Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Κριτική αγώνα Π.Α.Ο.Κ – Πανιωνίου


Είναι βέβαιο ότι από σήμερα και τις υπόλοιπες ημέρες θα ασχοληθούμε αρκετά με τον κο Παμπορίδη. Είναι γεγονός ότι η διαιτησία του κου Παμπορίδη μας αδίκησε καταφανέστατα. Πριν όμως και περισσότερο από τον κο Παμπορίδη, αδικήσαμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Το παιχνίδι της Τούμπας ήταν μια κάπως βελτιωμένη έκδοση του παιχνιδιού με τον Π.Α.Ο. Ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και από το ημίχρονο και ύστερα η μπάλα έφτανε κάπου στο κέντρο. Και μέχρι εκεί. Αν παίζαμε καλύτερα και πιο οργανωμένα, αν γινόμασταν πιο απειλητικοί ούτε ο Παμπορίδης ούτε κανείς άλλος μπορούσε να μας αδικήσει. Ο Ρεκόμπα αρκέστηκε σε κάποια στημένα και πάσες, ο Εστογιάνοφ ήταν δραστήριος, αλλά από ένα σημείο και ύστερα κουρασμένος και προβλέψιμος και από εκεί και πέρα το επιθετικό χάος. Ο Π.Α.Ο.Κ, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερος, δεν μας ένοιωσε και καθόλου. Βλέποντας ότι ο Πανιώνιος είναι ουσιαστικά ακίνδυνος, ο Π.Α.Ο.Κ ενίσχυσε κι άλλο το κέντρο του και το παιχνίδι τελείωσε. Το γκολ του Μουσλίμοβιτς ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Γενικά το πρόβλημα του Πανιωνίου εντοπίζεται στο κέντρο. Δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να επικρατήσει στο χώρο του κέντρου, κόβεται στη μέση και χάνει το παιχνίδι ( πέρσι ο Φερνάντεζ μας κακόπεφτε).

Τουλάχιστον στο παιχνίδι της Τούμπας η ομάδα φάνηκε πολύ καλύτερη αμυντικά. Ειδικά ο Κοντοές απέδειξε ότι δικαιούται την θέση στην ενδεκάδα. Το μέλλον του ανήκει.

Λίγο πολύ στην Τούμπα έγιναν σχεδόν όσα είχαμε προβλέψει (δυστυχώς). Ακόμα και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Η αντίδραση του Ρεκόμπα καταγράφηκε από την τηλεόραση, προκάλεσε σχόλια και ίσως οδηγήσει σε τιμωρία του (μάλλον όμως όχι ή έστω μικρή γιατί φρόντισε να επιστρέψει. Φαίνεται έπεσε τηλέφωνο από ψηλά…). Το ζήτημα είναι ότι το οικογενειακό κλίμα έχει πάει περίπατο. Ίσως το θέμα δεν είναι προσωπικό ανάμεσα στον Χούτο και τον Λίνεν. Φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί ομαδούλες. Ξαφνικά, σημαντικοί παίκτες βρέθηκαν σε αγωνιστική κατάρρευση. Η στάση τους είναι αν μη τι άλλο ύποπτη και προφανώς έχει ως σκοπό να ασκηθεί πίεση για την απομάκρυνση του κου Λίνεν. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ζημιά παθαίνει η ομάδα.

Ειλικρινά η στάση του Χούτου δεν μπορεί να γίνει κατανοητή. Από την μέρα που έγινε αρχηγός η συμπεριφορά του άλλαξε. Πολλοί αποδίδουν την στάση του σε δυσαρέσκεια διότι το καλοκαίρι ζήτησε αναπροσαρμογή των απολαβών του και δεν την έλαβε.

Από τη μία βοηθά σημαντικά στη μεταγραφή του Ρεκόμπα και από την άλλη δυναμιτίζει το κλίμα της ομάδας. Η ομάδα του έχει παραχωρήσει σημαντικότατα προνόμια (όπως το δικαίωμα να κάνει ατομικές προπονήσεις με τον δικό του προπονητή) και από την άλλη διατυπώνει διαρκώς παράπονα κατά του προπονητικού τιμ. Από τα φιλικά δυσκολεύεται να σκοράρει και όμως αντιδρά άσχημα όταν γίνεται αλλαγή. Βέβαια η δική του εκδοχή δεν έχει γίνει γνωστή. Συνεπώς δεν είναι γνωστό αν έχει και αυτός δίκιο σε κάποια θέματα, πάντος με τον τρόπο αυτό μάλλον χάνει και το όποιο δίκιο μπορεί να έχει. Η σταγόνα όμως που θα γεμίσει το ποτήρι θα είναι αν ο Χούτος, στα πλαίσια της διαμάχης του με τον Λίνεν παίξει το χαρτί του Ρεκόμπα για να επιβληθεί. Η εξέλιξη αυτή δεν θα τιμά κανέναν, ιδίως δε τον Ουρουγουανό. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: