Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Λόγος και Πράξη

Συνεπής με όσα δήλωσε όλη την εβδομάδα φαίνεται ότι θα είναι ο κος Λίνεν. Ο προπονητής του Πανιωνίου δυσαρεστήθηκε από την αμυντική προσφορά του επιθετικού δίδυμου του Πανιωνίου στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο και για τον λόγο αυτό φαίνεται ότι θα κρατήσει στον πάγκο τους Χούτο και Άντερσον στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Π.Α.Ο.Κ .

Οι γνώμες διίστανται σχετικά με την φράση που απεύθυνε ο Λάμπρος στον κο Λίνεν κατά την αλλαγή του. Άλλοι υποστηρίζουν ότι αρνήθηκε να δώσει το χέρι του και του είπε «Άντε» και άλλοι ότι ο διεθνής έλληνας επιθετικός στόλισε με «Γαλλικά» τον Γερμανό προπονητή. Στα Αγγλικά όμως...

Επειδή όμως κανείς δεν είναι σίγουρος και επιπλέον είναι γνωστό ότι τα γραπτά μένουν, πιθανόν ο κος Λίνεν να έχει την ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ να γεμίσει το μπλοκάκι του όχι μόνο με καθαρά αθλητικές σημειώσεις, αλλά και με τις αντιδράσεις του Λάμπρου. Έτσι κι αλλιώς θα κάνουν παρεούλα... Και όταν δεν αγωνίζεσαι τα 90 λεπτά δεν περνούν εύκολα... Τουλάχιστον αυτή τη φορά θα υπάρχουν και γραπτές σημειώσεις και δεν θα αναρωτιόμαστε...

Πέρα από την πλάκα, οι εξελίξεις στο σίριαλ Χούτου – Λίνεν προβληματίζουν όλη την Πανιώνια οικογένεια. Σίγουρα όλοι θέλουμε να αγωνίζονται στην ομάδα οι κατά τεκμήριο καλύτεροι, όσοι είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και όσοι εξυπηρετούν καλύτερα την τακτική που πρόκειται να ακολουθηθεί. Άρα, σύμφωνα με τα παραπάνω και όσα έχει δηλώσει ο κος Λίνεν δεν θα έπρεπε να προβληματιζόμαστε από την παραμονή του Χούτου στον πάγκο.

Επιπλέον, απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, ο Λάμπρος δεν δείχνει να είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ή δεν έχει την καλύτερη ψυχολογία – διάθεση (αυτό το ξέρει ο ίδιος).

Από την άλλη μεριά, το παιχνίδι είναι σημαντικό καθώς με τον Π.Α.Ο.Κ έχουμε παρόμοιους στόχους, η Τούμπα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί εκκλησία και σε περίπτωση που δεχθούμε γρήγορα τέρμα θα δυσκολευτούμε ιδιαίτερα για να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Για τον Ντελούρα δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη άποψη. Είναι σίγουρα γρήγορος και γνώστης της μπάλας. Δυστυχώς όμως όσες φορές ξεκίνησε βασικός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ως γρήγορος επιθετικός μπορεί να ωφεληθεί από την παρουσία του Ρεκόμπα. Αν όμως παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων τότε το βάρος θα πέσει αποκλειστικά στον Εστογιάνοφ. Και αυτό δεν είναι καλό. Συνήθως, όσες ομάδες πηγαίνουν στην Τούμπα με αποκλειστικό σκοπό το Χ ή δεν καταφέρνουν να σημειώσουν έστω και ένα τέρμα, χάνουν.

Με δεδομένο ότι ο κος Λίνεν δεν συνηθίζει να κάνει αλλαγές πριν το 70’, ο παίκτης που θα κληθεί πιθανόν να αντικαταστήσει τον Ντελούρα θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο. Κι αν αυτός θα είναι ο χολωμένος Χούτος, τότε κλάψε Χαράλαμπε...

Από την αρχή της χρονιάς τα όποια προβλήματα προέκυψαν στις σχέσεις του Χούτου με τον Λίνεν, δημοσιοποιήθηκαν με χαρακτηριστική άνεση. Ο δημόσιος χαρακτήρας μιας αντιπαράθεσης και τα σχόλια στις εφημερίδες επί μία ολόκληρη εβδομάδα σίγουρα δεν βοηθούν στην εκτόνωση μιας κρίσης (ιδιαίτερα όταν αυτή συνοδεύεται από αγωνιστικές ή εξω - αγωνιστικές χρηματικές τιμωρίες). Στον Πανιώνιο φαίνεται ότι έχουμε ξεχάσει τον χρυσό κανόνα της σιωπής. Τα εν οίκω μη εν δήμω...

Αγωνιστικά: Ο Πανιώνιος θα στερηθεί, όπως είναι γνωστό, των υπηρεσιών του τραυματία Κουμορτζί. Στα θετικά όμως υπολογίζεται η διαφαινόμενη επιστροφή των Μπερτέ, Μαϊστόροβιτς και Νικολάου.

Η ομάδα μας αναμένεται να αγωνιστεί με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο. Η πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Τερματοφύλακας: Κρέσιτς. Αμυντικοί: Κοντοές, Μπερτέ, Λάνγκαμπ και Κουτσόπουλος. Χαφ: Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Νικολάου και Ρεκόμπα (σε ελεύθερο ρόλο). Επίθεση Εστογιάνοφ και Ντελούρα.

Είναι προφανές ότι πρώτο μέλημα του Πανιωνίου σε αυτό το παιχνίδι θα είναι η άμυνα. Μην ξεχνάμε όμως ότι ο Π.Α.Ο.Κ ακόμη και στα χειρότερά του παρέμενε ιδιαίτερα επικίνδυνος στην έδρα του, πολύ περισσότερο φέτος όπου όχι μόνο είναι αήττητος, αλλά έχει ενισχύσει σημαντικά την επίθεσή του με τους Μπακαγιόκο και Μουσλίμοβιτς. Είναι αναμενόμενο, ο Πανιώνιος να στηθεί περισσότερο για το Χ και να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις κόντρα αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Ντελούρα και Εστογιάνοφ. Αρκεί βέβαια να καταφέρει πράγματι να φανεί επικίνδυνος και να μην περιοριστεί σε καθαρά παθητικό ρόλο. Στα χαρτιά ο Πανιώνιος δείχνει φέτος ικανός να φύγει από την Τούμπα με το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Στην πράξη όμως ίσως μας δημιουργήσει προβλήματα η φαγωμάρα.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα, η οποία θα έχει την υποστήριξη 500 περίπου φιλάθλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: