Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Σκορποχώρι...


Ο Άκης Μάκος άνοιξε την καρδιά του σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Nova Σπορ Fm. Καμιά φορά όμως είναι καλύτερο πριν να μιλήσεις να βουτάς την γλώσσα στο μυαλό σου. Όσο ειλικρινείς ή από καρδιάς κι αν ήταν οι δηλώσεις του Άκη, σίγουρα προβλημάτισαν και στεναχώρεσαν όλους τους Πανιώνιους φιλάθλους.

Ενώ όλοι μας, ο καθένας από το δικό του πόστο, προσπαθούμε να κρατήσουμε ενωμένη την ομάδα και τους φιλάθλους, ενώ όλοι μας είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, εντούτοις οι δηλώσεις του Άκη, από τον οποίο περιμέναμε πολλά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, άνοιξαν έναν νέο κύκλο συζητήσεων.

Ο Άκης Μάκος είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Και πολύ συμπαθής. Στηρίχθηκε ιδιαίτερα και από την ομάδα και από τους φιλάθλους. Με την βοήθεια αυτή και ασφαλώς καταβάλλοντας και ο ίδιος προσπάθειες έφτασε στο σημείο να κινεί το ενδιαφέρον των... «μεγάλων». Όφειλε όμως να στηρίξει και ο ίδιος την ομάδα στα δύσκολα και να εργαστεί προς την ίδια κατεύθυνση με όλους μας. Την ενότητα του Πανιωνίου. Δεν είναι κακό να έχει φιλοδοξίες ένας νέος. Είναι κακό όμως να τις εκδηλώνει με αυτόν τον τρόπο και σε μία δεδομένη κακή στιγμή. Ας ελπίσουμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση μίλησε ο ενθουσιασμός και η ευαισθησία ενός νέου ανθρώπου και ότι θα αναθεωρήσει έμπρακτα τα όσα είπε.

Σημείωση: Πριν να μας πείσουν ότι ο Πανιώνιος κάνει άλματα και αλλαγές επιπέδου, ας πείσουν οι ιθύνοντες πρώτα τους ίδιους τους παίκτες. Δεν φαίνεται ότι τα καταφέρνουν. Άραγε, σε αυτό το περίφημο ρόστερ των 38 παικτών υπάρχει ΕΝΑΣ που να είναι Πανιώνιος; Γιατί μου φαίνεται ότι ο πιο Πανιώνιος έφυγε...

Παρατίθενται αποσπάσματα από την συνέντευξη του Άκη Μάκου χωρίς άλλα σχόλια.

«Οποιοσδήποτε παίκτης στη θέση μου κοιτά κάτι ψηλότερο και καλύτερο για αυτόν. Αυτή είναι η έκτη μου χρονιά. Έχω πάρει πολλά από τον Πανιώνιο και του χρωστάω πολλά, γιατί είναι από τις καλύτερες ομάδες για να αρχίσει κάποιος την καριέρα του. Από εκεί και πέρα έρχεται κάποια στιγμή που θα κοιτάξεις να κάνεις το παραπάνω βήμα. Είμαι στα 21-22, έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και ό,τι και να γίνει πλέον για μένα είναι θετικό, είτε μείνω ως το τέλος του συμβολαίου είτε φύγω.

Αρκεί να έχουμε υγεία. Είναι σημαντικό για μένα να ακούω ότι ενδιαφέρονται οι τρεις μεγάλοι για μένα. Νιώθω κι εγώ έτοιμος για το κάτι παραπάνω. Θεωρώ πως είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για να φύγω. Αν η απόδοσή μου είναι ίδια και ακόμη καλύτερη, όλα είναι θετικά, είτε μείνω είτε φύγω. Ο κόσμος είναι μαζί μας, κάναμε ρεκόρ εισιτηρίων στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, έρχονται μαζί μας όπου και να πάμε και το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Αν είναι να γίνει κάτι, θα γίνει»
, είπε αναφορικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Για Την αποχώρηση Λίνεν: «Ήταν από τους προπονητές που πίστεψαν πολύ σε μένα, με βοήθησε και του χρωστάω πάρα πολλά. Όταν ένας προπονητής και μάλιστα ξένος σε πιστεύει, σε βοηθά τόσο πολύ και σε στηρίζει σε δύσκολες στιγμές είναι λογικό να δεθείς μαζί του. Μας έβλεπε πρώτα σαν ανθρώπους και μας βοηθούσε πολύ από ψυχολογικής πλευράς. Χθες ήμουν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά και δεν μπορούσα να κρατηθώ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλοι μένουν κι άλλοι φεύγουν. Εύχομαι στον κύριο Λίνεν καλή συνέχεια και ίσως κάποια στιγμή να ξαναβρεθούμε».

Τον Τάκη Λεμονή: «Έφυγε ένας καλός προπονητής και στη θέση του ήρθε ένας εξίσου καλός, που γνωρίζει καλά την ομάδα. Πιστεύω πως αν ο Έβαλντ Λίνεν ήταν Έλληνας, θα ήταν ο Τάκης Λεμονής. Είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες, έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στην καριέρα του, θα βοηθήσει την ομάδα μας γιατί την έχει παρακολουθήσει πολλές φορές και το έδειξε με την απόφασή του να έρθει στον Πανιώνιο. Θέλει να μας βοηθήσει να κάνουμε αν όχι κάτι καλύτερο από τις περασμένες χρονιές, κάτι αντίστοιχο. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, που γνωρίζει τα ελληνικά δεδομένα οπότε δεν θα αργήσει να προσαρμοστεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Τον Λάμπρο Χούτο: «Από τη στιγμή που έγιναν όλα αυτά ενοχληθήκαμε και στενοχωρηθήκαμε όλοι στην ομάδα, γιατί πηγαίναμε μια χαρά. Σε όλες τις ομάδες μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Η διοίκηση έκανε ό,τι έπρεπε και πιστεύω να ήταν το σωστό. Δεν αφήσαμε το περιστατικό αυτό να μας επηρεάσει αγωνιστικά. Στο παιχνίδι δείξαμε πως είμαστε μία ομάδα, μία οικογένεια, που έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ο Λάμπρος είναι μια πολύ σημαντική μονάδα στην ομάδα. Έχουμε πιστέψει πολύ σε αυτόν, τον βοηθάμε και μας βοηθά, ενώ αυτός είναι ο αρχηγός του Πανιωνίου. Υπέπεσε σε δύο παραπτώματα και οι υπεύθυνοι πήραν τις αποφάσεις τους. Ο Λάμπρος είναι μέλος της ομάδας και τώρα με την αλλαγή προπονητή ίσως να αλλάξει κάτι και να επιστρέψει. Δεν κρατά κακία κανένας παίκτης, γιατί όλοι αξίζουμε μία ακόμη ευκαιρία. Αν έρθει θα είναι διαφορετικός, γιατί αν υπάρξει και τρίτο παράπτωμα δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει η διοίκηση».

Για τους Ρεκόμπα και Εστογιάνοφ: «Όταν πρωτοήρθαν τα δύο αυτά παιδία όλοι είπαν ότι η ομάδα άλλαξε στόχους. Για μένα οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Είναι και οι δύο πολύ μεγάλοι παίκτες και το έχουν αποδείξει σε αυτά τα ματς που έχουν αγωνιστεί, προσπαθήσαμε να τους βάλουμε αμέσως στο κλίμα της ομάδας και τα καταφέραμε. Ο Ρεκόμπα τώρα τραυματίστηκε, αλλά υπάρχουν παιδιά που περιμένουν την ευκαιρία και θέλουν να τα καταφέρουν εξίσου καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: