Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Συνέντευξη Τσακίρη


Παρατίθενται τμήματα από την συνέντευξη του κου Τσακίρη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ


«Το θέμα Χούτου δεν ήταν ο βασικός λόγος του διαζυγίου της ΠΑΕ Πανιώνιος με τον Εβαλντ Λίνεν. Είναι πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Αυτό που είναι ατυχές είναι το χρονικό σημείο που σταμάτησε η σχέση. Υπήρχαν πολλά πράγματα , που διαφοροποίησαν τη σχέση μας. Δεν βρίσκαμε καλή επαφή. Άλλα λέγαμε, άλλα γίνονταν αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι χάσαμε την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο αυτό. Δεν μπορούσαμε να τον εμπιστευτούμε τυφλά. Το γυαλί είχε αρχίσει να ραγίζει εδώ και καιρό.

Τη συνεργασία μας με τον Εβάλντ Λίνεν θα τη χαρακτήριζα συνολικά πολύ επιτυχημένη. Θα σας έλεγα ότι έχουμε μάθει πάρα πολλά από αυτόν. Το διαζύγιό μας ήταν βελούδινο. Λύθηκε κοινή συναινέσει, πληρώσαμε ένα μέρος του συμβολαίου, για αυτόν και τον επόμενο χρόνο, τα βρήκαμε, και τελείωσε το θέμα».


«Η απόφαση του ΔΣ ήταν γραμμένη λίγο σαν «Πυθία». Την θεωρώ, πάντως, ιδιαίτερα γενναία γιατί πρώτα - πρώτα η διοίκηση απομακρύνει τον άμεσο συνεργάτη του κ Λίνεν, γνωρίζοντας ότι σ’ αυτό υπάρχει ρίσκο να σημάνει τη διακοπή της συνεργασίας και να πούνε ότι κάναμε μπλόφα για να μην πάρει αποζημίωση. Τελικά , όμως, πήρε αποζημίωση. Δεν παραιτήθηκε, βρέθηκε συναινετική λύση.

Το ΔΣ πήρε τεράστιο ρίσκο και το ρίσκο είναι ακόμα πιο μεγάλο, γιατί ο Χούτος έχει μια ποινή που βάσει νόμου δεν μπορεί να του επιβληθεί. Δεν μπορείς να πεις σε ένα ποδοσφαιριστή να παίζει στους νέους ή να προπονείται μόνος του. Ο Χούτος αυτή τη στιγμή μπορεί να μείνει ελεύθερος. Έχει αξία στην αγορά και ενώ αυτή τη στιγμή μπορεί να σηκωθεί και να φύγει -κάτι το οποίο σκέφτεται- δεν το κάνει. Ένας παίκτης τεραστίας αξίας είναι αυτή τη στιγμή τυπικά αυτοτιμωρημένος. Εύχομαι και ελπίζω να επιστρέψει σύντομα στην ομάδα».


«Για τον Λεμονή δεν θα σας πω τίποτα παραπάνω εγώ. Γι αυτή τη συνεργασία καλύτερα να σας μιλήσει ο κ. Γαλλής, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή. Με τον Λεμονή μίλησα πριν κλειστεί η συμφωνία, επειδή είχαμε ένα κοινό γνωστό, αλλά τίποτα παραπάνω».



«Από δω και πέρα δεν γνωρίζω ποια φιλοσοφία θα ακολουθηθεί. Ο κ. Γαλλής μπορεί να έχει άλλο μοντέλο διοίκησης. Μπορεί να αφήνει λιγότερες αρμοδιότητες στον προπονητή, μπορεί και τις ίδιες. Εγώ πάντως με το μοντέλο που διοίκησα καταλήξαμε στο τέλος να μην υπάρχει καθόλου πειθαρχία».

«Εννοείται ότι έχω ξεπεράσει το σοκ της διαιτησίας Παμπορίδη. Πανιώνιος είμαι. Έχουμε φάει σφαλιάρες και σφαλιάρες εμείς. Εγώ θα έλεγα ότι στα πρώτα παιχνίδια και πριν έρθουν οι Ουρουγουανοί είχαμε ατυχία. Αν εξαιρέσουμε τις Σέρρες που είχαμε τύχη, με ΟΦΗ και Ξάνθη ήταν απίστευτο αυτό που συνέβη. Με τον Παναθηναϊκό μόνο τον εαυτό μας έχουμε να κατηγορήσουμε».


« Πόσο μάτωσα οικονομικά μέχρι τώρα; Γύρω στα είκοσι εκατομμύρια. Θα γίνει και μια παρουσίαση με τις καινούριες εταιρίες που έχουμε φτιάξει, όπου θα δημοσιευθούν όλα τα νούμερα».


«Στο ξεκίνημα πίστευα πολύ στη Superleague. Όταν όμως έφυγε ο Πέτρος (σ.σ. Κόκκαλης) όλα άλλαξαν. Μου προτάθηκε να γίνω πρόεδρος, αλλά δεν αποδέχθηκα την πρόταση. Ο κ Πηλαδάκης δίνει μεγάλες μάχες, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα φέτος. Ο καθένας έχει την τάση να κοιτάζει την πάρτη του, σαν σύλλογος εννοώ. Και κουτσά στραβά ο Κώστας τα βγάζει πέρα. Εγώ δεν έχω το μεράκι όπως είχα στην αρχή με την Superleague».


«Εάν δεν ήμουν φανατικός Πανιώνιος και εάν δεν είχαν γίνει ιδιοκτήτης αυτής της ομάδας θα ήθελα να ασχοληθώ διοικητικά με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη μου ομάδα».

Ερωτηματικά: Αν οι περισσότερες φετινές αποτυχίες προήλθαν από κακοδαιμονία, τότε γιατί χάθηκε η εμπιστοσύνη στον Λίνεν;

Αν ο νέος προπονητής δεν αποτελεί επιλογή και του μεγαλομέτοχου αλλά αποκλειστικά προσωπική επιλογή του Προέδρου, πως μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο εγχείρημα; Μήπως και άλλα μέλη του Δ.Σ είχαν άλλη γνώμη;

Θα μας κάνει τη χάρη ο Χούτος να επιστρέψει; Αφού δεν τον έχουμε τιμωρήσει, θα περιμένουμε απλά να του περάσουν τα νευράκια...Αν είμαστε τυχεροί και δεν προσφύγει γιά τη λύση του συμβολαίου του.

Η πυθία ήταν γενναία; Γιατί στην ιστορία πέρασε για τους διφορούμενους χρησμούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: