Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Πρώτο παιχνίδι της νέας εποχής

Το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ηρακλή θα είναι το πρώτο της νέας εποχής. Συνήθως η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας αναταράσσει τα λιμνάζοντα νερά μίας ομάδας. Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα.

Ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί με αρκετές ελλείψεις. Οι απουσίες των Ρεκόμπα, Κουμορτζί και Χούτου είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς η ομάδα στερείται βασικότατων επιθετικών «εργαλείων» της. Από την άλλη μεριά, ο Ηρακλής καίγεται για τους βαθμούς και είναι ανεβασμένος ψυχολογικά.

Σίγουρα θα υπάρξει μερίδα των παικτών που θα επηρεαστεί σε ψυχολογικό επίπεδο αρνητικά από την απομάκρυνση του Γερμανού τεχνικού. Μια άλλη ομάδα παικτών θα πρέπει να αποδείξει στον νέο προπονητή την αξία της ενόψει μάλιστα των διαφαινόμενων απομακρύνσεων του Δεκεμβρίου. Όλοι αυτοί, όπως κι αν αισθάνονται, πρέπει να στηριχθούν από τους φιλάθλους. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την στήριξη της ομάδας θα έχει και ο αρχηγός. Αν αυτός θα είναι ο Μάκος, οφείλει να αφήσει τα συναισθήματά του στα αποδυτήρια και να αποδείξει ότι το περιβραχιόνιο δεν το φοράει χωρίς λόγο.

Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να νοιώθει ο κάθε ποδοσφαιριστής, πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει στο μυαλό του ότι είναι επαγγελματίας, και ως τέτοιος υποχρεωμένος να εργάζεται για το καλό της ομάδας, κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Όπως συμβαίνει σε κάθε εργασιακό χώρο (και αυτό είναι καλό να το θυμούνται ΟΛΟΙ) ο εργαζόμενος ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ δικαιούται να επιλέγει τον προϊστάμενό του. Το ίδιο ισχύει και στον επαγγελματικό αθλητισμό. Αλλιώς θα μιλούσαμε για πρωτάθλημα επιπέδου αλάνας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουμε κανένα περιθώριο για στραβοπάτημα, γιατί είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει νέος κύκλος εσωστρέφειας. Η ομάδα, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που θα αγωνιστούν οφείλει να πετύχει την νίκη. Έστω και επαγγελματική.

Χρέος όλων μας είναι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα σ’ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή και να την στηρίξουμε. Οφείλουμε να καλωσορίσουμε με θερμό τρόπο τον νέο προπονητή και ασφαλώς να αποχαιρετίσουμε με τον τρόπο που επιβάλει η Πανιώνια Ιστορία τον κο Λίνεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: