναι γύρω στους 35 μαζί με τους τερματοφύλακες. Είναι προφανές όμως ότι μαζί με την ανδρική ομάδα προπονούνταν και κάποιοι νέοι. Φυσικό δεν είναι αυτό; Ο Τσακίρης δεν είχε αναθέσει στον Λίνεν να δημιουργήσει φυτώριο; Από που θα προέκυπταν αυτοί οι παίκτες; Από τα γήπεδα 5Χ5;
Είναι τρελό να προβάλεται ως δικαιολογία ότι δήθεν λόγω του μεγάλου αριθμού των παικτών δεν γίνονταν σωστή προπόνηση. Τόσο καιρό δηλαδή πως έπαιζε καλά ο Τζιμπούρ, ο Χούτος, ο Μάκος, ο Σπυρόπουλος, ο Φερνάντεζ και τόσοι άλλοι; Τι είδους προπόνηση έκαναν γιά παράδειγμα πέρσι που έβγαζαν μάτια; Τι θέλουν να μας πούν δηλαδή; Ότι στο οικογενειακό διπλό έπαιζαν 19 με 19;Τι μπάτζετ διαχειρίζονταν ο Λίνεν, που γιά να καταλήξει να πάρει έναν φθηνό παίκτη έκανε ένα μήνα δοκιμές και ξαφνικά η ομάδα άρχισε να δαπανά εκατομμύρια;
Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στα ονόματα των παικτών που θα αποχωρήσουν. Είναι προφανές ότι θα αποχωρήσουν νέοι παίκτες και σαφέστατα κάποια από τα παιδιά του Λίνεν. Όσοι δηλαδή δεν μπορούν να δεχθούν την αλλαγή προπονητή και νοοτροπίας της ομάδας.
Γιά τον Ρεκόμπα: Εξακολουθούμε να τον πιστεύουμε. Όμως πρέπει να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Ας παίζει ένα ημίχρονο αλλά ας τα δίνει όλα. Το πρόβλημα μαζί του είναι πως δεν δείχνει ότι προσπαθεί.Ας θυμηθεί ότι είναι επιθετικός γιά όνομα του θεού. Αυτή την στιγμή είναι πολύ χειρότερος από τον Ριβάλντο στα τελευταία του.Πρέπει να ανέβει. Όμως είναι κακό γιά τον ίδιο να εξαρτά διαρκώς τον ερχομό του στον Πανιώνιο από τον Λάμπρο Χούτο. Καλή η φιλία,αλλά στην ομάδα ήρθε και γιά άλλους λόγους. Ας πούμε ότι πληρώναμε καλά γιά να παίξει σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και μάλιστα χωρίς δοκιμή.
Όταν κάποιος έχει έρθει στην ομάδα ως μεσσίας και έχει αποδεχθεί με δηλώσεις του αυτό τον ρόλο, πρέπει να το αποδεικνύει και στο γήπεδο.

Sot Rods είπε...

Πολύ καλό το τελευταίο post και συμφωνώ μαζί σου.

Θελω να αναφερθώ και σε ένα προηγούμενο που έλεγες ότι "Το θέμα είναι ότι διαπιστώνουμε τα προβλήματα αλλά δεν είναι δυνατόν να προτείνουμε λύσεις".

Μα φίλε μου υπάρχει λύση και λέγεται Κώστας Τσακίρης. Με όλη την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό του θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Καλώς ή κακώς τα χάλασε με το Λίνεν. Δεκτό! Ας έφερνε όμως έναν καλύτερο ή έστω αντάξιό του Λίνεν προπονητή και σε κάθε περίπτωση όχι το γαυρόβλαχο. Με την επιλογή αυτή γκρέμισε ό,τι έχτιζε δυόμιση χρόνια και απογοήτευσε παίκτες και φιλάθλους.
2. Δεν θέλει να ασχοληθεί ο ίδιος με τα καθημερινά. Κι αυτό δεκτό! Ας βάλει όμως έναν επαγγελματία manager να «τρέξει» την εταιρία και σε κάθε περίπτωση όχι το Γαλλή. (Που έμαθε ο Γαλλής management? Πουλώντας φωτιστικά? Με την ευκαιρία, ο Μαυρόπουλος τι ακριβώς αντικείμενο έχει?)
3. Όντως το ρόστερ είναι μεγάλο. Κι ο Λίνεν το καλοκαίρι ζήτησε να φύγουν 8 παίκτες. Έλυσε τα συμβόλαιά τους η Διοίκηση? Όχι! Αντ’ αυτού πρόσθεσε ξαφνικά τους Ουρουγουανούς και τον Γκοζάνκα και απλά έδωσε 2 παίκτες δανεικούς σε ομάδες Β’Εθνικής.
4. Αναδιοργάνωση στόχων και master plan του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θυμηθείτε πόσες «ομάδες» ήταν αναγκασμένος να ετοιμάσει μέσα σε ένα 4μηνο ο Λίνεν. Μια για τα playoff (ρίξαμε στο δρόμο και τον Ατρόμητο), μια για το ιντεροτότο, μια για το πρωτάθλημα και μια για να χωρέσουν οι Ουρουγουανοί ενώ έχει ήδη ξεκινήσει(!) το πρωτάθλημα. Μύλος δηλαδή από πλευράς οργάνωσης. Θα μπορούσαμε να πάρουμε νωρίς την απόφαση να μην παίξουμε ιντερτότο (η Λάρισα δηλαδή γιατί δεν ήθελε?) και ας μην παίζαμε φέτος Ουέφα. Δεν νομίζω ότι θα πείραζε τόσο πολύ τον κόσμο μπροστά στο οργανωτικό μπάχαλο που ακολούθησε.
5. Πάμε στο κεφάλαιο νέοι παίκτες. Καλώς ή κακώς έφυγε ο Τζιμπούρ. Από ποιόν αντικαταστάθηκε? Από τον Γκοζάνκα? Πήραμε τον Κοιλιάρα (δώρο σωτηρίας του Εργοτέλη?) ο οποίος κάποτε μας έβαλε ένα φανταστικό γκολ. Κάνει όμως για εμάς? Κάνει για ομάδα που πάει να μπει σφήνα στο κατεστημένο? Θα τον περιμένουμε να μεγαλώσει μήπως και ψηλώσει λίγο? Μαζί με τον Νικολάου είναι ίσως οι πιο χαμηλοί χαφ του πρωταθλήματος. Πήραμε Ντρεσκ, πήραμε Ντακόλ, πήραμε, πήραμε, πήραμε. Ο Λίνεν ήταν ενήμερος για τις κινήσεις αυτές? Έχω την αίσθηση ότι άλλα ζήταγε και άλλα του φέρνανε. Επιπλέον, αν ήταν να πάμε ομαλά τη χρονιά (βλ. σημείο 4), θα δίναμε ευκαιρίες στα παιδιά των υποδομών. Πιστέψτε με υπάρχουν ταλεντάρες!
6. Θα πρέπει να δούμε λίγο την φυσική κατάσταση των παικτών. Τι βιομετρικά «εργαλεία» χρησιμοποιούνται στον Πανιώνιο? Τι προπονήσεις γίνονται? (Αφήνω στην άκρη το ανεκδιήγητο με τους προσωπικούς γυμναστές). Μήπως είναι πολλοί οι τραυματισμοί? Μήπως ο Γιάννου είχε δίκιο? Γνωρίζουμε πότε φορτσάρει ο κάθε παίκτης –φυσικά και ψυχολογικά- και τι ενημέρωση έχει ο head coach όταν προετοιμάζει το επόμενο ματς? Πάλι για οργάνωση μιλάω.

Θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει πολλά ακόμα. Εγώ δεν είμαι ειδικός. Ας συνεχίσουν άλλοι.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ο Κώστας Τσακίρης μας έβαλε ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη και το εκτιμώ αφάνταστα. Χωρίς αυτόν και τον Λίνεν, όχι 5η θέση δυο συνεχόμενες χρονιές αλλά μάλλον για «κάτω» μας έβλεπα. Στο χέρι του όμως είναι να προστατεύσει την επένδυσή του με σωστές κινήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει το μέρος του υπαλλήλου και να διώχνει τον προϊστάμενο. Ή φεύγουν και οι δυο ή φεύγει ο υπάλληλος (κι ας έφευγαν μαζί οι Ουρουγουανοί). Τώρα τίποτε δεν σταματάει κάποιον άλλον ή τον ίδιο υπάλληλο να κάνει τα ίδια. Ελάτε στη θέση των υπολοίπων «μικρών νέγρων». Με τι μάτι βλέπουν τώρα το Χούτο? Τι πειθαρχία υπάρχει στα αποδυτήρια? Και το κυριότερο, αν ο επόμενος προπονητής δεν λέγεται Μουρίνιο, πως αντιμετωπίζει Χούτο-Ρεκόμπα-Εστογιάνοφ ξέροντας τι έχει προηγηθεί? (Γι αυτό, για να κάνουμε και λίγη πλάκα, πλέον έχω πειστεί για ένα πράγμα. Ο προπονητής του Πανιωνίου δεν είναι ο Λεμονής. Είναι ο Χούτος αλλά δεν το έχουμε ακόμη ανακοινώσει στους υπόλοιπους παίκτες μέχρι να δούμε τι παίζεται με τα συμβόλαιά τους).

Διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και πολλά μπορούν να συμβούν. Το κυριότερο όμως που πρέπει να γίνει είναι να επανέλθει η αξιοπρέπεια στον Πανιώνιο. Γι αυτό ακριβώς ερχόμαστε στο γήπεδο. Πικραθήκαμε πολλές φορές επί Λίνεν αλλά κατά βάθος είχαμε πάντα ψιλά το κεφάλι. Παίζαμε αυτό που μπορούσαμε και το χαιρόμασταν. (Η αξιοπρέπεια των Πανιωνίων όμως όταν κάνουμε παρέες τύπου Σκόρδα και Μητρόπουλου διακυβέβεται ολοφάνερα φίλε Κώστα Τσ).

Σας ευχαριστώ που με ανεχτήκατε με ένα τόσο μεγάλο κείμενο.

zamis είπε...

ναι και εμεις το λινεν θα τον αποθεωσουμε.Αυτο που εγινε ομως προχτες ειναι περιφρονηση προς τον κοσμο και την ομαδα.Δυο λογια οτι ειμασταν καλοι στο α'ημιχ(σε αλλο γηπεδο..) και κακοι στο β'.Ολο το υπολοιπο για τα αισθηματα του για το γαυρο,τη χαρα του για τους ''ευρωπαιους παικταραδες του οσφπ κλπ. Σε ενα ματς που εχουμε σφαχτει απο τη διαιτησια δε βγαινει να πει μια κουβεντα μπας και στεναχωρησει τους ολυμπιακαρες(παγια τακτικη του και κοκκινα αλογα..). Η εικονα του λοιπον ειναι ενος ανθρωπου πολυ περισσοτερο χαρουμενου που ανανεωσε τους δεσμους του με τους ομοιδεατες του παρα ενος στεναχωρημενου προπονητη του Πανιωνιου που εφαγε μια 4αρα(και ειπε κι ευχαριστω!)

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω σε αυτό που έγραψε ο zamis, πως όπως επιβεβαίωσα σε ένα άλλο blog (γιατί δεν ήμουν στο γήπεδο και η tv τον έδειχνε αποσπασματικά), δεν σηκώθηκε ούτε ΜΙΑ ΦΟΡΑ! Να δώσει οδηγίες, να διαμαρτυρηθεί, να φωνάξει. ΤΙΠΟΤΑ. Μην τυχόν και στενοχωρήσει τους κολλητούς του και - ουσιαστικά - όπως όλοι καταλαβαίνουμε, γιά να αφήσει πόρτα γιά το χειμώνα ...

Η εικόνα του ήταν άθλια και όταν τον είδα το βράδυ στις δηλώσεις, μου ήλθε να σπάσω την τηλεόραση. Κουβέντα γιά τη διαιτησία, κουβεντα γιά την ομάδα (κάτι υποτιμητικό περί αποσύνθεσης, που έμοιαζε με απόσειση ευθυνών) και μέλι γιά την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού.

Και βέβαια θα αποθεώναμε το Λίνεν αν ερχόταν στη Νέα Σμύρνη,αλλά είμαι σίγουρος πως θα κράταγε τις σημειώσεις του, θα σηκωνόταν να φωνάξει στους παίκτες του και θα ήταν Κύριος στις δηλώσεις του. Ό,τι ζητάς από έναν επαγγελματία. Όχι να δηλώσει πως το να κοουτσάρει τον Πανιώνιο ήταν το παιδικό του όνειρο και είναι στο "νυν απολυοις τον δούλο σου Δέσποτα ..."

Άσε γιατί μούρχεται η εικόνα του και τα παίρνω πάλι! Σα να ήταν πάρτυ του γάβρου την Κυριακή, ο Λεμονής στους καλεσμένους, και η ομάδα ντεκορ. Μπας και είχε και άγχος μη γίνει καμμία μαλακία και νικήσουμε και τον κράξουν? Δεν θα το απέκλεια ...