Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΦΥΓΕ ΕΣΥ - ΕΛΑ ΕΣΥ

Μια από τις προτεραιότητες του νέου προπονητή του Πανιωνίου είναι ο περιορισμός του ρόστερ της ομάδας. Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το ρόστερ της ομάδας θα αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις τερματοφύλακες.

Ύστερα από εισήγηση του Τάκη Λεμονή, οι Σανταμούρης, Γιαννούλης, Παπαβασιλείου, Φουντουκίδης, Κόντης, Αναστασόπουλος και Παλάσκας θα προπονούνται με την ομάδα νέων. Επισφαλής είναι μόνο η θέση του Παλάσκα.
Υπό κρίση θα τεθούν οι Καπετάνος, Ντρσεκ, Χετεμάϊ, Μπερντέ (?), Ντιαβαρά και Σιαλμάς.

Βέβαια, αν αφαιρέσει κάποιος τα ονόματα όλων αυτών από το επίσημο ρόστερ, όπως αυτό δημοσιεύεται στην σελίδα του πανιωνίου θα δει ότι και πάλι δεν καταλήγουμε στον «μαγικό αριθμό» 25.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στην θέση του τερματοφύλακα δεν παρατηρείται καμία διαφοροποίηση. Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά σκοτεινά. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Ντάριο Κρέσιτς δεν έχει δικαιολογήσει μέχρι σήμερα την θέση του βασικού. Κατά καιρούς έχει δεχθεί αστεία τέρματα, εξ’ αιτία του η ομάδα έχει στερηθεί πολύτιμους βαθμούς, ενώ ποτέ μέχρι και σήμερα δεν έχει πιάσει εξαιρετική απόδοση σε κανένα παιχνίδι. Ούτε καν φιλικό. Για κάποιο λόγο δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η θέση του βασικού τερματοφύλακα. Συνεπώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός για την θέση. Κάποιες κατά καιρούς καλές επεμβάσεις βρίσκονται στα όρια των δυνατοτήτων ενός απλά καλού τερματοφύλακα. Στην πραγματικότητα η ομάδα μετά την αποχώρηση του Ντρόμπνι δεν έχει βρει τερματοφύλακα αξιώσεων. Και αυτό είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα. Για τον Ρικάρντο Μέϊλι δεν έχουμε εικόνα διότι έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε φιλικά, ενώ ο μεγάλος αδικημένος είναι ο Κώστας Ανδριόλας, ο οποίος από πρώτος τερματοφύλακας του Ατρόμητου, βρέθηκε τρίτος τερματοφύλακας στον Πανιώνιο και μάλιστα διαρκώς εκτός αποστολής. Συνεπώς, μια που γίνεται προσπάθεια αναμόρφωσης της ομάδας θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από την θέση 1.

Στην Άμυνα: Κατάπληξη προκαλεί το γεγονός ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση ο Σεκού Μπερντέ. Αυτό χωρίς άλλο σχόλιο. Ο Ντιαβαρά δεν έχει δείξει σπουδαία πράγματα, ενώ τον Ντρσεκ τον έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες. Οι δύο τελευταίοι μπορούν να αποχωρήσουν άνετα. Η ομάδα όμως εξακολουθεί να χρειάζεται κεντρικό αμυντικό αξιώσεων.

Στην μεσαία γραμμή: ο Καπετάνος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του λίγες φορές. Όμως δεν πήρε και σημαντικές ευκαιρίες. Ίσως θα έπρεπε να τον κρατήσουμε, ίσως όμως άδικα του στερούμε το δικαίωμα να αγωνιστεί σε κάποια άλλη ομάδα. Οι Χετεμάϊ και Παλάσκας θα μπορούσαν να παραχωρηθούν, ενώ στον Κόντη ίσως θα πρέπει να δώσουμε κάποιες ευκαιρίες παραπάνω. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή του Γουνδουλάκη. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει βοηθήσει κατά καιρούς πολύ τον Πανιώνιο. Τα τελευταία χρόνια όμως βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική πτώση, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το αν και πότε θα επανέλθει στα προηγούμενα αγωνιστικά επίπεδα. Ο Σιόβας δεν πρέπει να παραχωρηθεί. Κάναμε τέτοιο αγώνα να τον αποκτήσουμε που η αποχώρησή του θα είναι ανέκδοτο. Είναι ταλαντούχος και μπορεί να βοηθήσει.

Στην επίθεση: Η αποχώρηση του Σιαλμά είναι αρκετά αναμενόμενη. Εννοείται βέβαια ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει φορ περιοχής. Αλήθεια τόσες σέντρες από τα πλάγια σε ποιο κεφάλι κατευθύνονται; Γιατί τον Χούτο δεν τον λες και μποϊλή

Γενικά, αν μελετήσει κανείς προσεκτικά το ρόστερ θα διαπιστώσει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία. α) Ο υποτιθέμενος αριθμός 38 παικτών δεν υπάρχει. Αυτή την στιγμή είναι 34 με τους τερματοφύλακες. Μπορεί κάποιοι νεαροί παίκτες να προπονούνταν με την ανδρική ομάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν και μέλη της...Σε μία μέρα μετατέθηκαν στην ομάδα νέων...,β) Ελλείψεις και αδικίες στην θέση του τερματοφύλακα, γ) Το ρόστερ των αμυντικών δεν είναι παραφουσκωμένο. Έγιναν όμως μεταγραφικές κινήσεις που δεν απέδωσαν. Κεντρικός αμυντικός φόβητρο (και με εμπειρία) εξακολουθεί να μην υπάρχει, γ) Υπερπληθώρα μέσων (τα παιχνίδια όμως τα χάνουμε από το κέντρο μας) και δ) Ελλείψεις στην επίθεση. Συγκεκριμένα: δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα Χούτου και δεν υπάρχει σέντερ φορ περιοχής.

Εδώ που τα λέμε ο κος Λεμονής δεν έχει να λύσει κανέναν γρίφο. Έχει στα χέρια του μια αρκετά νοικοκυρεμένη ομάδα, με κάποιες ελλείψεις, τις οποίες οφείλει να καλύψει. Δεν πρέπει να προχωρήσει την δεδομένη στιγμή σε σαρωτικές αλλαγές γιατί εκτός των άλλων προβλημάτων θα προκύψει και θέμα ομοιογένειας. Αργά και σταθερά...

Για το θέμα Χούτου: Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal News αναφέρει: «...Σε ότι αφορά το θέμα της επαναφοράς του Λάμπρου Χούτου στην ομάδα (σ.σ: με απόφαση της διοίκησης έχει τεθεί εκτός πλάνων και πρέπει να προπονείται με την ομάδα νέων, ωστόσο ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα), θα συζητηθεί εκ νέου τις επόμενες ημέρες...». Αν τα πράγματα έχουν έτσι δεν υπάρχει λόγος να τον κρατούν εκτός ομάδας... Ο κόσμος όμως δεν είναι χαζός...

Τέλος: Θερμά συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στην ομάδα μπάσκετ. Για άλλη μια φορά μας έκανε περήφανους. Και θα το ξανακάνει. Πρέπει όμως να την ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ.

2 σχόλια:

zamis είπε...

πραγματικα ειναι κουλο-αν ευσταθει-οτι τιθεται υπο κριση ο μπερτε,οχι πως ειναι και καμια κλαση αλλα με το σουρωτηρι κεντρο αμυνας μας ειναι αδιανοητο.Οσο για το χουτο,μας θεωρουν ηλιθιους κατ'εξακολουθηση.. και σε ολα τα υπολοιπα εχεις δικιο με μια ενσταση: ο φανουρης ειναι ιδεα,oχι ποδοσφαιριστης :)

br fun_atic είπε...

Σωστό γιά τον Φανούρη...Όμως και ο ίδιος έχει αδικήσει τον εαυτό του.Τον μάτιασε φαίνεται ο Λάρσον...Γιατί απο εκείνο το απίστευτο γκολ εξαφανίστηκε. Γιά να λέμε αλήθειες όμως...όταν μπαίνει αλλαγή ο Φανούρης αρχίζει η μουρμούρα. Δεν παύει όμως να είναι μιά εμβληματική φυσιογνωμία...Δύσκολη υπόθεση!