Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση Γρίφος

Η απόφαση που εξέδωσε χθες η διοίκηση είναι ξεκάθαρη σε ορισμένα σημεία και αινιγματική σε άλλα.

Συγκεκριμένα: Είναι ξεκάθαρη στο θέμα της λύσης της συνεργασίας με τον Άμπντερ Ραμντάνε. Η διοίκηση της ομάδας απέπεμψε τον βοηθό του κου Λίνεν κρίνοντάς τον συνυπεύθυνο για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε. Ως προς το σημείο αυτό η απόφαση είναι απολύτως δίκαιη διότι αφενός κανείς δεν νομιμοποιείται να συμμετέχει σε τέτοιου είδους επεισόδια άνευ τιμωρίας και αφετέρου διότι η συμμετοχή μέλους του τεχνικού τιμ σ’ αυτά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Στο σημείο αυτό, ακόμη κι αν θεωρηθεί η απομάκρυνση του κου Ραμντάνε ως πλήγμα για τον κο Λίνεν, του αφαιρεί κάθε δικαίωμα αντίδρασης, διότι διαφορετικά θα νομιμοποιούσε την συμπεριφορά του βοηθού και γαμπρού του.

Δεν είναι ξεκάθαρη στο θέμα Χούτου: Ως γνωστόν ο Χούτος έχει υπογράψει συμβόλαιο 2 ½ ετών, με δικαίωμα συμμετοχής από 1.1.2008. Το ότι θα προπονείται με την ομάδα νέων μέχρι την 31/12/2008 δεν καθιστά σαφές το τι πρόκειται να γίνει μελλοντικά. Η απόφαση της ομάδας μπορεί να ερμηνευτεί με τρεις τρόπους: α) Αποπέμφθηκε από την ομάδα μέχρι την 31/12/2008. Άρα μετά η τιμωρία του λήγει και μπορεί να ενσωματωθεί εκ νέου(πράγμα απίθανο με προπονητή τον Λίνεν). Β) Θα προπονείται με την ομάδα νέων μέχρι την λήξη του βασικού συμβολαίου του και από εκεί και πέρα μπορεί να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του (αυτό δεν έχει νόημα γιατί θα μπορούσε να λυθεί άμεσα η συνεργασία), γ) ότι υπήρχε διάθεση εκ μέρους της διοίκησης γιά λύση του συμβολαίου αλλά ο Χούτος δεν συναίνεσε και γίνεται προσπάθεια να εξαναγκαστεί (αρκετά πιθανό). Εφόσον η ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά άμεση λύση της συνεργασίας ή σε διακοπή του συμβολαίου, αυτό σημαίνει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Το πιθανότερο σενάριο όμως είναι άλλο. Και αυτό προκύπτει όχι από την γραμματική ανάλυση της ανακοίνωσης, αλλά από το πνεύμα της. Α) Τιμωρούμε το μέλος του τεχνικού τιμ που υπέπεσε σε αδίκημα με την αυστηρότερη ποινή, β) Στηρίζουμε για την ώρα τον κο Λίνεν, ο οποίος θα κριθεί στα αποτελέσματα που θα φέρει μέχρι την 31/12/2008. Αν τα καταφέρει τότε ο Χούτος φεύγει από την ομάδα. Αν δεν τα καταφέρει φεύγει ο κος Λίνεν και επαναφέρουμε τον Χούτο από τις εφεδρείες. Το σενάριο αυτό κρίθηκε ότι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του συλλόγου αυτή τη στιγμή, καθώς η ομάδα κερδίζει χρόνο για να ελέγξει τις επιλογές της (σε αγωνιστικό και προπονητικό επίπεδο). Το ζητούμενο είναι όμως αν ο κος Λίνεν που στηρίχθηκε από την διοίκηση θα εξακολουθήσει να στηρίζεται και από τους παίκτες... Και ιδίως από έναν από αυτούς...Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η καρέκλα του κου Λίνεν θα αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα. Τα πρώτα συμπεράσματα θα τα βγάλουμε στο προσεχές παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Το brfunatic δεν στηρίζει καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Στηρίζει τον Πανιώνιο. Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαν να συνεργαστούν καλά όλοι (παίκτες και προπονητές). Φαίνεται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Συνεπώς χρειάζονται δραστικές λύσεις. Ακόμα κι αν ο Λάμπρος Χούτος έχει δίκιο σε αυτή την ιστορία είναι αν μη τι άλλο ασυνεπής στις δηλώσεις που έκανε πέρσι μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια ιστορική ομάδα σαν τον Πανιώνιο. Η επιλογή μου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι στην ομάδα επικρατεί περιβάλλον υγιές, ευρωπαϊκή νοοτροπία και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα τόσο από την οργάνωση, όσο και από τα αποτελέσματα. Θα εργαστώ σκληρά για να δικαιώσω τον πρόεδρο και την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν».

Θα δούμε και θα αξιολογήσουμε ανάλογα και την συμπεριφορά του κου Λίνεν, όπως επίσης και οποιουδήποτε άλλου. Γιατί και στο ποδόσφαιρο έχει εφαρμογή το ρητό των επενδύσεων. Καμία προηγούμενη απόδοση δεν εξασφαλίζει την μελλοντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: